Samsung sa 10mpx kamerom

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
rower
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
Kontakt:

Post od rower »

Schkomi napisao:...Mislim da je ovaj model upravo ugrobario SVE digitalne foto aparate koji sad postoje...
Mislim da ti ova konstatacija nije na mestu i nemas nikakvog osnova za to! Procitaj malo celu temu,a imas i moj post malo iznad pa zakljuci u kom je rangu kamera na ovom telefonu!
Moze samo da se poredi sa nekim boljim modelom iz klase kompaktnih digitalaca koji imaju cak manju rezoluciju od kamere na ovom telefonu!

Maverick_
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 22:06

Post od Maverick_ »

Naravno da ne moze kamera na fonu biti bolja od digitalca, optika je u pitanju,to je ono najbitnije,megapixeli su takodje bitni,ali ne presudni. Eh sad da je na njemu Carl Zeiss,Nikor ili Tamron optika tada bi mogao da pridje nekim solidno dobrim digitalcima. Opet nikako ne profesionalnim foto aparatima,jer kao sto rekoh,optika,sklop sociva ne moze nikako biti kao kod nekog profi digitalca,pa sve da ovaj fon ima i 20 MPX. Inace sam fotograf i znam sta znaci dobar foto aparat, a pogotovu objektiv koliko je bitan,znaci optika optika optika :) Iako je ovo era digitalne tehnologije,licno vise preferiram stare dobre analogne foto aparate, neki extra dobar Nikon sa jos boljim objektivom i blicem koji ima zoom u sebi, kupis sada za par stotina eura, stavis film od jedno 400 ili 800 asa i nijedan digitalac ne moze da mu ni prismrdi!

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Ajd malo da ozivim ovu temu.
@rower, samo da ti kazem da svi profesionalni digitalni fotoaparati ne koriste CCD senzor.
Veliko broj proizvodjaca u svoje aparate ugradjuje CMOS senzore ( npr Canon ), ja imam Canon 20D i on ima CMOS senzor i 8miliona pixela.

Odgovori