Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Cooomi, samo cu reci Bad move ti sam zakljuci sta sam hteo reci 8)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

cale, da si malo podesio kameru (vivid colors, WB, malo kontrasta i ISO, boje bi bile dosta bolje :wink: Ovako deluju malo isprano :wink:
Igor88bg, tvoje neargumentovano mišljenje zadrži za sebe :wink:
Nokia C6

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Znam tehno maniac.Zato i kazem da "ovo nije nista".Bukvalno sam isao stazom i ugledao cvet,izvadio mob. namestio Macro,"pljas",i eto sta ispade.
Slika

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 00:07

Post od moonwalker80 »

cale, meni se licno svidja slika :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Zaista verujem da se mogu dobre slike praviti i sa tom kamerom na 5800, ali sa podesavanjem odgovarajucih parametara. Ali ruku na srce, koliko imamo vremena da se zezamo sa tolikim podesavanjima da bi slika ispala stvarno dobra? Ne znam za vas, ali ja licno ne volim puno gubiti vrijeme na podesavanja vec samo podesim macro, portrait ili neko drugo odgovaraju podesavanje i slikam... pozdrav

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Hvala moonwalker80!
Mada nisu ni blizu tvojima :wink:
Ali,ruku na srce,tu su digitalci,profi oprema,znanje,iskustvo,talenat.A tome nazalost mesto nije ovde.
Slika

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

tehno maniac, ok sta hoces reci da gresim ili navlacis ljude?? Pa postavi slike sa njega a da nisu bw mod postavi neke iz svakodnevice pa iskreno ujak mi koristi ovaj tel u nazad mes dana mogu komfprno reci da je kamera 0 u klasi je sa e71 = smece ali realno! Znaci ako je decku kamera bitna 5800 je promasaj! A sto se tice mojih argumenata voleo bi da popriacs sa ljudima iz CT-a o njemu cisto da cujes sta se prica 8)

Edit : Cale SJAJAN MAKRO sllika je sjajna i definitivno bolje su slike nego na n73 ;)

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Igor88bg, битно 70% квалитете фотографије заузима ФОТОГРАФ.
moonwalker80, има 2мпх камеру која не може бити боља од 5800хм,а moonwalker80, са та 2мпх прави много боље фотке него ти са 5мпх,како сам видео по твојим сликама.
не верујем да има неко ко се не слаже,тако да чињеницу лоше камере обеси мачку о реп.
Наравно боље да је камера добра,али најважније је ко слика и његово умеће и знање.

don`t worry be happy :wink:
Nokia 6220 Classic

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

Godzilla, k750 i ja nebi potcenjivaomposto ima prirodinje fotke nego 5800 (boje itd) ali naravno dosta zavisi i od optike! Naravno da nije bitno dal je 3 mpx ili 2 kada je optika losa i tu slika nemoza ispasti dobra! 5800 ima ocito neki bug jer slike su blago recene ocajne mnogo mnogo neprirodne! Nadam se da je to to SW-a jer Carl zeiss prosto ne pravi tako losu optiku, slazem se lepe su slike moonwalkera i stojim do toga ali slike sa 5800 su jako lose pa makar neki ne hteli da se pomire sa tim! Ja iznosim moja realna gledanja mozda sam cepidlaka ali ako je COoomi :D trazio da ima kamericu definitivno 5800 nije za njega, NO ako mu je kamera samo za klik klik cao onda je skroz korektna i obavlja posao! Ja samo kazem moje misljnje jer ja npr nebi mogao sa tom kamericom! 8)

Evo slicice i od mene :

Slika

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Igor88bg, ово је већ ок (слика),али ако је буг на 5800,онда ће се исправити. :)
Nokia 6220 Classic

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

Godzilla, pa na nama je da smatramo da je bug :wink: ne kazem da je los fon evo sada sam ODUSEVLJEN nokijom e75 kako je cvrst fon ljudi fasciniran sam ali LOSA kamera :-( kako upropaste e seriju :-(

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Po onim slikama po internetu koje sam vidio da su uslikane sa 5800 i kad uporedim sa brdo slika koje sam vidio sa K750i mogu takodje reci da K750i pravi bolje slike iako je 2mpx u odnosu na 3.2mpx. E sad ne znam da li jednostavno takva kamera na 5800 ili je neki bug koji ce biti ispravljen u buducnosti ali iz prilozenog u trenutnom stanju stojim iza tvrdnje da K750i pravi bolje fotke.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Ljudi,pustite prepirke i hate.
Ja sam procitao gomilu knjiga o fotografiji,vec sam napomenuo u nekom od postova da mi je omiljeni pisac Scott Kelby.
Ne bih vise da spamujem tim covekom,ali ako bi ste zaista zeleli da se pozabavite fotografijom,u najmanju ruku kao hobi,procitajte nesto od njega.
Shvaticete da ste Vi najvazniji faktor u fotografiji.Bilo 5 ili 12MPx,ako razumete fotografiju,rezultati ce biti isti.
Hvala Igor88bg! :wink:
Slika

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

cale, citao sam bas onaj dan kada si i rekao nisam sve procitao citao sam makro cveca 8) lepa knjizica zaista!

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

Ovako, ja retko kada pravim fotografije cveca, jer se generalno u fotografskom svetu slikanje cveca ne smatra umetnoscu jer svako moze da uslika cvet, uzmes aparat (ili mobilni telefon), nadjes lepo cvece i skljocas i eto ti sarenih fotografija.
Medjutim danas posle kise resih da se oprobam malo i u "cvetnom" fotografisanju...malo sam experimentisao sa bojama na telefonu i tako.
Evo mojih nekih pokusaja da se od obicnog cveca izvuce neke lepa slika, tj napravi neka malo drugacija kompozicija:

Slika Slika
Slika Slika Slika Slika

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

moonwalker80.Nemoj da me shvatis pogresno.
Slike 2,4 i 6,bile bi vise nego "mocne",jer "salju poruku"+sto nose kapi kise na sebi,samo da ih nisi "odsekao".
Slika 3 je OK.Svidja mi se :wink:
OK.Boze moj.Niko se,kao sto rekoh ne rodi tim znanjem,pogotovu ne trikovima.Koji su,u "fotografskom svetu",vise nego zastupljeni.
P.S."Cvece se nikad ne slika odozgo"(kao i cvece sa uvelim laticama) :wink:
Ja sam,skoro uvek "zalegao" na zemlju,ili bar kleknuo,nebi li "izvukao" kvalitetnu fotografiju cveta :)
Mirna ruka takodje igra ogromnu ulogu u macro fotografijama,bez obzira na IS,koju neki telefoni poseduju.
Slika

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

cale, Ne shvatam te pogresno, sve sam te shvation kako treba :)
Samo se sa jednim ne slazem u potpunosti, a to je sa "odsecanjem" fotografija...mislim tu se ne slazem bas ni sa ovim strucnjacima sto pisu knjige al aj' sad :) Mislim, sve zavisi sta neko smatram "subjektom" fotografije, tj sta mu je predmet interesovanja na zadatoj fotografiji. Ja sam ovim kako ti kazes "odsecanjem" hteo da stvorim da slika u celini bude zanimljiva a ne njen kadrirani deo, hteo sam da oci padaju na "celu" sliku.
Ali dobro, sve je to eksperiment :wink:
I naravno svaki put kad imas neki savet slobodno serviraj :)

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

Malo B&W:

Slika Slika Slika

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Moonwalker jer ova 2 slika neko upozorenje ili ? Kako treba da je shvatimo :) Mob sto visi sam skapirao ali ova sekira.... Jos je malo i tupa 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

dimi89, pa znas kako kazu "tehnika preti da unisti covecanstvo" pa ja reko moramo da se odbranimo nekako :D

Odgovori