Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
miodrage napisao:Taca089, opet ne znas materiju, i pricas nebuloze.
IE je u svojim pocecima bio ocajan browser. Kao alternativa u tim nekim pocecima koristio se jako puno Netscape Navigator. To su godine kad si ti jos bila malecka, i igrala se sa lutkicama ne znajuci sta je racunar. Elem, onda je MS izbacio IE 5.x koji je bio odlican. Ne mogu a da ne spomenem i Operu koja je u svoje vreme zarila i palila. Kasnije izlazi FireFox, i nakon njega Google Chrome. Ipak do pre koju godinu, IE je bio najzastupljeniji browser na svetu. Tromost i sporost MS-a da se uhvati u kostac sa promenama sto je rezultiralo gubitkom dela trzista.
Sada sa IE10 i 11 polako dolazi do oporavka, ali ni Google, ni Mozilla ne sede skrstenih ruku, tako da ce oporavak biti znacajno tezi.
A ja koristim i Chrome, i FireFox i IE i Operu na svom racunaru, jer znam sta mi je gde potrebno i sta gde najbrze radi.
Konkretno: IE koristim za SkyDrive, za Web Office i sve sto ima veze sa MS, FireFox koristim kod nekih browser igara jer je neprikosnoven (commandandconquer.net recimo), a Chrome koristim kada mi je nesto nabrzaka potrebno, jer moram da mu priznam brzinu.
E da, nesto se ne secam, kad si ti rekla da je Nokia gotova, registrovala si se pre 3 nedelje, a MS je u Nokiu usao jos 2010. I da, ja sam Nokijin krah predvideo i bio sam u pravu, jos negde sredinom 2009.
IE10 je strašan a pogotovo na tim WP telefonima, nema čak ni text reflow i što je najgore i dalje nemaš alternativni browser koji to ima (recimo Operu)...a to je nešto što je odavno prisutno na matorom Symbianu.
Bajati ti podaci iKe, WP trenutno ima izmedju 5-7% svetskog trzista, a na pojedinim trzistima je drugi OS po zastupljenosti! Ovo su podaci iz aprila ove godine, a ja nadopunjujem podacima iz avgusta NSX, mozes ti da pricas sta hoces, taj IE10 na WP uredjajima sasvim solidno radi, kao i Safari na iPhonu. Chrome na iPhonu ne moze da se pohvali nekom brzinom, a bas sam pravio puno poredjenja ova 2 browsera.
IE je trenutno najbrzi browser na WP uredjajima, a ako neko zeli, postoje nesto losije alternative.
Na kumovom S2, Chrome radi sporije nego na L920, nije drasticna razlika ali jeste sporiji, pri ucitavanju 5 razlicitih stranica S2 je kasnio u proseku 2.3 sec. E da, jedino sto je brze ucitavao je bilo http://www.google.com, ali to me i ne cudi
Toliko!
Žao mi je što je Nokia prodata, ali šta je tu je, samo se nadam da će MS se odlučiti za proizvodnju jeftinijih telefona i pogotovo tableta i da će i dalje ostati poznati kao neuništivi modeli
MadScientist, e vidis, ja sam tu najveci skeptik... znajuci Microsoft, necemo se mi leba najesti. Osim ako ne shvate konacno da se iz govana u kojima su mogu iskljucivo ovako izbaviti.
PA zasto je Android br. 1 u svetu? Upravo zato sto poklanja OS, dok ga MS papreno naplacuje. Koliko sam obavesten, kad bi samo ukinuli licencu za svaki WP8 uredjaj svaki bi mogao da bude 100€ jeftiniji. Pa ti vidi.
Koliko sam razumeo MS je platio 7 i nešto milijardi $ za akvizaciju koja se odnosi na uređaje i servis, a za licencu za patnete je platio oko 1,6 milijardi $ i ima pravo da ih koristi u narednih 10 godina. Stoga Nokia i dalje ostaje vlasnik svojih patenata i može i drugima, uz odgovarajuću novčanu nadoknadu, da ustupi licencu za korišćenje tih patentata.
Mislim da se kupovinom Nokie od strane MS-a neće ništa promeniti, MS će i dalje na svojim uređajima stavljati naziv Nokia tako da prosečan kupac koji želi WP8 nema ni potrebe da zna da je ta kompanija u vlasništu MS-a, tj. ne interesu je ga ko je vlasnik Nokie. Naravno Nokia telefoni tj. MS telefoni će sada biti isključivo vezani za WP OS što znači da je umrla svaka nada da se MeeGo razvije kao drugi OS što je šteta, jer mislim da bi bio odličan OS da se na njmeu još radilo.
znemanja, nisi bas najbolje razumeo, komplatna akvizicija je izasla 7.2 mlrd $ to sa patentima ukljuceno u cenu. Ali MS nije iznajmio patente na 10 godina, nego Nokia brand, kao i Lumia i Asha brand. Znaci telefoni i tableti/phableti ce i dalje biti sklapani od strane Nokie, a MS ce da daje logisticku i finansijsku podrsku. Tokom tih 10 godina, ti patenti su vlasnistvo MS.
Medjutim, sa druge strane ovo moze da povuce za sobom da HTC i Samsung, kao i Huawei prestanu da proizvode WP8 uredjaje, a da MS sve uzme na sebe. To opet znaci boljitak za nas krajnje korisnike, jer ce sada (barem bi tako trebalo) update-ovi brze da dolaze umesto da cekamo da ih MS prosledi OEM-ovima, pa onda oni obrade i dorade, pa tek onda pustaju. Ovako izlazi odmah. Barem se ja tome nadam.
miodrage, Te informacije sam pročitao na B92, verovatno oni nisu dobro preneli celokupnu vest, jer tamo piše da nokia zadržava svoje patente i da MS ima licnecu za njihovo korišćenje u nardnih 10 godina. No, patenti koje nokia poseduje zaista vrede više i smatram da je 7.2 milijarde $ malo jer te patente koriste mnogi drugi proizvođaći telefona za šta nokia dobija poprilično veliku lovu.
Ono što je sigurno - Nokia je izgubila pravo na mob.telefone do 2016. (pod brendom "Nokia").
Malo bune te izjave oko prava na patente (kupljeno, iznajmljeno), trebalo bi da su recimo patenti u tehnologijama "PureView", "Here" itd iznajmljeni MS na 10 godina a Nokia može da ih prodaje zainteresovanima... (mejbi Jolla ).
Dosta će tu biti "tumbanja", recimo kompletan "Tampere team" zadužen za "PureView" i inače Nokia kamere se prebacuje na MS platni spisak.
pozz
Vlada Zem, znemanja, 32000 ljudi je prebaceno na MS platni spisak. MS otvara Data centar u Finskoj (verovatno vrlo blizu sedista Nokie koje je moralo da bude prodato, a mozda MS to i otkupi). Investirace dodatnih 250 mil $ u to, i time otvara svoj put u Evropi.
Videcemo sta ce da se desava, ali ja ocekujem zanimljive okrsaje u bliskoj buducnosti. MS nije kompanija koja puca u prazno.
na konto price o internet pretrazivacu, jeste se na pocetku IE toliko koristio, ali se nije koristio zato sto je bio toliko dobar nego zato sto je tad dolazio uz win95/98 instalaciju a prosecan amerikanac nije zeleo da se bakce skidanjem/instalacijom netscape-a ili nekog drugog. Setite se svih onih anti-monoplskih procesa, skidanja precice za IE sa desktopa u instalaciji itd.
Generalno, google je ubo zlatnu koku sa reklamama, apple je ubo zlatnu koku sa fenserajem, BB(nekad) ubo zlatnu koku sa firmama, koju koku ce M$ naci?
IE koriste samo oni koji ne znaju za bolje, baguje i dan danas. MS se gura i pokušava nešto, al loše je sve to i dalje.
Vreme će pokazati sve, ako ne promene politiku i pristup, ne vidim mu neku svetlu budućnost , ili budućnost uopšte.
Za Nokiu mi je izuzetno žao.. evo sad kad uzmem moj e72 zu ruke i dalje imam taj neki lep osećaj, šteta što je skrenula s puta i nestala.
Pa ja znam za puno toga boljeg, pa opet za neke stvari je IE neprikosnoven, kao sto sam vec napisao. Taca089, iako ne zelim, moram da ti se obratim, pa cu pokusati da budem fini, iako mi to kod tendecioznog plasiranja neistina i poluistina tesko polazi za rukom. Teras na svoju vodenicu, bez ikakvog uporista. Ako imas necim da potkrepis svoje tvrdnje, ja te molim da to uradis, i ja cu priznati da si u pravu, a ja u krivu. Nikad do sada mi to nije bilo tesko, pa nece biti ni sada, ali samo ako mi se pokaze i dokaze, inace ostajem pri tvrdnji da sve sto plasiras su tendeciozne neistine.
Svaki browser baguje, svaki ima svoje prednosti i nedostatke. Koristio sam SVE najvece browsere, a i nekoliko manjih sam isprobao, onako, cisto da ih vidim. Nekima vise ni imena ne mogu da se setim. Sve sam to u jednom od prethodnih postova napisao.
Stoji da je Chrome najbrzi, i za skoro 85% svog rada na netu koristim njega. Kad mi treba nesto sto ima veze sa MSN (Microsoft Networks) koristim samo IE, jer je dokazano tu najbolji. FireFox koristim za pojedine browser igre, jer implementacija Grease Monkey plug-ina i slicnih drugih je neprikosnovena.
I nema smisla tvrditi da je IE puno losiji od Chrome-a ili FF, jer nije, za nijansu je negde brzi, negde sporiji, ja cu da kazem i priznam da je sporiji uvek pri ucitavanju od Chrome-a, ali je brzi od FF.
Dal tražiš da ti objašnjavam kako mi to IE baguje? Šta treba, da snimam video da bi ti bio zadovoljan O.o
Nemam nameru s tobom da se objašnjavam. Ukratko, svaki IE mi je bagovao i vukao se ko crna zemlja u odnosu na npr chrome, i to od momenta dok kliknem na ikonicu i dobijem mogućnost da odem na bilo koju adresu.
Od Xp-a pa do Win7 je uvek bio sporiji. Sad ako ti to ne priznaješ, ne veruješ u to, šta da ti radim.
Kud uopšte spomenuh IE, trebalo je da aludira na to koliko je MS nesposoban da napravi samo jedan običan browser da radi kako treba. Nikom nikad nije bilo jasno zašto je tako spor, vodili smo čitave polemike oko toga na fakultetu. Prema anketi budućih IT stručkanja koju smo interno sproveli kod nas, 95% ne koristi IE uopšte, a ostalih 5% povremeno.
IE je Ferari za Mozzilu.
Pa i Android ima slicnu politiku,trpaju heksacore procesore pa i dalje ne radi kako treba.
To je zato da bi se korisnici nadali kako ce neka sledeca verzija da ispravi te nedostatke pa tako bacaju pare
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.