Blutut da li smeta ako je upaljen?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Black Fen, imam E61 i Anycool K88 sto se vidi iz potpisa. Ako mi u bilo koji od ovih telefona udjes, bez da ja odobrim konekciju (znachi stoje telefoni na stolu), slobodno ih nosi i radi sa njima sta zelis. Nemoj da prichash gluposti. SVAKI BT uredjaj zahteva da se pri inicijalnoj konekciji (prvoj) ona odobri. Jedino da neka budala ostavi uredjaj na allow all connections. E za takve me pacijente bole jetra, ja nisam od tih. A i taj procenat bi trebalo da je jako mali, jer su uredjaji po defaultu podesheni na ask first.
Svasta, sledece sto cu da cujem je da moze da se poveze na BT BEZ da je meni BT upaljen, da mi ga remote ukljuci neko....
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 24. Mar 2008. 23:45

Post od grinskrin »

Black Fen,
nista licno, zasto ne iskoristis priliku koja ti se pruza i uz pomoc ovog foruma dobijes na poklon nekoliko telefona koji nemaju bas malu vrednost u odnosu na vreme koje ti treba da ih "provalis" ? Ako se desi da ti neko ne bude iz tog razloga dao telefon, onda ga lepo i kulturno oslovis kao "jajara" ovako javno da svi vide i znaju ubuduce, pa mu vise nece biti svejedno da nudi nesto sto ne moze da ostvari, i svi koje bude zanimalo ce u svako doba i odakle god budu hteli, moci da pristupe toj informaciji upravo ovde. Mislim da bi i administrator veoma brzo i voljno odreagovao i zbog tebe kao pocasnog clana otvorio "podgrupu" koja bi se zvala JAJARE, ZASTO, KAKO I KOLIKO.

Nemoj da mislis da imam nesto protiv tebe, jer nemam, a i nista mi ne bi vredelo cak i kada bih imao, ali pocinjem da sticem utisak da do svojih informacija velikim delom dolazis preko tv prijemnika i onih besplatnih novina.

Sto se tice tvog tece samo me interesovala tvoja reakcija na to pitanje, inace, ja gajim malo vise fizicki pristup suprotnom polu, nego virtuelni ili elektronski.
Poslednja izmena od grinskrin u Sre, 07. Maj 2008. 04:58, izmenjeno 1 put ukupno.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Kad već to pomenu, šta znači ono u Bluetooth podešenjima Remote SIM? Čemu to služi? Inače, nema šanse da se uđe u telefon bez inicijalnog odobrenja, pokušavao sam na drugovom SE Z610, tako se valjda zove. To je sasvim logično, jel' da? Mislim, ko bi pravio telefon da takve gluposti mogu? Ljudi bi prestali da ih kupuju odmah...

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Vincent, Remote SIM je opcija za povezivanje telefona sa car-kit uređajima.

Što se tiče pomenutog "BlueSniper" uređaja, pogledajte šta su ljudi radili "daleke" 2005. godine.

Building a BlueSniper Rifle - Part 1

Building a BlueSniper Rifle - Part 2

Jedna od varijanti koja omogućava neovlašćeni pristup je da program izgeneriše ime ili MAC adresu već uparenog uređaja kojem je dozvoljen pristup.

Naravno, BT standard se konstantno unapređuje, ali uvek se pronađe neka rupica. Malo je verovatno da će se neko kod nas zezati sa tim, ali nije nemoguće... ;)

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Al ovo nije za mob :D ovo mogu samo u kombi da strpam :D:D:D Mislim da nijedan program za tel ne moze bez ovlascenja da udje... :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Takav program može da se prilagodi i za telefon, e sad, da li već jeste ili zašto još nije - pitanje je... :wink:

Recimo, problem može da pravi hardverska platforma samog telefona.

Black Fen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 31. Mar 2008. 21:54

Post od Black Fen »

Ali proguglejte malo i nacicete bt info program koji ima ovlascenje da udje bez pitanja to su rusi modifikovali.A za blue sniper mogu da kazem da je u odnosu na 2005. unapredili to da je sad velicine citaca kartica i prikljucuje se na laptop.

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 24. Mar 2008. 23:45

Post od grinskrin »

"...we will show you how to build your very own Bluetooth sniper rifle..." :lol:

Black Fen, ,Miškoni, ,Hvala Vam obojici na trudu, meni je, posto sam pronasao jos nekoliko stvari o misterioznom BlueSniper-u, sada kristalno jasno o cemu se radi.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Ovo je jedan po meni vrlo zanimljiv tekst na koji sam juce naleteo,o tome sta izmedju ostalog moze da se uradi sa BT-om,odnosno, za sta moze jos da se (is)koristi!
Evo kako ide (preveo sam ga na brzaka)! :wink:

Bluetooth omogucava ulazak spijunima u vas zivot

Zabrinuti ste za vasa civilna prava i privatnost? Onda vas moze sokirati otkrice da ste nesvesno omogucili svom telefonu da belezi,odnosno odasilja svaki vas pokret,pise " New Scientist".

"Bluetooth, bezicna veza ugradjena u mnoge telefone, omogucava da se nase kretanje prati od strane svakoga opremljenog sa PC-om i odgovarajucim prijemnikom. Vassilis Kostakos sa Bath Univerziteta u Britaniji, postavio je cetiri Bluetooth prijemnika u centru grada. U roku od cetiri meseca, njegov tim je usao u trag desetinama hiljada (10000) telefona sa BT-om,i bio u mogucnosti da "uhvati i analizira susrete ljudi" u pabovima,ulicama,radnjama...

Bluetooth je danas cak i veca pretnja za privatnost,od vec poznatih RFID cipova (cipovi za pracenje ljudi),kaze Kostakos. Ako su ljudi zabrinuti ovim,treba samo da iskljuce BT na svom telefonu.

:)

Odgovori