GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
qwertyka
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:18

Post od qwertyka »

Imam jako slab signal na GPS-u, cak mi ni Nokia Maps ne radi... u cemu je prob ?
Probao sam i sa Garmin XT, imam samo jednu crticu i uopste ne moze da pronadje moju lokaciju

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

qwertyka,
verovatno jesi, al da proverimo - je si izasao napolje kad si probavao GPS? :dry: :dry: :dry:

qwertyka
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:18

Post od qwertyka »

jesam :)
imao sam verziju x.x.x.80, kada sam ubacio x.x.x.60 radi kako treba :/ hmm

imam 3 crte, da li je to ok !?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Da li neko moze da napise postupak kako se osposobljava GPS na N82!
Citam ovde u ovoj temi pa sam se skroz pogubio! Ne znam ni koji program (tomtom, garmin, route66...)! Dalje citam i po internetu i o5 ne mogu nista da skontam, pominju se neka kopiranja u ".MEMCARD.Root.rar"!!! :shock: :shock: :(
Smorio sam se vise buljeci u ovaj sugavi monitor a nista mi nije jasno i nista konkretno ne mogu da nadjem i da podesim! :angry:

Ako neko ima volje i snage da mi pomogne (a i ostalima kojima ne ide) HVALA MU OD SVEG SRCA sto ce mi skratiti muke sa ovim podesavanjima!

Unapred hvala!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

IDzO prvo treba da se odlucis koji gps program hoces, predlazem ili tom tom ili garmin, meni je bolji garmin, jednostavniji za snimanje, probacu da nadjem jedno detaljno uputstvo za snimanje GPS na s60v3 telefonima, to ce ti sigurno pomoci, meni je to uputsvo pomoglo za uiq3, tako da tebi sigurno mora pomoci, poslacu ti link ka tom tutorijalu na PP kad budem nasao. :wink:
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

kljun, druze, veruj mi da mi je sada svejedno koji je program samo da sljaka i da ima (detaljno ako je to moguce a ne nesto povrsno) Srbiju, CG a za ostale zemlje ce se vec lakse naci! :)

Nasao sam ja neke tutorijale ali brale nista to nije jasno definisano da se lako odradi nego sve je kao neki lavirint! Uostalom prosledicu ti to na PP!

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

Ja sam garmin skinuo sa torenta i imam neko uputstvo na italijanskom. Preko googla ga prebacio u engleski i korak po korak. Jeste komplikovano na prvi pogled ali samo strpljenje :) Ako hoces poslacu ti taj word fajl

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Ubedljivo najlaksi program je nokia maps. Skines nokia map loader (na komp), prikljucis telefon, pokrenes program, odaberes koje ti mape trebaju i skines ih!
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Jeste,ali je Srbija OCAJNO uradjena :roll: .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Odradio sam ja to ali to je katastrofa kako je uradjeno!
Ubacio sam nove mape sa Nokiinog sajte i uglavnom truba je! :angry:
Smorio sam se vise njakajuci se oko ovoga a da ne mogu nista namestiti! :angry:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ako moze, i meni jedan PP sto se GPS-a tice :roll: :roll: :roll: :roll: Hvala :D Nisam ga jos namestio :( Jbg...mrzelo me :P
Nokia E71... Elegant, but deadly

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Prosledio sam ti ja neke podatke na PP pa ako uspes ista da odradis javi ! :wink:

Ja cu veceras da se bakcem sa tim !

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

Instalirao sam trekbuddy na p990, i ubacio mape par gradova Srbije, Program se startuje, ali kad mu dam zahtev da ucita neku mapu, on to ne radi, kao da ga zeza .tar ekstenzija.
Na koju foru mogu da prorade te mape, a ako ne moze ovim programom, jel ima jos neki program preko kog mogu da vidim mape u .tar, ili bilo kom drugom formatu?

ps. na k800 je sve radilo

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Bekra, Na P990 nije moguce koristiti tar fajlove sa TrekBuddy-jem. Ali nije ni potrebno.

Pre upotrebe na P990 tar arhive treba raspakovati na PC-u. Daklem ako si skinuo Beograd.tar datoteku na PC-u je raspakuj u folder Beograd i taj folder prebaci na P990. Posle toga kada budes birao mapu u TB samo izaberi odgovarajuci folder. Ako ti se kod raspakivanja arhive na PC-u napravi "dupli folder" npr. folder Beograd unutar koga se opet nalazi samo folder Beograd, u kome su svi podaci, onda treba kopirati samo "unutrasnji".

Tar arhive uglavnom rade sa telefonima zasnovanim na Brew platformi kao sto su Siemens SXG75 i Benq-Siemens EF81.

Inace sve ovo si mogao da procitas ovde: viewtopic.php?t=10916

gde u negde oko 10-e poruke pise:
goranj napisao:Korisna infrormacija za korisnike trekbuddy-ja koji ne koriste Siemens SXG75 vec neki drugi telefon:

Primetio sam da neki (Simbian) telefoni ne uspevaju da ucitaju mape u *.tar formatu (npr. P990i pocinje da ucitava mapu i tako stoji ...). Ako vam se to desava treba da uradite sledece:

Na PC pomocu Winrara, 7zipa, Winzipa ili nekog drugog arhivera prvo treba raspakovati tar fajlove u odgovarajuci folder.

Npr. raspakujte Zrenjanin.tar u folder Zrenjanin.

U raspakovanom folderu treba da se nalazi sledece:
fajlovi Zrenjanin.map i Zrenjanin.set i folder set (sadrzi delove mape - png slike 320x240).

Ceo folder Zrenjanin treba kopirati na karticu ili internu memoriju telefona i kod izbora mape birati Zrenjanin.map fajl.

Vlasnici simbian telefona (provereno na SE P990i) treba da pri instalaciji trekbuddy-ja da koriste i JAD i JAR fajl (npr. kod SE P990i u softveru za instalaciju aplikacija treba izabrati JAD fajl, nikako JAR posto ce inace biti problema sa dozvolama pristupa fajl sistemu itd. Pretpostavljam da je slicno sa drugim Simbian telefonima.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

IDzO, kapoerista90, i ostali koje interesuje ubacivanje garmin navigacije u telefon javite mi se na pp, da ne bi krsio pravila foruma pa da me cika gameforce posle vija :)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

Imam problem da instaliram Nokia Maps Loader na racunaru...
Kad pokrenem instalaciju izbaci prozor da prvo treba da se instalira Microsoft.net Framework 3.0, ja kliknem install, i to potraje nekih 10-ak (dok skine sa neta), i kad krene da instalira taj Framework izbaci sledece:
Suite Integration Toolkit Executable has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

...i prekine instalaciju na pola!!! :angry:
Nasao sam na netu neke druge verzije Microsoft.net Framework-a (sta kod to bilo) ali isto nece... :cry:

Znam da je to nesto do kompa... ali ako neko ima ideju... :|

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Reinstall windowsa recimo bi reshio problem. Drugo mislimd a najnoviji PC Suite dolazi sa preinstaliranim Maps Loaderom... probaj tu varijantu da odradis...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

Da, dolazi sa Maps Loaderom, ali imao sam problema da instaliram najnoviji PC Suite, tj. nije radio kako treba posle instalacije (sigurno zbog istog problema), pa sam instalirao ovu stariju verziju... :(

Posle par sati mucenja (pre toga odustajanja od instaliranja Nokia Maps Loader-a) instalirao sam Garmin... E sad gde bih, i kako mogao da nabavim mape Srbije... ("legalno" naravno :D , javiti na PP)

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

jel bi mogao neko da mi se obrati na PP, a da zna ponesto o Garminovim mapama.. hvala.. :wink:
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

gallee, pogledaj pp ;)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Zaključana tema