Mobilni sa "pravim" Win ili Lin realnost vec sada

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

nenene ... to je ceo komp (ima takvih i sviceva i ostalih stvari ali ovo je bas komp)

AMD Alchemy Au1200 koji radi na 500MHz
64MB za OS i 128 za aplikacije
analogni i digitalni video izlaz (zavisi od modela) ... max razolucija je 1280x1024 sa 24bitnom paletom boja
USB x4
ulaz za mikrofon
izlaz za zvucnik...

OS je Windows CE, a ima i Internet Explorer 6

Cintiq? .... i tata bi sine ;) :D ...... inace ajde kad je off da okacim svoj dizajn ..... slicno samo za klince ..... jedino sto se ne prikljucuje na komp, vec ima svoj procesor, memoriju, itd... naravno, nece se proizvoditi :D

Slika

pozdrav...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

b_udder, mogao bi da se zaposlis u VK mobile i da im povecas (spasish) kvalitet dizajna telefona :) Poz
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

gargamel4 napisao:A onda posle takvih prototipa, u praksi dobijete nešto kao što je ovo, za šta bi i dalje, dosta nas dalo . . . . . nevinost: :lol: :lol: :lol:

Slika
Loš primjer, to je Wacom Cintiq serija grafičkih tabli za crtanje u kombinaciji s monitorom, uopšte nije računar... nađi neki tablet PC kao primjer. 8)

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

b_udder napisao:Cintiq? .... i tata bi sine ;)
Ovaj tata je skoro nabavio Intuos3 A5, i mnogo je srećan. :D

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Roy Fokker, pa u čemu je problem, jesam ja rekao da nije? Nije važno što nije ceo komp unutra, nego što je samo dobar monitor, poenta je da je dobro i kvalitetno izvedeno (čim ima 1024 nivoa osetljivosti na pritisak). Može u ovo i ploča procesor i hard da se pakuje, i da dobije 1 cm, ili čak i da zadrži dimenzije. Ionako smo pričom o periferijama otišli u off.

A da se vratimo na temu, mislim da uređaj dok nema ekran osetljiv na dodir, i onolike dimezije kao PDA (mislim na ekran), ništa mu ne vredi Win/Lin/Symb, za iole ozbiljniju upotrebu. Na primeru GPS primene sam naveo (ko je čitao) koja je razlika u brzini i primenljivosti telefona sa GPS BT i zasebnog uređeja. Pravi kompjuterski procesori, sa ozbiljnom memorijom mogu da reše problem. Ali ne mogu u beskrajno malo kućište da se upakuju.

Sve u svemu, lepe smo promere razvoja i ideje primene naveli, ali još to nije na dovoljnom nivou, i još ne može da se upakuje u telefon. Uostalom svakom je jasna razlika kada se pomene telefon sa dobrim funkcijama i neki drugi uređej sa funkcijom telefona, a da li ga pokreće Win, Lin, ili Symb. pitanje je: navike, ukusa, optimizovanosti platforme, i potreba, ali funkcionalnost nije na strani minijaturizacije.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

gargamel4 napisao:Roy Fokker, pa u čemu je problem, jesam ja rekao da nije? Nije važno što nije ceo komp unutra, nego što je samo dobar monitor, poenta je da je dobro i kvalitetno izvedeno (čim ima 1024 nivoa osetljivosti na pritisak). Može u ovo i ploča procesor i hard da se pakuje, i da dobije 1 cm, ili čak i da zadrži dimenzije. Ionako smo pričom o periferijama otišli u off.
Slažem se, ali sami grafički tablet je skuplji od većine jačih telefona, zato mislim da na mobilnom uređaju nema mjesta za takve performanse i preciznost. Mislim da ipak nije off. ;)

Stvar je najviše u odnosu dimenzije-potrošnja-cijena za sve komponente... idealna opcija bi bila nešto između u svim kategorijama... Wacom Cintiq, recimo, od 21" je oko 2500€. Ta tehnologija nikad neće biti u rangu mobilnih uređaja, jer već sama po proizvodnoj cijeni prevazilazi željenu cijenu prenosivog uređaja. Kad se dodaju ostale komponente... no comment. :D

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lobachewsky, ako ih ja ne spasim nece niko ;)
Roy Fokker, ja sam jos pre par godina kupio Wacom Graphire2 A6 (jer nisam imao kesa za bolju) i mogu ti reci da nije losa :) ...... sve alate na slici gore sam nacrtao pomocu nje i Paintera9 ...

pozdrav...

Odgovori