za pocetak pokreni garmin na telefonu i unjemu idi u: settings > system > remote gps > i tu bi trebalo da oznacis da trazi externi risiver! Automatski ce ti pokrenuti BT i trebalo bi da ga nadje!
monk, vrlo jednostavno: Garmin Mobile XT radi samo sa Garminovim risiverima (jedino ako postoji neka caka).
Posedujem Blumax risiver i sa TomTom-om radi savrseno.
Ibrahim Gueye, uspio sam da podesim da radi! pronasao je receiver ali mi sada pokazuje lokaciju koja je oko 5 km udaljena od moje stvarne!!! TomTom radi odlicno...mada mi pokazuje da se pomjeram i kada stojim...sad sam bas gledao sebe kako setam ulicom a ja sjedim u fotelji!!!
Meni TomTom ne grijesi toliko...nekih 10-30 metara zavisi kako gdje! Ali zato me Garmin izludjuje!!! Gdje mogu da nadjem mapu Beograda za SmartCom...na gpsserbia je vise nema.
monk napisao:...sad sam bas gledao sebe kako setam ulicom a ja sjedim u fotelji!!!
jesi li siguran da si sjedio u fotelji ili se možda cijela zgrada kretala ulicom, ili se ulica kretala (a gps satelit stajao u mjestu) ... ne možeš tek tako okriviti GPS da ne radi....
A da se GPS receiver nije mozda malo pomerao? I koliko dugo je sto vremenski sto u duzini puta trajalo pomenuto kretanje? Meni inace TomTom radi posao vrlo dobro. Greske su minimalne, a i kad idem bilo gde ne oslanjam se na GPS nego prvo detaljno pregledam mapu tamo gde idem, pa kad znam kako dotichni predeo treba da izgledam, onda se usdim da odem. Znachi drugim rechima imam vec mapu u glavi, a GPS me samo podseca na istu.
Haha bas ste duhoviti!8) miodrage, receiver nisam pomjerao! Strelica se pomjera nekih 3-5 minuta u radijusu od nekih 5 metara! Mada sam na prizemlju i okruzen zgradurinama... Kada sam napolju, na otvorenom, sve je ok!
možda ti nisi pomjerao svoj reciver, a možda ti se fon konektovao na neki reciver koji je neko šetao ulicom. npr okačio mačku o rep (da bi pratio mačka i slično). (morao sam ovo reći)
Je l' uspeo neko da apdejtuje garmin sa 4.10.60 na 4.10.80? Ja sam pokusao i posle nije hteo vise da mi pokrene garmin pa sam ga skroz izbrisao i moram opet da se maltretiram oko instalacije. Kad sam kreten pa necu da citam uputstvo!
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.