Micro SD kartice

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

sta mislite o ovoj kartici? prilicno je jeftina za 16gb class6 :?

http://www.gigatronshop.com/memorijske_ ... 06v30-6320

dok recimo takeMs kosta vise http://www.svezamob.rs/microsd-transflash-16gb

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

snenad napisao:...samsung je razvio najbrzu class 10 micro sd namenjenu mobilnim telefonima, zasto bi to radili kad je class 2 dovoljan?
Recimo da bi zadovoljili "burst mode" na DSLR jer je to potrebno. Mnogo mešate neke stvari...
Opet pitam, šta mislite da ubrzate klasom 6 ili 10 na mobilnom?

"Generally, for using with a phone, you will get better performance with class 2 or 4 cards."
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1015964
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Vlada Zem, `oces da kazes da ce se aplikacije (igrice, programi koji su na kartici) pokretati istom brzinom sa klasom 6 i klasom 2 ili 4???

a da je samo razlika u prenosu podataka sa te kartice koja je 6,2 ili 4 na neki drugi hard disk?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

nemanjale, pokaži mi aplikaciju koja traži više od 2MB/s (upis i čitanje sa SD), to ne postoji. Pre će sama app imati ograničenja nego što će joj smetati sama SD brzina.
Koliko sam ja primetio, do "usporenja" hd igrica dolazi zbog same grafičke podrške u različitim telefonima. Ove nove "Tegra" nisam probao, mislim da i za to nema potrebe za više od class4, treba to iskopati na netu. Uostalom, svuda za uslov stoji samo potrebna slobodna memorija na SD, ne i klasa ako se ne varam.
pozz

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Vlada Zem, e super onda, sada mi je tek jasno :)

ja sam imao uz DHD fabricku Samsungovu 8gb class2 a iz HD2 sam izvadio takeMS 8gb class6 i stvarno ne mogu da napravim neku razliku, verovatno je i nema :) sem kada prebacujem nesto sa kartice na komp, tada mi brze ide sa takeMS-a.

sada planiram da uzmem za DHD 16gb, malo mi je 8 zbog HD i THD igrica :roll:
i znaci ne moram da bacam novac na one dosta skuplje class6 vec isto dobijam i sa class4, jel da.....pozzz
SGS2, iPhone 4 32GB

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Tako bi trebalo :) Ipak, niko nije "skroz tu pametan", ovo je forum pa pišite iz iskustva, samo treba biti 100% siguran da eventualno usporenje dolazi baš zbog klase SD.
Ja sam pre god.dana uzeo klasu 4 (u fazonu "od viška ne boli glava"); sve app, navigacija, hd igre sam držao na SD (osim widgets naravno) i nikakvu razliku u odnosu na internu memoriju nisam primetio. Pre toga na kratko fabrička class2, nisam primetio neke razlike.
pozz

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

meni stigla kartica iz Austrije pa cemo da je probamo ovih dana

[IMG=http://img851.imageshack.us/img851/9449/dsc0024ii.jpg][/IMG]

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ja sam primetio da mi npr prilikom snimanja videa u rezoluciji 720p manje secka sada kada imam class 6 nego kada sam imao class4
Note IV N9100 dual

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Nameracio sam se da kupim micro SD od 32GB. Hocu mob da mi ima iste specifikacije kao komp koji je pre neki mesec crko (iz nostalgicnih razloga :P ) :) Dal ce to da radi uopste kako treba, ili ipak bolje da kupim od 16? Ne bih voleo performanse telefona da izvuku deblji kraj u celoj prici.
Jel' imate da mi predlozite neku karticu, odnos cena/kvalitet, klasa 4 ili 6, mada se razmisljam da ipak bude class 6 - kad je bal, nek je maskembal. Jedino da nije, ne znam, par hiljada skuplja.
Trenutno imam karticu od 8GB, imam jos 3GB prazno, ali sam mislio da je malo napunim sa mapama, natrpam muzikom, nabudzim filmovima. Kontam da bi mi i 16 tu bilo vise nego dovoljno, ali eto, merak nema cenu.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Lobachewsky, ja imam na Dell-u sd od 32gb klass 2 i sasvim dobro obavlja posao, ako ne prebacujes sa kompa i na komp svaki cas puno podataka, nema potrebe da uzimas vise od klass 2 ili 4... U telefonu to nema apsolutno nikakve veze, klasa dolazi do izrazaja tek kad uzmes da prebacujes na karticu film od 4gb i bitno ti je da to ne traje 15 min nego mora da odradi to za 4 minuta i 23 sekunde... :chytry:
I da, jeste dosta skuplja... :dry:
Samo nek se rolaju....sarme.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Pa kako se krecu cene? Koliko sam ja video class 4 je oko 50 evra. Kopao po IT svetu, ali tamo cak i nema filter za micro SD kartice (?!).

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Цене су око/преко 50€, можда је мало скупо али ако имаш пара... Од 16ГБ су дупло јефтиније али ако ти треба од 32ГБ мораћеш да даш 50€ (код нас).

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Za 16GB imam sada, za 32 moracu jos malo da pristekam. Videcu vec kako cu tokove novca da usmerim. :)

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

e sad ja vas nesto da pitam :D vidim da samo pricate o nekim klasama, da ja vas pitam kako da vidim koja je klasa ova moja kartica? na njoj samo pise microSD SD-CO2G japan :D.. kad je ubacim u laptop, brzina prenosa je 10mb/s

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Brzina prenosa? To nije jedan nego su dva podatka. Imaš brzinu upisa i brzinu čitanja, a to nikako niej ista stvar. Brzina čitanja sa kartice, odnosno upisa na hard je i po 2+ puta veća od brzine upisa na karticu, što je kritičan podatak odnosno ono što bi trebalo da gledaš, ali po opisu bi treagblo da je Class10, što postoji ali je i malo skuplje. Ali najvažnije je da si ti zadovoljan njom :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

darkonda, kao sto kaze gargamel4, da li je tolika brzina kad kopiras sa kartice ili kad kopiras na karticu? Jer razlike ce sigurno biti kad se porede te 2 brzine :) ;)

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

evo ovako stoje stvari :)
prebacivao sam film preko citaca kartica na laptopu, pri upisu na mmc brzina je bila 10mb/s, a kad sam sa mmc na komp prebacivao brzina je bila 20mb/s.

koja je to klasa?

inace ta kartica ne znam koliko kosta, izvadio sam je iz E52 koji je uzet iz telekoma :D

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

K'o što rekoh Class10, ujedno i najbrža koja se za sada pravi za civile :D
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Kartice na kojima nije naznačena klasa u 99,8% slučajeva spadaju u Class 1 ili 2. Pomenuta "SD-CO2G japan" je stara preko 3 godine, u oznaci joj stoji "02", Nokia ni danas ne stavlja Class 10 kartice u telefone, a pogotovo nije u E52, tako da se zaključak lako da izvesti. :wink:

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

Hteo bih da uzmem karticu od 8gb (trenutno imam 2gb). Koje klase treba da bude kartica da radi lepo na telefonu (HTC Wildfire S)? Da li ce mi klasa 4 zavrsiti posao, posto nije skupa?

Odgovori