smanjena ponuda

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

miodrage,
u nedaj boze takvim situacijama moras da se suzdrzis, jer u zatvoru lose stoje sa netom, a ne tolerisu ne mobilne telefone, narocito ne smart klasu :lol: :lol:
Mene je ohrabrilo to sto, eto pisacu otvoreno, interkom radi.
Jos mi je ostalo da provjerim logic, ali i da ne rade, vjerujem da ce pronaci neku alternativu, jer je steta da uhodan posao sa razradjenom mrezom dobavljaca, i naravno izgradjeno ime propadnu.
Nije problem platiti kad ti sistem obezbjedi uslove za normalnog i postenog covjeka dostojan zivot, a ne da se drustvo dovede u takvu situaciju da se jedan doktor mora dovijati piratskim softverom :( ,i to jos da se tim otvoreno hvali :) .
To je drustvena sramota :wink: .
I niko ne pita njega ni ostale kako bi bilo da se eto svi drznu, kao sto se to vladajucoj kasti moze, pa da svi po slobodnom nahodjenju istaknemo neke svoje cjenovnike.
Mislim da tad nikom ne bi bilo prijatno :| .
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

kefalo, ne hvalim se ja time da koristim piratski softver (dobro, malo :D ), ali ja drugu alternativu nemam. Zamisli da platim svako parche softvera koji imam... pa puk'o bih jedno 10000 jurica. Odakle meni te pare?
tomas.hokenberi spomenuo si mi Linux. Ok, radio sam malo i sa njim (ne na svom kompu), odlican je sistem, ali ja nemam vremena da uchim sada i Linux. Da sam mladji, i da sam ponovo student... verovatno da bih mogao... ovako... vrlo tesko.
Znachi, kad mi sistem omoguci da od svog rada zivim normalno, da se ne stiskam za svaki dinar, nego mogu sebi i porodici da obezbedim egzistenciju da se ne mislim, razmislicu o kupovini legalnog softvera. Dotle nazalost, imam warez pa sta iskopam, iskopam, i to na sopstveni rizik.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Trojanac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Feb 2008. 07:29

Post od Trojanac »

tomas.hokenberi, mislim da je gargamel4, u pravu! Briga me da li su telefoni dekodirani i slicno, ali necu da dajem duplo vise para za telefon koji ne vredi toliko. I kao oni samo prodaju legalne telefone, ma to su price za malu decu. To je samo MONOPOL i nista drugo, jer je u Srbiji sve MONOPOL! Svugde u Evropi je dozvoljeno prodavanje polovnih i novih telefona, samo ovde kod nas izigravaju neke besne gliste! Ako hoces bas konkretan primer, ima mali milion radnji u Becu koje prodaju polovne i nove telefone i isto dobijes racun napisan rukom. Ako budem morao nabavljacu sebi telefone u inostranstvu, ali nedam pare onima ''kao legalnim'' uvoznicima i tacka. :angry: :x
SE W880i, T250i, Nokia 6230

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

miodrage, veruj nije toliko tesko :) A nije potrebna citava vecnost za ucenje nekih osnova koje ti omogucavaju normalan rad ;)
Odavno sam probao kubuntu, ubuntu, suse i ostale distribucije i ostao sam na ubuntu zbog GNOME :)
Nisam ga toliko koristio, ali mi je uvek bio na drugoj particiji... Ali od kako mi je windows pukao zbog instalacije bt drajvera :x Resio sam da ga vise ne koristim, na win samo odem kad treba da u telefon ubacim neki patch ili da uradim flashovanje.

Morao sam malo OT, nisam pratio situaciju oko radnji i koje su to zatvorene(iskreno me i ne interesuje) sa svim radnjama koje se reklamiraju ovde na ovom sajtu nisam imao prijatnih iskustava, mozda sa 2-3 koje su bas ok...
Od kako sam pronasao prodavnicu koja daje 6 meseci na hw i sw, original kutiju, full opremu, i racun koji je rucno napisan... uopste i ne gledam radnje koje se reklamiraju na ovom sajtu :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

MilančeBGD,
ajde se na pp pohvali koja je to radnja, cisto da ne bi bila sad neka eksplicinta reklama :D :D :D.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Takodje milance :D :D mislim,da postujemo pravila :D:D:D danke... :P Mada mi jedno duze vreme nece trebati... :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ta radnja trebala bi da mi daje 50% popusta na svaki telefon koji cu kupiti kod njih :D Toliko sam im dovukao musterija :P

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

MilančeBGD, Pa nista reci svima da kazu da si ih ti uputio;-)

Trojanac, Jedna stvar su polovni i korisceni aparati - naravno da svugde ima takvih radnji. Druga stvar su kradeni i skidani s mreze aparati. I prepakovani korisceni aparati koji se prodaju kao novi. Daklem nemoj porediti babe i zabe.

Tvoje je pravo da svoj novac potrosis u kojoj god hoces radnji. Ali glupo je samozavaravati se da si platio znacajno nize i dobio legalno uvezen, nedekodiran itd telefon. Ako tebi to ne smeta OK, tvoj novac - tvoj telefon.

miodrage, Prelazak na Linux uopste nije neka trauma i ne zahteva neko silno ucenje. Okruzenje je graficko i prijateljskije od npr. Viste. Imas Open Office koji prepoznaje i odlicno radi sa svim Microsoft Office dokumentima. Mozillu Firefox koja je x-puta bolji internet browser od Internet Explorera (dobro nju mozes da koristis i na Win-u), Operu, |GIMP itd.

Ako zelis da malo isprobas nadji negde Ubuntu LIVE CD. Pomocu njega mozes pokrenuti Linux direktno sa CD-a bez instalacije i videti kako ti se dopada.

kefalo, dve su komponente bitne jedna je sistem a druga pojedinac. Ne pripadam nekoj "visoj klasi" daleko bilo, ali od inzenjerske plate sam mogao da platim OEM verziju Windows XP (uz racunar). E sada nista drugo Microsoftovo nisam kupio - koristim Open Office, M$ razvojne alate koji su firmini i oni su ih licencirali drzim samo ako moram da nesto radim kuci. Na drugoj particiji drzim Linux koji mi je cesce pokrenut nego Win.

Nisam na svoj racunar nakrcao gomilu piratskog softvera tipa Adobe Photoshopa i Corela itd koje ljudi stavljaju da bi jednom mesecno pogledali neku sliku?!
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

MilančeBGD,moze ime te radnje i meni pp Plz.Hvala unapred.A da nije to mozda mobilwood?!Nadam se da jeste!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Njami, nije mobilwood, da jeste napisao bih jer se doticna prodavnica reklamira na ovom sajtu...
tomas.hokenberi, :P
Sto se tice ubuntua, mislim da je pc linux os bolji za pocetnike... Ali kako ko odluci ;)
tomas.hokenberi nisu ljudi svesni koliko je okruzenje u linuxu dobro i koliko lepo na pogled izgleda... Da ne pricam o compizu i silnim efektima koji jedu vistu :roll:

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

MilančeBGD,
dobra je radnje, neka stvari su jeftinije nego na MS uopste, ali me nervira sto na 50% stvari pise hit cijena, sto znaci da moram da ih zivkam.
Ali ako je ful pakovanje, i ako garancija nema neka ogranicenja, u smislu, ne flet, displej, baterija itd. onda je to tamo vrlo fina ponuda.
Eto cekam sutrasnji dan da vidi sta se desava sa Logicom.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Pa cene kako su navedene takve i jesu :) Za neke modele je HIT, zbog toga jer ga mozda nemaju u ponudi ili da zovnes da proveris cenu...
Evo i slike garancije ;)

Slika

Sve je znaci lepo zamuceno, da ne bi bilo da reklamiram doticnu radnju javno :roll:
Uopste ne zelim da je reklamiram jer ja nemam nista od toga, vec samo eto zelim da pomognem onima koji kupuju telefon, a zele da kupe telefon za koji ce biti sigurni da ce lepo raditi i da nece dobiti neko znj pakovanje, sa slusalicama od nekog drugog modela, sa rucno sklepanom kutijom...
Moja garancija je istekla, i moj telefon i dalje radi dosta dobro, nisam imao nikakvih problema, a plus imam lepu kutiju, telefon na kome nema oznake neke mreze, svu opremu koja i treba da ide uz telefon.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

MilančeBGD,
Pa ovo nije uopste neka specijalna garancija :smutny: , iskljuceno je isto dosta stvari :dry: , u log..u placas samo cijenu materijala, tj. djelova, a ruke su free.
Naravno diskutabilno je to koliko bi ti naplatili neke djelove, sigurno ne po nabavnoj cijeni :unsure: .
Nema garanciju na bateriju i punjac barem onih prvih 15 dana :ohmy: .
In.....m pokriva sve godinu dana.
Mislio sam da su bolji.

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

Ma garancija ko garancija.Al dobro nema veze.Nego,jel imao neko ikakva iskustva sa radnjom euro mobil.Da li je kupovao kod njih i kakva je garancija zato sto vidim da kod njih ide original pakovanje i 1 god. garancije,a i inspekcija ih nije zakacila.Hvala unapred.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Da li je neko pominjao garanciju, drugu garaciju je davao logic i neka prodavnica ispod narandzaste (ne znam tacan naziv). U neku ruku mi i nije zao ovakvih i njima slicnih al opet kad bih kupio neki bolji fon da nije njih :(

Slika Slika

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

koji shit od garancija.... To je onaj fazon,izneses mob napolje na plus 40 i garancija vise ne vazi. Kaput...Pa se ti slikaj sa njom... strasno.. Ovo znaci da ako u toku ova 3 meseca umre na primer ekran(sam od sebe) ja opet moram da platim?
Nokia E71... Elegant, but deadly

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

ovi neki pobozhni, stalno spominju neku vishu silu .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

garancije su zaista katastrofa, ne znam ni jednu radnju koja pruza garanciju na mob. ali to je cena jeftinijeg telefona, realne garancije pruza tehnomobile, itd.

Ja sam sa Logicom imao bas pozitivna iskustva, vidim ovde ih vise nema, steta :( jeste da su bili malo ne ljubazni al opet su bili extra snadbeveni u skroz realni u ponudama, nisu prodavali maglu

Ibrahim Gueye
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Okt 2007. 06:10

Post od Ibrahim Gueye »

darkado, nisu pobozni, vec koriste pravne institute kao sto je "visa sila" da izbegnu odgovornost.
Galaxy Spica Eclair + Sennheiser MX 560

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

znam, zezao sam se ali me stvarno interesuje shta podrazumevaju pod vishom silom? ok, opichi te grom i garancija ne vazhi, ako prezhivish tako neshto mislim da bi ti mob bio poslednja briga.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Odgovori