Roy Fokker, pa u čemu je problem, jesam ja rekao da nije? Nije važno što nije ceo komp unutra, nego što je samo dobar monitor, poenta je da je dobro i kvalitetno izvedeno (čim ima 1024 nivoa osetljivosti na pritisak). Može u ovo i ploča procesor i hard da se pakuje, i da dobije 1 cm, ili čak i da zadrži dimenzije. Ionako smo pričom o periferijama otišli u off.
A da se vratimo na temu, mislim da uređaj dok nema ekran osetljiv na dodir, i onolike dimezije kao PDA (mislim na ekran), ništa mu ne vredi Win/Lin/Symb, za iole ozbiljniju upotrebu. Na primeru GPS primene sam naveo (ko je čitao) koja je razlika u brzini i primenljivosti telefona sa GPS BT i zasebnog uređeja. Pravi kompjuterski procesori, sa ozbiljnom memorijom mogu da reše problem. Ali ne mogu u beskrajno malo kućište da se upakuju.
Sve u svemu, lepe smo promere razvoja i ideje primene naveli, ali još to nije na dovoljnom nivou, i još ne može da se upakuje u telefon. Uostalom svakom je jasna razlika kada se pomene telefon sa dobrim funkcijama i neki drugi uređej sa funkcijom telefona, a da li ga pokreće Win, Lin, ili Symb. pitanje je: navike, ukusa, optimizovanosti platforme, i potreba, ali funkcionalnost nije na strani minijaturizacije.