Da li svetska ekonomska kriza utiče na vas?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

miodrage, da ali tu je uvjek veliki brat u liku MMF-a, i upravo je on intervenisao u slucaju Madjarske, Ukrajine i jos jedne zemlje i to prilicnim ciframa, a sve u cilju stabilnosti monetarnog sistema..

Paket aranzman sa MMF vrijedi isto oko 500 miliona, i drugo djeluje psiholoski...
Ja ne znam, sta je problem sa tom intervencijom, od 475 miliona, on je taj novac utrosio da bi povukao isto toliki ekvivalent u dinarima...Sta je problem :?
Kako ti komentarises, mali obim prometa na medjubankarskom trgovanju, i mogucnost spekulacije istim...
Za razliku od 90tih, ti povuceni dinari ne idu u potrosnju, vec su u trezoru NBS.

Naravno, da ce biti problema zbog smanjenih investicija, ne mogucnosti zaduzivanja ili bar otezanog zaduzivanja, ali isto tako prije par godina je evro bio 88, a tada sam u zutoj stampi, koja izgleda utice na dosta vas, procitao, (konkretno Kurir) da evro ide na 120 dinara.
To bijase prije par godina, a onda smo vidjeli kuri i od 75 dindzi...
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Da ali tada nije bilo ovog drmanja na svetskim trzistima. Za barel nafte se pre samo 2 meseca mislilo da ce do NG da dodje na 200$, pa je palo na skoro 50$, sa nekih 160-170... Elem, drugo, bankarski sistem u Americi je puk'o k'o guma, a to se sve opet odrazilo na svetsku ekonomiju. Sve je to vrlo povezano, i uticace na sve nas. Ovako ili onako, vishe ili manje, ali uticaj ce da se oseti, i to odgovorno tvrdim.
Sto se MMF-a tiche, mi im bas i nismo vazni, dok Madjarska i Ukrajina jesu. Nas ionako non-stop njakaju u vezi sa Hagom i sl. I uvek mogu da kazu prvo ovo, pa cemo da vidimo sta cemo. Pa zato i nije potpisan SSP, jer Holandija kochi.
No mislim da smo ovde otisli bas daleko u off, a i ovo bas nije tema za forum o mobilnim telefonima.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori