Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Da bi mogle da se koriste uz telefon potrebna je podrska za A2DP. Dosta telefona u poslednje vreme to podrzava, a izdvojio bih SE M600i, W950i, P990i, Nokia N91.
Detaljno se mozes informisati na http://www.newmobile.nl/eur/en/search.php ovoj stranici (Advanced spec./bluetooth/a2dp)

Ako hoces uz neki mp3 player moras koristiti adapter koji dobijes uz slusalice. A ako si srecnik uspeces da pronadjes mp3player sa A2DP podrskom....

Na pp sam ti poslao gde sam ih kupio.
...shit happens... keep d smile!

zmija
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 14. Feb 2006. 18:45

Post od zmija »

ljudi ima li negde u nisu ovaj prokleti adapter ili nesto sto bi ga zamenilo (za 6230)??? u pirotu niko nije ni cuo za to...
.....keep smiling....

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

OK, 'ajde da malo osvezimo ovu temu. Do sada je bilo dosta postova koji bas i nisu povezani sa "unapredjenjem slusalica" iz naslova, pa mislim da je krajnje vreme i za jedan takav.

Uz N73 sam dobio HS-23 sluske i iako se cuju sasvim solidno, problem je sto mi ne leze lepo u uvetu. Ono sto zelim da kazem je da je zvuk odlican ali samo ako ih drzim pritisnute prstima, cim ih pustim to vise nije to. Zato sam se i odlucio da ih "sredim" kao i predhodni nokia handsfree komplet.

Princip je slican, ako ne i isti kao i ranije, 4 zice, 2 plusa i 2 minusa (L+ L- R+ R-) u handsfree-u i 3 zice na strani konektora (ovo je tako zato sto kod konektora spojite ona dva minusa i zalemite na jednu nozicu)
Evo slike kako to izgleda:
Slika

Ovaj put sam uzeo manji 3.5mm konektor da bi lepse izgledalo, tacnije uzeo sam onaj sto se inace ugradjuje u uredjaj umesto onog eksternog. Jedini je problem sto u kucistu ovih sluski nikako nije bilo mesta za njega pa je i on spolja ali mnogo elegantnije ;)

Mali savet, pre nego sto otvorite neki handsfree, dobro pogledajte gde su mu srafovi! Ja sam za ovaj mislio da je samo lepljen pa sam ga prvo odvaljivao srafcigerom (i malo unistio plastiku) dok slucajno nisam provalio gde su mu srafovi!
Da se niko ne zezne na HS-23 evo gde su:
Slika
Vracanje onih maskica uopste nije problem:
Slika
Evo par slika gotovog proizvoda:
Slika

Slika

Slika

Takodje mogu da se ostave zalemljene i nokiine slusalice pa da ih koristite uporedo sa ovim sto idu u 3.5mm, na primer za slusanje muzike u dvoje, razgovor u troje... Ali mene je to smaralo pa sam ih secnuo gore gde izlaze iz onog platnenog omotaca.
Na kraju bih samo dodao da ovo zahteva minimalnu kolicinu novca, oko 100din i nekih sat dva ulozenog rada, a sva funkcionalnost je zadrzana i visestruko povecana!

PozZ 8)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Koren, fino fino, ali ZaR ne ide uz N73 adapter!?!? (ne ad-15 nego onaj drugi, ne kaci se na pop-port vec preko one male iglice...)

Kako radi?

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

Taj adapter je za punjac, da bi mogli da se koriste stariji punjaci posto su smanjili "rupicu' za punjenje :wink:
Inace sto se rada tice, kod tih stvari najvise zavisi od slusalica i od samog telefona, tako da se ovom operacijom nista ne gubi na kvalitetu zvuka, to je samo prosto provodjenje signala na drugi izlaz. Tako da zamislite zvuk sa HS-23 sa vasim omiljenim slusalicama! :D
Danas slusalice idu na ULTIMATE test koji se zove "Ne cujem nista u autobusu" i ako to prodju, onda je operacija vredela svake kapi znoja ulozene! :D Jer sa HS-23 kada je neki stariji autobus, uopste nisam cuo muziku, i to me je smaralo... :dry:

PozZ

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Koren, imam i ja HS-23...ali se ništa u autobusu ne čuje kad se vozim GSPom... :D ...možda si uzeo neoriginalne, jer se i takve valjaju po radnjama...znam, jer i kad sam ja kupovala jedne sluške su se super čule, a druge mnogo lošije... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

Nisam ih ja kupovao, dobio sam ih sa Telenorovom N73, ali moguce da su iz neke manje kineske provincije pa su zato losije! :D :wink:
A sad malo ozbiljno, verovatno je to tako zato sto tebi bolje leze u usima, jer kao sto rekoh ja kada ih pritisnem prstima zvuk je stvarno bio odlican.

PozZ

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

ljudi moram da vam kazhem da sam pozajmio od druga ad41(adapter od 3250) i slushalice od n91 i nakachio ih na n73....ekstra su samo da je zvuk malo glasniji bilo prefektno!

Djera
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 13:17

Post od Djera »

Koje sluske sve mogu da upotrebim na N80?Jel' ima neki adapter koji se kaci na pop port za sluske od 3,5mm?Jel n80 podrzava bluetooth stereo?
nokia n80

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Djera, adapter se zove ad-15. u ovoj temi se puno prica o tome, prelistaj malo.
N80 NE podrzava stereo bluetooth!

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

Imam dva adaptera AD-46 kome treba neka mi se javi na pp ;)

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27

Post od Bull Terrier »

Koliko kostaju sluske koje se dobijaju uz N73ME verziju, posto treba da uzmem N73 ali necu obicne, hocu ME sluske ?
Hvala ! :)
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

...uh, koštaju mnogo, ali evo ja ću ti ih prodati po discount ceni, ionako sam ih džabe dobio uz 6123 a samo mi skupljaju prašinu, ime im je Stereo headset HS-23. Šalim se Bull Terrier, trebalo bi da su to te... Možda ima neki Special paket, da ne grešim dušu... :blinky:
Mali retro ( :oops: ) Blade_bre svaka čast na Plantronics Pulsar 569a , daj neko poređenje sa "normal" sluškama, kako to u svakodnevnom životu radi, tj.zvuk, razdaljina, prepreke...
Koren, :) , majstorski, duboki naklon :)
:wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Gde imaju da se nadju(kupe) sluske od n70ME,i koliko kostaju?I jos jedno pitanje,dali sluske od n73 pasuju na n70,i ako pasuju dali su bolje sluske na n73ME od n70Me(sta se vise isplati?)
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

koliko ja znam slushke na n70ME i na n73ME su iste! a inache su odlichne slushek probao sam ih na n73!

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od albumag »

Uz N73 Music Edition se dobija AD-41 sa HS-28 slushalicama. Moguce je dobiti i sa HS-20 slushalicama ali njih josh nisam video.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

... na Nokia sajtu piše drukčije :? , hs-23... Znam da HS-28 "idu" uz n91
Slika
Slika
malo mi ovi činčevi liče na priključak na n91, ne i na n73...
hs-20
Slika

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Vlada Zem e reci mi posto nisam bas najbolje shvatio,koji su ove poslednje model,mislim koja oznaka(a poslednje mislim na slici)?Mnogo mi se svidjaju te sluske koje imaju bubice sa tom slilikonskom gumom(kako vec da je nazovem),nao na se walkmen-u.Jos samo kada bi odgovarale na n70,i odmah bi ih kupio....
Hvala
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

[HS-20]
Comfortable earphones combined with excellent audio quality provide a pleasurable listening experience. Control your music and calls remotely, and use it together with compatible headphones of your own choice.
Comes with the Nokia AD-41 audio adaptor.
Compatible with
3250, 5500, 6070, E50, E60, E61, E70, N71, N72, N73, N80, N92, N93, N93i
...sorry...
edit, btw, ne trebaju ti "silikoni" u ušima, samo adapter, ali kako ko voli...

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od albumag »

Ja sam uz N73 ME dobio HS-28 tako da ne znam...mozhda na sajtu pishe ali nije tako :wink: vishe bi mi odgovarale HS-20 ali shta je tu je 8)

Slika

Odgovori