Nije baš naučno objašnjenje ali ajd' ovako - telefon na određenoj talasnoj dužini treba sa baznom stanicom da ostvari komunikaciju i za to je potrebna određena snaga. U isto vreme telefon sa BT slušalicom treba da ostvarai komunikaciju na mnogo nižoj frekvenciji (manja enkripcija i količina podataka) i maksimalnom rastojanju od 10m, što znači da zrači (vrlo grubo) 100 - 1000 puta manje nego sam telefon, a sve ovo je još mnogo manje u idle režimu (nivo zračenja RFID uređaja i jedva nešto jače od radio i TV signala......).
Sve je ovo vrlo paušalno i bez provere podataka na internetu, čisto da se stekne utisak.
Poslednja izmena od gargamel4 u Sre, 11. Maj 2011. 00:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Smesna mi tema... Kad odes u kafic i kad ti neko uduva dim cigare u lice ti je mnogo stetnije,nego ceo mobilni telefon U svakom slucaju u pitanju su mala zracenja,koja nisu stetna za zdravlje (nisam cuo da je neko umro od zracenja ili da je dobio neku bolest)
Ja evo uzeo večeras Plantronic Voyager 520.....zamalo da uzmem Pro ali sam se nekako zalepio za ovu...svideo mi se izgled a i odgovara + skoro upola je jeftinija
■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■
maja.ivic, tesko je to reci... Najbolje je da kupis slusalice od istog proizvodjaca kao i sto imas telefon... Naravno, ne prave svi proizvodjaci telefona i dodatnu opremu, ali barem nam reci o kojem se telefonu radi
S druge strane, ja sam imao SE slusalice i radile su mi super, sad imam NOKIA slusalice, ali nemam pojma koja je oznaka na njima Uostalom, kada kupujes slusalice ili tako nesto, onda idi u prodavnicu i spoji pred njima slusalice i pokusaj da nazoves nekoga... To ce ti vecina "ozbiljnih" prodavnica dati da uradis
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
Ja imam Plantronics 925 - i fenomenalne su, sve sjajno radi. Imaju 2 velike mane: skupe su, i drugo, ako se neko kaci na vise uredjaja posto su multipoint - moze da se desi da ostane konekcija zaglavljena i onda im nema spasa. Ja sam tako prosao sa prvim primerkom, samo par sati nakon sto sam ih kupio, vratio i posle 10 dana dobio nove.
Ja koristim vec duze vrijeme nokia BH-104 slusalice i prezadovoljan sam. Jednom su oprane u ves masini, jednom su prenocile u mokroj travi u dvoristu i dalje rade bez problema. Poslije svega toga sto su izdrzale mislim da vrijede 30 eura sto sam ih platio. Pozdrav
maja.ivic, ako imas BT na kompu, onda zasto ne S druge strane, malo se osjeti da pricas preko slusalice, ali opet kazem to zavisi sve od kvaliteta prijema signala ( mreze ) i od same slusalice... Ja imam NOKIA slusalicu i sad sam gledao koja je oznaka... bas kao i janka_88. Imam tu istu
maja.ivic, da... vjerujem da mozes. Ja sam imao BlueSolleil Bluetooth i s tim software-om sam bio veoma zadovoljan... Na njemu mozes da prikacis ( preko kompa naravno ) i slusalice i telefon i jos nekakav BT urerdjaj ( mozda nekakav racunar ) i stvarno me odlicno sluzio ... Doduse, nikad nisam slusalice spajao na komp, ali sam siguran da moze... Ali opet kazem, neka ti provjere zvuk na sluskama
maja.ivic, e pa tu se JAKO pazi! Evo ti moje iskustvo:
Imam pomenuti Plantronics 925, i neki MSI BT StarKey2.0. Kad sam ga uzeo od drugara u zamenu za neke sluske, instalirao na XPu te njegove BlueSoleil drivere i to je lepo radilo sa Skype-om. Medjutim posle nekog vremena krece da se kvari konekcija, odnosno, tebe lose cuju (samo preko Skype-a). Sve sam pokusavao, stavio i Win7, probao generic drivere, ali ne moze da nadje drivere za moju slusku, probao Broadcomm drivere...
Jedino sa cime provereno fenomenalno radi je Bluesoleil, ali za full verziju programa traze 15€, a meni je to kao da mi cupaju jetru nazivo. Znaci, proveri da li te sluske mogu lepo da se upare sa kompom, pozovi Skype Test Call i vidi kako radi.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.