GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 19. Jan 2009. 00:48
:: Honor 9

Re: GPS navigacija

Post od nidzo80 »

Mislim da je TomTom preuzeo Srbiju tako da bi ova mapa trebalo da bude najsvježija mapa Srbije.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Garmin lansirao Viago navigacionu aplikaciju

Garmin je upravo lansirao svoju jeftinu navigacionu aplikaciju, nazvanu Viago, koja će biti dostupna za Android i iOS. Garminova aplikacija StreetPilot košta oko 30 dolara, a nova aplikacija će biti 1 dolar u promo periodu, odnosno 2 dolara kasnije. Ona pruža mogućnost prikaza mapa i navigacije širom sveta, kao i prikazivanje ograničenja, trenutne brzine, odvajanje linija, realističan prikaz raskrsnica i stanje u saobraćaju. Garmin će uz ovako nisku cenu ipak želeti da proda dodatni sadržaj ukoliko kupci to žele, pa će u ponudi biti “Maps to Go” mogućnost, što znači da neće biti potrebno da imate internet konekciju, prikaz saobraćaja u realnom vremenu, sa automatkom promenom rute, gradska navigacija za korišćenje javnog prevoza, 3D prikaz i druge stvari. Garmin Viago će, kako se ističe, biti prva aplikacija koja će koristiti “Garmin Real Directions,” odnosno način izgovaranja uputstava tokom rute na prirodan način, odnosno kao kada bi se pored vas nalazio prijatelj koji bi vam “običnim” rečnikom (druga zgrada, treći znak…) objašnjavao gde treba da skrenete.

http://img.benchmark.rs/53135/garmin.jpg

Izvor: http://mobile.benchmark.rs/

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ovo bas lepo zvuci :)
Note IV N9100 dual

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Ta jeftina verzija zahteva internet konekciju tako da je neupotrebljiva kao i google mape...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Slazem se da je neupotrebljiva, ali je interesantna
Note IV N9100 dual

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Nov 2013. 11:09
:: samsung galaxy s4

Post od kizami88 »

Jel ima neko da mi posalje i objasni kako da stavim mapu srbije na S4 i da mi sluzi kao navigacija?

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

toda81, jesi imao vremena da testiraš novu verziju iGO?
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nisam jos uvek jer sam u guzvi zbog prijemnog. Prored onog sto si mi poslao ja sam skinuo komplet sa skinovima i ostalim pa cu i to da upakujem kad budem probao. Cak nemam ni iGO sada u telefonu jer sam ubacivao novu verziju Ditto rom-a :)

Citao sam da nikakve razlike nema osim sto je mozda otklonjen neki bug ako ga je uopste i bilo. Bar su takvi utisci ljudi koji su ubacili novu verziju. Sve vise mi to lici na ovo lozenje sa update-om na no ije verzije androida koje vecim delom ne donose nista spektakularno i samo dovode do toga da baterija krace traje
Note IV N9100 dual

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

toda81, kako se menja izgleda auta na iGO 2.4? Na starom (v9.6.7.235654) sam znao, a na novom (Israel 9.6.29.390522) mi ne da. :smutny: Umesto fabrički strelice, stoji čo'ek, kao da je namešteno za pešaka, a nije. Tamo gde udjem u podešavanja za auto, zatamnjena mi opcija "car", tako da je ne mogu menjati. :wacko:

Inače, iGO 2.4 radi fantastično. Brže otvara program, brže radi, brže nadje put, rad na mapi, sve je mnogo brže nego na ranijim verzijama. Svaka preporuka za v2.4. :)

wave
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2011. 15:47

Post od wave »

Pozdrav drugaaarii :)

Da li moze neko da mi objasni kako i gde da skinem IGo aplikaciju za 1080 x 1920? :)

Da li su dobre mape od Navteq za nasu bivsu ex-yu?

Unapred zahvalan :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Wawe, imas pp. Odlicne su nawteq mape. Sve imas na pp
Note IV N9100 dual

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

Toda,aj pomozi i meni :)
rezolucija 1024 x 600 (galaxy tab 3)

Inace,postavio sam par pitanja u topiku o aplikacijama,ali su svi iskulirali :?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Pinocio, ja sam retko kad u tj temi, a i kada udjem preletim i ne citam je. Ovo je tema za navigaciju gde mozes da pitas sta god pozelis, a vezano je za navigaciju. Saljem ti na pp sve sto treba sa uputtsvom
Note IV N9100 dual

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

toda81, a gde je meni odgovor oko auta? :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Jesi proverio da li uopšte imaš fajlove sa sličicama za kola, avion, bus i sve ostalo? Znaš u kom folderu se nalaze?

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Jesam. iGO/content/car i ima svega i svačega unutra. Problem je što mi je opcija za zamenu auta zatamnjena i ne mogu da pristupim da promenim ga. Možda ova verzija ima neki bag, za koji ne znam, pa sam zato pitao. Kad sam skidao, samo sam našao najnoviju verziju tada i skunuo je.
Ako si pročitao moj prethodni post, video si da sam imao problem da je fabrički namešten čovek da bude umesto strelice i da sam to rešio tako što sam obrisao čoveka iz tog foldera.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Moj predlog je da se izbrise iGO aplikacija i iGO folder pa da mi kazes za koju ti rezoluciju treba iGO i ja ti lepo dam sve sto treba i ti odradis po mom uputastvu i sve ce sigurno raditi kako treba
Note IV N9100 dual

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

'vako. :) Imam sony Xperiu T sa 720x1280 rezolucijom. Ima dugmiće na ekranu, ali odavno nisam morao podešavati rezoluciju zbog toga. App sve sama sve odradila. :D Kada sam skidao instalaciju, nije ni bilo više rezolucija da biram, samo jedan instalacioni fajl. Jel to znači da nema više podešavanja, da ta instalacija paše svim rezolucijama?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

vla-do, imenjace, posalo sma ti na pp linkove. Ako ti se slucajno ne bude video auto kad akliknes na prikaz mape javi mi da ti poslajem izmenjen sys fajl da bi se video ceo auto
Note IV N9100 dual

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 19. Jan 2009. 00:48
:: Honor 9

Post od nidzo80 »

Ne treba ništa da mijenja. Samo brisanje starog foldera i aplikacije i onda instaliranje paketa koji toda81 šalje. Imam ja Xperiu T i ni jedan iGO nije omanuo. ;)

Zaključana tema