Bluetooth slusalice-preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Baraba, nemoj to da gledas! apsolutno svaki uredjaj zraci :( frizider, televizor, radio, bojler :wink:

Krile007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 02. Okt 2005. 17:40
:: Apple iPhone X
:: Samsung Galaxy Alpha

Post od Krile007 »

Da Mirko ali ne drzis fizider ili televizor na uvetu hehe pitanje je skroz na mestu ali mislimda ne zraci puno mada bih i ja voleo da znam
■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Nije baš naučno objašnjenje ali ajd' ovako - telefon na određenoj talasnoj dužini treba sa baznom stanicom da ostvari komunikaciju i za to je potrebna određena snaga. U isto vreme telefon sa BT slušalicom treba da ostvarai komunikaciju na mnogo nižoj frekvenciji (manja enkripcija i količina podataka) i maksimalnom rastojanju od 10m, što znači da zrači (vrlo grubo) 100 - 1000 puta manje nego sam telefon, a sve ovo je još mnogo manje u idle režimu (nivo zračenja RFID uređaja i jedva nešto jače od radio i TV signala......).

Sve je ovo vrlo paušalno i bez provere podataka na internetu, čisto da se stekne utisak.
Poslednja izmena od gargamel4 u Sre, 11. Maj 2011. 00:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Win6.1x
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 21. Nov 2010. 11:41

Post od Win6.1x »

Smesna mi tema... Kad odes u kafic i kad ti neko uduva dim cigare u lice ti je mnogo stetnije,nego ceo mobilni telefon :) U svakom slucaju u pitanju su mala zracenja,koja nisu stetna za zdravlje (nisam cuo da je neko umro od zracenja ili da je dobio neku bolest)

Krile007
Mobil fan
Mobil fan

Post od Krile007 »

E zato sada odes u kafic u kom se ne pusi xaxaxa

i kako nisi cuo....koliko nas je moralo da ide na dekontaminaciju posle koriscenja telefona i bt xexe

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

ima li neko iskustva sa Sonyericsson MW600 slusalicama? Vidim da mogu da se nadju za 35 evra, a svuda ih hvale. Imaju radio na sebi i multipoint su?

Win6.1x
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 21. Nov 2010. 11:41

Post od Win6.1x »

@krile007 pa da : ))) hahaha imaju u BG i odeljenje intezivne nege za ove obolele u mozak od zracenja od bluetootha : )

Krile007
Mobil fan
Mobil fan

Post od Krile007 »

Ja evo uzeo večeras Plantronic Voyager 520.....zamalo da uzmem Pro ali sam se nekako zalepio za ovu...svideo mi se izgled :lol: a i odgovara + skoro upola je jeftinija :D

maja.ivic
Banned
Pridružio se: Uto, 10. Maj 2011. 12:19

Post od maja.ivic »

Meni treba normalna slusalica, nista skupo ni posebno, samo da se lepo i cisto cuje. Imam neku uzas , krs... Niti cujem niti me cuju.

Da li bi ove moje zahteve zadovoljila Nokia bh-104?

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

maja.ivic, tesko je to reci... Najbolje je da kupis slusalice od istog proizvodjaca kao i sto imas telefon... Naravno, ne prave svi proizvodjaci telefona i dodatnu opremu, ali barem nam reci o kojem se telefonu radi :)
S druge strane, ja sam imao SE slusalice i radile su mi super, sad imam NOKIA slusalice, ali nemam pojma koja je oznaka na njima :D Uostalom, kada kupujes slusalice ili tako nesto, onda idi u prodavnicu i spoji pred njima slusalice i pokusaj da nazoves nekoga... To ce ti vecina "ozbiljnih" prodavnica dati da uradis :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja imam Plantronics 925 - i fenomenalne su, sve sjajno radi. Imaju 2 velike mane: skupe su, i drugo, ako se neko kaci na vise uredjaja posto su multipoint - moze da se desi da ostane konekcija zaglavljena i onda im nema spasa. Ja sam tako prosao sa prvim primerkom, samo par sati nakon sto sam ih kupio, vratio i posle 10 dana dobio nove.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Бацих око на ову слушку...ако имате било какав коментар, добродошао је... =)
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/bluet ... th-headset
Слобода или смрт

maja.ivic
Banned

Post od maja.ivic »

Koristim Samsung telefon ali mi neko rece da su Nokia blutut slusalice odlicne i da odgovaraju svakom telefonu.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

maja.ivic, hah... o toj drugoj konstataciji, bi se dalo razgovarati :) Inace, prije kupovine obavezno probaj slusalicu :D

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja koristim vec duze vrijeme nokia BH-104 slusalice i prezadovoljan sam. Jednom su oprane u ves masini, jednom su prenocile u mokroj travi u dvoristu i dalje rade bez problema. Poslije svega toga sto su izdrzale mislim da vrijede 30 eura sto sam ih platio. :) Pozdrav

maja.ivic
Banned

Post od maja.ivic »

E sad, ja ne kapiram nesto. Da li sve slusalice mogu da se povezu sa kompom i koriste za Skype?

Sto se tice kvaliteta meni je samo bitan zvuk? da li ljudi osecaju razliku da razgovaras sa slusalice?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

maja.ivic, ako imas BT na kompu, onda zasto ne :) S druge strane, malo se osjeti da pricas preko slusalice, ali opet kazem to zavisi sve od kvaliteta prijema signala ( mreze ) i od same slusalice... Ja imam NOKIA slusalicu i sad sam gledao koja je oznaka... bas kao i janka_88. Imam tu istu :)

maja.ivic
Banned

Post od maja.ivic »

Imam onaj usb-blutut, to je to? Mogu da povezem slusalice i komp preko toga? Bilo bi vrlo korisno, ma kupujem onda jos danas!

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

maja.ivic, da... vjerujem da mozes. Ja sam imao BlueSolleil Bluetooth i s tim software-om sam bio veoma zadovoljan... Na njemu mozes da prikacis ( preko kompa naravno ) i slusalice i telefon i jos nekakav BT urerdjaj ( mozda nekakav racunar ) i stvarno me odlicno sluzio ... Doduse, nikad nisam slusalice spajao na komp, ali sam siguran da moze... Ali opet kazem, neka ti provjere zvuk na sluskama ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

maja.ivic, e pa tu se JAKO pazi! Evo ti moje iskustvo:
Imam pomenuti Plantronics 925, i neki MSI BT StarKey2.0. Kad sam ga uzeo od drugara u zamenu za neke sluske, instalirao na XPu te njegove BlueSoleil drivere i to je lepo radilo sa Skype-om. Medjutim posle nekog vremena krece da se kvari konekcija, odnosno, tebe lose cuju (samo preko Skype-a). Sve sam pokusavao, stavio i Win7, probao generic drivere, ali ne moze da nadje drivere za moju slusku, probao Broadcomm drivere...
Jedino sa cime provereno fenomenalno radi je Bluesoleil, ali za full verziju programa traze 15€, a meni je to kao da mi cupaju jetru nazivo. Znaci, proveri da li te sluske mogu lepo da se upare sa kompom, pozovi Skype Test Call i vidi kako radi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori