Slike sa mobilnih telefona
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- moonwalker80
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 00:07
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Zaista verujem da se mogu dobre slike praviti i sa tom kamerom na 5800, ali sa podesavanjem odgovarajucih parametara. Ali ruku na srce, koliko imamo vremena da se zezamo sa tolikim podesavanjima da bi slika ispala stvarno dobra? Ne znam za vas, ali ja licno ne volim puno gubiti vrijeme na podesavanja vec samo podesim macro, portrait ili neko drugo odgovaraju podesavanje i slikam... pozdrav
tehno maniac, ok sta hoces reci da gresim ili navlacis ljude?? Pa postavi slike sa njega a da nisu bw mod postavi neke iz svakodnevice pa iskreno ujak mi koristi ovaj tel u nazad mes dana mogu komfprno reci da je kamera 0 u klasi je sa e71 = smece ali realno! Znaci ako je decku kamera bitna 5800 je promasaj! A sto se tice mojih argumenata voleo bi da popriacs sa ljudima iz CT-a o njemu cisto da cujes sta se prica 
Edit : Cale SJAJAN MAKRO sllika je sjajna i definitivno bolje su slike nego na n73

Edit : Cale SJAJAN MAKRO sllika je sjajna i definitivno bolje su slike nego na n73

Igor88bg, битно 70% квалитете фотографије заузима ФОТОГРАФ.
moonwalker80, има 2мпх камеру која не може бити боља од 5800хм,а moonwalker80, са та 2мпх прави много боље фотке него ти са 5мпх,како сам видео по твојим сликама.
не верујем да има неко ко се не слаже,тако да чињеницу лоше камере обеси мачку о реп.
Наравно боље да је камера добра,али најважније је ко слика и његово умеће и знање.
don`t worry be happy
moonwalker80, има 2мпх камеру која не може бити боља од 5800хм,а moonwalker80, са та 2мпх прави много боље фотке него ти са 5мпх,како сам видео по твојим сликама.
не верујем да има неко ко се не слаже,тако да чињеницу лоше камере обеси мачку о реп.
Наравно боље да је камера добра,али најважније је ко слика и његово умеће и знање.
don`t worry be happy

Nokia 6220 Classic
Godzilla, k750 i ja nebi potcenjivaomposto ima prirodinje fotke nego 5800 (boje itd) ali naravno dosta zavisi i od optike! Naravno da nije bitno dal je 3 mpx ili 2 kada je optika losa i tu slika nemoza ispasti dobra! 5800 ima ocito neki bug jer slike su blago recene ocajne mnogo mnogo neprirodne! Nadam se da je to to SW-a jer Carl zeiss prosto ne pravi tako losu optiku, slazem se lepe su slike moonwalkera i stojim do toga ali slike sa 5800 su jako lose pa makar neki ne hteli da se pomire sa tim! Ja iznosim moja realna gledanja mozda sam cepidlaka ali ako je COoomi
trazio da ima kamericu definitivno 5800 nije za njega, NO ako mu je kamera samo za klik klik cao onda je skroz korektna i obavlja posao! Ja samo kazem moje misljnje jer ja npr nebi mogao sa tom kamericom!
Evo slicice i od mene :

Evo slicice i od mene :

- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Po onim slikama po internetu koje sam vidio da su uslikane sa 5800 i kad uporedim sa brdo slika koje sam vidio sa K750i mogu takodje reci da K750i pravi bolje slike iako je 2mpx u odnosu na 3.2mpx. E sad ne znam da li jednostavno takva kamera na 5800 ili je neki bug koji ce biti ispravljen u buducnosti ali iz prilozenog u trenutnom stanju stojim iza tvrdnje da K750i pravi bolje fotke.
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Ljudi,pustite prepirke i hate.
Ja sam procitao gomilu knjiga o fotografiji,vec sam napomenuo u nekom od postova da mi je omiljeni pisac Scott Kelby.
Ne bih vise da spamujem tim covekom,ali ako bi ste zaista zeleli da se pozabavite fotografijom,u najmanju ruku kao hobi,procitajte nesto od njega.
Shvaticete da ste Vi najvazniji faktor u fotografiji.Bilo 5 ili 12MPx,ako razumete fotografiju,rezultati ce biti isti.
Hvala Igor88bg!

Ja sam procitao gomilu knjiga o fotografiji,vec sam napomenuo u nekom od postova da mi je omiljeni pisac Scott Kelby.
Ne bih vise da spamujem tim covekom,ali ako bi ste zaista zeleli da se pozabavite fotografijom,u najmanju ruku kao hobi,procitajte nesto od njega.
Shvaticete da ste Vi najvazniji faktor u fotografiji.Bilo 5 ili 12MPx,ako razumete fotografiju,rezultati ce biti isti.
Hvala Igor88bg!

- moonwalker80
- Entuzijasta
Ovako, ja retko kada pravim fotografije cveca, jer se generalno u fotografskom svetu slikanje cveca ne smatra umetnoscu jer svako moze da uslika cvet, uzmes aparat (ili mobilni telefon), nadjes lepo cvece i skljocas i eto ti sarenih fotografija.
Medjutim danas posle kise resih da se oprobam malo i u "cvetnom" fotografisanju...malo sam experimentisao sa bojama na telefonu i tako.
Evo mojih nekih pokusaja da se od obicnog cveca izvuce neke lepa slika, tj napravi neka malo drugacija kompozicija:

Medjutim danas posle kise resih da se oprobam malo i u "cvetnom" fotografisanju...malo sam experimentisao sa bojama na telefonu i tako.
Evo mojih nekih pokusaja da se od obicnog cveca izvuce neke lepa slika, tj napravi neka malo drugacija kompozicija:

- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
moonwalker80.Nemoj da me shvatis pogresno.
Slike 2,4 i 6,bile bi vise nego "mocne",jer "salju poruku"+sto nose kapi kise na sebi,samo da ih nisi "odsekao".
Slika 3 je OK.Svidja mi se
OK.Boze moj.Niko se,kao sto rekoh ne rodi tim znanjem,pogotovu ne trikovima.Koji su,u "fotografskom svetu",vise nego zastupljeni.
P.S."Cvece se nikad ne slika odozgo"(kao i cvece sa uvelim laticama)
Ja sam,skoro uvek "zalegao" na zemlju,ili bar kleknuo,nebi li "izvukao" kvalitetnu fotografiju cveta
Mirna ruka takodje igra ogromnu ulogu u macro fotografijama,bez obzira na IS,koju neki telefoni poseduju.

Slike 2,4 i 6,bile bi vise nego "mocne",jer "salju poruku"+sto nose kapi kise na sebi,samo da ih nisi "odsekao".
Slika 3 je OK.Svidja mi se

OK.Boze moj.Niko se,kao sto rekoh ne rodi tim znanjem,pogotovu ne trikovima.Koji su,u "fotografskom svetu",vise nego zastupljeni.
P.S."Cvece se nikad ne slika odozgo"(kao i cvece sa uvelim laticama)

Ja sam,skoro uvek "zalegao" na zemlju,ili bar kleknuo,nebi li "izvukao" kvalitetnu fotografiju cveta

Mirna ruka takodje igra ogromnu ulogu u macro fotografijama,bez obzira na IS,koju neki telefoni poseduju.

- moonwalker80
- Entuzijasta
cale, Ne shvatam te pogresno, sve sam te shvation kako treba
Samo se sa jednim ne slazem u potpunosti, a to je sa "odsecanjem" fotografija...mislim tu se ne slazem bas ni sa ovim strucnjacima sto pisu knjige al aj' sad
Mislim, sve zavisi sta neko smatram "subjektom" fotografije, tj sta mu je predmet interesovanja na zadatoj fotografiji. Ja sam ovim kako ti kazes "odsecanjem" hteo da stvorim da slika u celini bude zanimljiva a ne njen kadrirani deo, hteo sam da oci padaju na "celu" sliku.
Ali dobro, sve je to eksperiment
I naravno svaki put kad imas neki savet slobodno serviraj

Samo se sa jednim ne slazem u potpunosti, a to je sa "odsecanjem" fotografija...mislim tu se ne slazem bas ni sa ovim strucnjacima sto pisu knjige al aj' sad

Ali dobro, sve je to eksperiment

I naravno svaki put kad imas neki savet slobodno serviraj

- moonwalker80
- Entuzijasta