Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

vlada1970 napisao:jutros sa P850 po maglovitom jutru sa prozora . 8) prvi put po danu .
what do you think people ? :blinky:
Not bad , not bad at all ;)
Enjoy playing with your new gadget :)
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Dobra slika samo jos ne mogu da zakljucim kakav je kvalitet kamere jer je magla,aj kad bude malo lepse(bez magle) da u'vatis jos koju slikicu
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

thanks guys . 8) hocu sigurno . poslacu jos samo vreme da se poboljsa . blic je mogao da bude malo jaci ali za prve utiske mi se svidja . :)

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Dario, ej pa ovde ne sme da se reklamira (mislim na T-Mobile)!!! :dry: :D :lol:

vlada1970, nije loshe... Moze to i bolje! :wink:

ovako se pishe... :wink:
http://i56.photobucket.com/albums/g186/ ... 082006.jpg

Evo jednog peugeot-a iz 1970-'78... 504 je u pitanju... :roll:
http://i56.photobucket.com/albums/g186/ ... 122006.jpg

Neshto novije... 407...
http://i56.photobucket.com/albums/g186/ ... 102006.jpg

Nemojte mi zameriti na slici... Samo sam hteo da pokazem blagi zum koji poseduje 6630... :oops: :D
http://i56.photobucket.com/albums/g186/ ... 112006.jpg

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

znam vlaki , od kako sam kupio fon stalno magla i posto radim uvek uvece stalno mrak ,tako da za sada nikako da uhvatim belog suncanijeg dana pa da isprobam . ali verujem da ce dobro pokazati .

strava slike vlaki .sa kojim je to fonom snimano ? ja ne smanjujem rezoluciju pa sam ovde poslao sve u originalnom najvecem formatu 3 Mpix .

jos vezbam pa kad se vreme poboljsa saljem malo bolje slicice . :D
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

evo jedan clip koji sam veceras snimio sa P850 dok sam vozio bus oko 22 h . 2,37 min traje . paznja , vozio sam levom rukom i otvarao vrata a desnom sam drzao telefon uperen unapred . znaci totalni mrak ,samo ulicna rasveta . pokusavao sam da sto manje mrdam . mala avantura pa reko' da vam posaljem da vidite nocni snimak iz Beograda kroz bus staklo . :D

http://www.sendspace.com/file/bjum18 ( 6,33 MB ) --- mp4 format normalno od P850 .

evo i jedan screenshot iz clipa za one koji imaju dial-up pa im je tesko da download-uju 6 MB .

Slika

8)

i jos par snimaka od veceras sa matrix fokusiranjem , znaci nije centar u fokusu nego sa strane . mislim da postajem malo vestiji u slikanju .samo jos da dodje lepse vreme pa da konacno napravim snimke po suncanom danu .
prva fotka je inace totalni mrak sa blicem .
:D

Slika

Slika

Slika

Slika

posto sam se navikao vec da moram da vadim micro SD i da smestam u adapter pa u card reader , jedino me jos nervira slaba baterija od 800 mAh . ima li neko ko zna da li negde ima jaca da se kupi za ovaj fon ?please ljudi . jedva mi izdrzi od ujutro do uvece sa dosta slikanja .

i jel moguce da ne mogu jos da nadjem opciju makro snimanja ?znam da ovaj fon ima makro ali nigde ga ne nadjoh

:shock: :blinky:
Poslednja izmena od vlada1970 u Pet, 22. Dec 2006. 13:53, izmenjeno 1 put ukupno.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@vlada1970: vidi da koristish manual WhiteBalance, posto su ti boje na slikama skroz nerealne, izgleda da se telefon ne snalazi najbolje sa auto WB, ali dobro, to i nije neka velika mana samo se navikni da uvek podeshavash white balance i to ti nece biti problem a ni mana telefona (tj. kamere).

Ako ti treba pomoc oko toga imas google ili baci pm :)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Dario , hvala covek . sad mi je Zoki covek u delu gde su telefoni napisao za autofokus i mogu da ti kazem da sam ispao glup na kvadrat . sve ove fotografije su bez autofokusa . ja uopste nisam cekao da pozeleni kvadrat nego samo rokaj .sad vidim da je ogromna razlika ,ali provericu danas pa uvece saljem primere . sad bi trebalo i white balance da bude bolji .

8)
Poslednja izmena od vlada1970 u Uto, 19. Dec 2006. 14:05, izmenjeno 1 put ukupno.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Evo jedne dobre slike sa 6630 :P
Zovem je: "Kuda idu ljudi kao ja" :lol: :lol:
Slika

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

wooow Phantom . vrlo zanimljivo . :) svi cemo jednom u tako nesto . :D za 6630 - odlicna slika stvarno .

evo primera od jutros "kad sam otkrio autofokusiranje" ---- e Ajnstajne Ajnstajne , gde ti je mozak . :oops:

bez autofokusa :

Slika

sa fokusom ista slika :

Slika

2. bez fokusa makro :

Slika

sa fokusom makro ista slika :

Slika

moze da se primeti da sa autofokusom slika ima za trecinu vise kilobajta .

8)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

jos par snimaka od danas ali sa pristojnim autofokusom . napokon sam shvatio sta treba da radim :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

makro ( pri osvetljenju u kupatilu koje nije neko narocito ) :

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

na ove sam posebno ponosan -- snimljeno veceras :

Slika
Slika
Slika
Slika

8) :D

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@vlada1970: skoro sve slike su ti sa promashenim WB-om! Uzas! (al ozbiljno!). Ti mozda ne vidish/ne smeta ti ali kada bi imao prilike da pored istu sliku sa dobrim WB-om video bi o cemu je rec.
Cackaj te opcije, ne postoje za dzabe, navikvaj se, probaj da izvucesh maksimalno iz kamere, koristi sve sto ima... :wink:
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

vlada1970, slikano nokiom 6630... :wink:

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@vlaki: josh kad bi znali sta, bilo bi dobro :D . Mogao bi okacish sliku, mislim ono, reda radi, ako te ne mrzi :) :D .

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

vlada1970, koji tel imas?
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

gallee,khm......ovaj..... procitaj prvu recenicu u postu na ovoj strani :P
jel sapunjate macora?

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

vlada1970, pa kamera na P850 uopste nije losa :disgust: parira K800 ako se Dario, slaze samnom samo da se jos malo isceprka po opcijama i moze to i bolje :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

hvala Dario i fain2daniel i vlaki . jeste , i ja vidim sve vreme da valjda balans bele nije dobar jer posto se jos ne razumem bas ,ne kapiram da li to sve moze da se sredi sa opcijom white balans.najvise sam do sada slikao sa Auto opcijom jer ne kapiram kada da ukljucim koju . pa kao Auto ce sam da odredi . zar ne bi trebao Auto da odredi pravilnije nego ja , ako ne znam ?

gallee , imam samsung P850 .

daniel , osim tog balanse bele , mogu da ti kazem da sam stvarno zadovoljan jer u skoro nemogucim uslovima kamera odradi posao maltene kao digitalac .

ako neko zna , znam da postoji metoda za odredjivanje balansa bele tako sto se slika bela pozadina i tako sam aparat bolje odredjuje balans . jel tako ?

a inace ,posto jos nemam slika po lepom danu ,nego sam sve slikao ili po mraku ili u kupatilu ili sobi uvece , da nije mozda Dario to sto mi je celo kupatilo ruzicasto , da zato dobijam takve slike kao malo obojene u to ruzicasto ili mislis da i kod makro-a na primer gde sam slikao komp i kablove imam promasen balans bele ? stvarno u kupatilu imam ruzicaste zavese za kadu i celo kupatilo mi je takvo .

prva slika je iz kupatila ruzicastog sa Auto opcijom balansa bele a ostale su od danas pre podne po dnevnom svetlu ( jel to pokazatelj Dario balansa bele ili je mozda i na ostalim promasen ? ne razumem po cemu da vidim taj balans bele da nije dobar ?) , hvala unapred druze :

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

materijal farmerki krem boje iz bliza :

Slika

:wink:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@vlada1970: evo da budem kratak. Vidi ovu sliku (namerno sam je "napravio" da tako izgleda):
Slika
Otvori ovu prvo i pogledaj. Rekao bi OK, nije loshe el da?
Dobro, ae sada otvori ovo: http://img246.imageshack.us/img246/4338/dsc03056if5.jpg i razmisli ponovo o tome.

Kada udjesh u podesavanja za White balance, sta sve imas na raspolaganju? Reci mi to i recicu ti sta gde da koristish :wink: . Probaj jedan isti kadar da uslikash sa svim podesavanjima za WB i uporedi na kompu (da vidish o cemu je rec).
Sto se tice slikanje neke bele povrshine radi odredjivanja WB-a, postoji to naravno, ali ne verujem da tvoj samsung to ima a i nije ti to toliko potrebno (mislim jeste, ali za mobilni nije toliko velika tragedija sto nema).

Ja inace imam ove presete za WB u k750:
-Auto (znaci on automatski odredjuje, ali kao sto vidish deshava se da greshi, ali kod tebe greshi bash mnogo :()
-Daylight (samo ime kaze, kada se slika nesto napolju, obicno kada je suncan dan).
-Cloudy (kada je oblacno, tj. kada nema sunca)
-Incandescent (ovo asocira na nesto toplo el tako? Pa to je upravo to, koristi se kada se slika unutra kada je izvor svetlosti neka "zuta" lampa itd (kao sto je kod mene na drugoj slici))
-Fluorescent (koristi se kod prisustva "belih" izvora svetlosti npr. neonka, kada se slika nesto sa blicem (tj. LED diodom)... itd...)

Ovo mozda deluje "komplikovano" ali nema velike filozofije: kada si napolju koristish daylight, ako je oblacno vreme (jesen/zima pa i tu pocetak proleca) onda cloudy, a unutra se koristi incandescent (skoro uvek) jedino kada se slika nesto samo sa blicem onda ide fluorescent.

Ti imas sve ove stvari, ali se mozda kod tebe zovu drugacije! Samo treba da vidish koja je koja. Moze da se desi da imas cak i vishe, ali kada budesh jednom krenuo da se "bavish time", skontacesh svaka gde se koristi i ucice ti u naviku da to podesavash redovno pa ce ti biti smesno kada vidish nekog da samo pokrene kameru i uslika (bez ikakvih podesavanja).

Eto primer: ta prva slika iz prethodnog posta (sto je ruzicasta), treba da je slikash sa Incandescent (ili kako se to vec zove kod tebe) da bi imala prirodne boje (tj. da na slici ima iste boje kao i u stvarnosti).

@fain2daniel: ne slazem se, a evo i razlozi: I p850 slika, ne kazem, ali nema pravi blic kao k800 (vec ne moze da mu prismrdi), nema AF assist lampu, nema IS pri nekim modovima i mozda nema josh neka podesavanja kao i k800. To je prva stvar, druga je sto ocigledno da se ne snalazi bash najbolje sa Auto WB i uglavnom slike imaju nekako ruzne boje (bar ih tako moje oci vide). Konkretno ova slika:
Slika
Pogledaj nebo, da li mislish da tako izgleda i u stvarnosti?

Zakljucak: slika i p850, ne kazem, ali ne moze da se poredi sa k800, ja mislim da ni u jednom testu ne bi dala bolje rezultate. K800 prosto jede malu decu, mnogo dobra kamera za telefon, stvarno moze da posluzi kao neka zamena za digitac (nemojte shvatiti ovo pogresno, kao kupim k800 i ne treba mi vishe digitalac!!!).

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Dario, je u pravu mnogo je bolje odradjen softver za kameru na k800 nego sto je to slucaj sa p850...videcemo za dalje kada kamere od 5mpx budu bile u telefonima da li ce tada moci da zamene srednji segment digitalaca...sta mislite?!
http://i133.photobucket.com/albums/q46/ ... C00213.jpg
evo jedne stare slike sa k750i da vas vidim ko zna koji je ovo fon na slici?! 8)(slikano u normal modu sa automatskim podesavanjima,slika je resize-ovana) :roll:
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Odgovori