Neke stvari o WiFi-u

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

-Aki-, a da jednostavno kupis bluetooh adapter za svoj racunar (mozes da ga nadjes po ceni manjoj od 1000 din) i koristis BT za transfer fajlova?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

-Aki-, imam ja Canyon BT adapter, doduše malo je bagovit i nije baš najbolje radio po XPom (mada je i XP bio u lošem stanju), ali ako si spreman da eksperimentišeš mogu da ti ga poklonim. Već 2 godine ga nisam ubo u računar pa mislim da će tako i ostati :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

gargamel4, ako njemu ne treba - kazi mi koji driveri idu uz njega, jer mene interesuje iskljucivo VoIP. Imam BT slusku, i jedino sa cime sam uspeo da je nateram da radi je BlueSoleil, ali im ne dam 15€, mamu im lopovsku.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Trebalo bi da je BlueSoleil ali o njihovim intelektualnim dometima imam najpribližniji stav onom tvom o iTunes-u, tako da ne bi bilo loše probati sa Widcomm-om :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

gargamel4, naravno da sam odmah probao Widcomm, ali mi uopste ne nalazi dongle. Sve vreme pise plug it in, a win ga uredno nadje. Kazem, BlueSoleil radi odlican posao, (verzije 6 pa navise), ali im ne dam 15€ iz principa. Imam neki BS verzija 2.x koji je dobio uz ovaj BT, ali ne radi kako bi trebalo. A da je do drivera, uverio sam se kada sam instalirao novu verziju BS-a i video da to radi ko zmaj. I sad tragam za nekim dz resenjem vec 6 meseci.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

miodrage, ne nalazi zato sto oni koji rade sa BlueSoleilom nisu kompatibilni sa Widcomm-om. Koji Windows koristis? Windows 7 bi trebao da podrzava mono i stereo BT audio profile sa ugradjenim drajverima.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Iskreno zaboravio sma proceduru, a kasnije se i smorio od toga, ali sam u jednom momentu uspeo da ga neteram da radi, mada to (iz opet se nesećam kojih razloga) nije dugo trajalo. Poslaću ti ceo mali sa svim objašnjenjima i drajverima u attachmentu, samo mi daj mail na PP.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

tomas.hokenberi, Win7 x64, i on NE podrzava audio prenos sa svojim default driverima. Nadje on lepo uredjaj, instalira, nadje i prepozna mi slusku, i na tome se sve zavrsava :(
Inace u pitanju je Slika

Moram da napomenem da sam proveo jedno 30 sati trazeci i isprobavajuci najrazlicitija resenja do kojih sam se dokopao preko neta. Jednostavno imam 2 izlaza - da kupim novi dongle, sa kojim ce mozda da radi (moram da uradim tako da mogu da vratim u prodavnicu ako to nije to), ili da platim Bluesoleil. U oba slucaja, ode mi otprilike ista svota novca :(

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ajde ako iskopam negde onaj diskić sa BlueSoleil drajverima će ti ga prosledim ali ništa ne obećavam .

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

ajde, samo pre nego sto ista uradis, pogledaj verziju drivera. Jer ako je starija od 6, ne znaci mi puno, ipak hvala na trudu.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

tomas.hokenberi napisao:miodrage, ne nalazi zato sto oni koji rade sa BlueSoleilom nisu kompatibilni sa Widcomm-om.
To nije bas tacno. Ja sam imao neki noname BT koji je dosao sa BlueSoleil, pa sam (uspesno) stavio zakrpljene drivere za Widcomm jer mi je trebalo da isprobam nesto na WM sto je radilo samo sa Widcomm BT stackom. Svi BT donglovi su u osnovi isti, a najveci deo cene jeste upravo u licenci za BT stack sa kojim se isporucuju.

miodrage, jesi li za Widcomm nasao neku jezivo dosadnu proceduru gde mora nesto da se krpi u safe mogu i slicno? Samo ta varijanta radi. Problem je samo sto inace Widcomm ima jako lose realizovan deo za prenos zvuka i ume cesto musicavo da se ponasa.

-Aki-
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 16. Mar 2011. 22:57

Post od -Aki- »

tomas.hokenberi napisao:...
Vec sam kupio WIFI. :)

A sa bluetoothom, prebacivanje vecih fajlova bi bila nocna mora, pa sam se zato i odlucio za vecu brzinu (do 50kbps, dok je sa bluetoothom maksimalna brzina 3kbps).

A neko resenje???? BILO KO!?!

@gargamel4
jel mozes da mi posaljes mail, msn ili skajp nalog u privatne poruke, pa da se kuckamo?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Grandpa, nasao sam download widcomm (Broadcomm) drivere, skinuo, i pokrenuo. Program sam kaze, sada utaknite svoj BT i ja to uradim, i on tako stoji li stoji, 15 min, pa mi se smucilo i ubio ga. Sve vreme searching for BT - a on uboden. Vidim da cu morati da calnem :(

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

Ne mogu da vidim ad-hoc mrezu sa androidom.
Kako to da resim?
Ili bar ako moze da se poveze preko usb tethering-a. Svejedno samo da primam signal na telefonu preko lap topa
SGS2, iPhone 4 32GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Laptopovi najcesce nemaju opciju da naprave ad-hoc mrezu, ako tvoj ima, onda odes u network center i nadjes svoje konekcije. Pretpostavljam da imas kabl i wifi, e sad treba da uradis network bridge izmedju te 2 konekcije i to je to. Srecno!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

miodrage, ja takodje imam, pored ostalog, win7 64 bit. Koristim ugradjene windows drajvere i bez problema je prepoznao moje Samsung SBH100 Stereo BT slusalice. (Desni klik na BT ikonu u treju, Add device, pustio BT sluske u modu za prepoznavanje, Windows ih je prepoznao i dodao ih u Sound, video i game controllers, (dvaput jednom kao Stereo i jednom kao mono). Evo upravo slusam muziku sa PC-a dok ovo kucam. Takodje prepoznaje njihov mikrofon.

Nego ovo je debeli offtopic. O BT mozemo u temi o BT slusalicama.

P.S> Pretpostavljam da si u kontrol panelu, izabrao BT slusalice kao izlaz?

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

miodrage napisao:gargamel4, ako njemu ne treba - kazi mi koji driveri idu uz njega, jer mene interesuje iskljucivo VoIP. Imam BT slusku, i jedino sa cime sam uspeo da je nateram da radi je BlueSoleil, ali im ne dam 15€, mamu im lopovsku.
Nisam baš do kraja ispratio 15 eura za šta? Pozdrav!

iwke
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 13. Jan 2011. 18:31

Post od iwke »

Ljudi molim za pomoc.Kupio sam ovaj ruter kao sto mi je kolega miodrage predlozio.
Pratio sam uputstvo i povezao sam ga sa racunarom i sa onim mojim adsl ruterom.Svetle lampice sve je ok ali ne mogu uopste da pristupim na internet(preko racunara).Ubacim cd,pratim uputstva i dodjem do skoro poslednjeg koraka kada mi izbaci ovo http://img832.imageshack.us/i/problemim.png/
Sad stvarno ne znam sta da radim buduci da nisam neko ko se razume u to,pa ako moze neka pomoc od iskusnijih ovde.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa nisi iskonfigurisao WAN settings. Ok, sad treba jos to da ispodesavamo na sledeci nacin:
ADSL ruter treba da prebacis u tzv. Pure Bridge mode. U novi ruter treba da upises podesavanja iz ADSL rutera koja si prethodno prepisao - user/pass, VPI/VCI, i eventualno jos nesto.
Ako je u pitanju Telekom - username ti je nesto tipa HfGktr6v@xdsl.isp.telekom.yu a pass je nesto tipa T4Rf87hGb3cvBN67Kl. Ako to nemas u brosuri koju si dobio uz ruter, a 90% da nemas, moras da nazoves Telekom, i da trazis te podatke. Njih ubacis u TP-Link i to je to. VPI/VCI je kod mene i kod mnogo ljudi bio 8/35. MTU ako trazi ostavi 1500, neces imati frke.
Ovaj user/pass nema vee sa onim kako ti je nalog za mail konfigurisan!

iwke
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 13. Jan 2011. 18:31

Post od iwke »

Vazi,hvala ti.Sutra cu ih zvati da pitam pa javljam sta sam uradio.Samo da pitam jos nesto,cuo sam da nesto ne sme da bude isti ip oba rutera (kod mene je 192.168.1.1) pa da li to treba da menjam?

Odgovori