Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Okac, dizajn jeste potpuno isti, i kapiram šta te je zbunilo, ali kada malo bolje uporediš karakteristike videćeš razliku. Sve koje si postavio imaju potpuno isti dizajn. Ali sva sličnost se tu i završava. Soundwise i AKG imaju istu ili veću jačinu (senn-112dB, Sndwise-112, AKG-121), ali sve ostale se vrte oko 106, a ako uzmeš u obzir logaritamsku krivu po kojoj se zvuk pojačava (tzv. zvučni pritisak) pri ovim vrednostima, razlika od 1dB može biti i duplo. Ali poenta je i u frekventnom opsegu. Pomenuta 2 jača modela su i u sličnom cenovnom rangu tako da je veoma moguće da i po ostalim stvarima prate ovaj na koji sam naložio već 5-6 ljudi koji su ih čuli.

A inače juče sam čuo originalne slušalice od w810 bez adaptera, tj. na plejeru. Dupe VS. oko, Fića VS. BMW, ne - SACD VS. MP3. Znači ako mi neko još jednom kaže da je slušao super mjuzu na telefonu............nema mi druge nego da se spremim na nehigijenski potez i dam mu da proba moje.

:)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

meni je zelja da uzmem model hd-650 sta mislite o njima?inace odusevile su me cx300 kako izgledaju ,ja jedva cekam da stignu moje :) :) :)

PS:cx300 me izasao na aukciji 29 eura da se pohvalim i stiglo je drugu vec,original su po slikama.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Evo, pitanje, kakva ce biti n73me sa cx300? Mislim, znam da ona nije kao n91, ali sigurno nije bas mnogo velika razlika.

Ili, evo ovako: Ako je n91 bolja od n73me recimo 10%, da li ce stavljanjem dobrih slusalica na oba aparata razlika biti manja ili veca? Tj. da li se kupovinom dobrih slusalica (u mom slucaju cx300) razlika u kvalitetu povecava ili smanjuje?
iPhone + CX300

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ako pitaš da li će biti kao N91 sa originalnim slušalicama - neće. Biće dobar zvuk iz slušalica, ali nema N73 onu jasnoću, punoću, i kvalitet koji treba da ima. Da ti bude jasnije na šta mislim: jel znaš razliku između DVDa i DivXa? Znaš kako DivX kodek radi? Ne osvežava stalno sliku, nego statične delove zadržava, a pokretne osvežava, plus se loše snalazi sa brzim scenama i prelazima, tj. pravi one kvadratiće koji užasno iritiraju. E bukvalno se to događa sa zvukom, i rezultat je muljav zvuk, a posebno basovi. Ako ti ovo ne čuješ, i ne smeta ti - samo napred.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

pa te cx300 sluske su iste kao kod 3250 ja imam te slusalice i ne da kidaju nego nemam reci bolje se cuje od vecine... samo je malo zaebano sto ponekad mogu da ti izadju iz uveta pa moras da ih namestas i namestas dok ih ne namestis... a to iritira :chytry:
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Super Sayian, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eeee, koji si ti lik... Da, da , cx300 se dobijaju uz 3250...

Kako si lepo zaljucio, na osnovu izgleda :lol:

Sta sve covek cuje na ovom forumu :lol:

Izvini ako je ne kulturno, ali koliko imas godina?
iPhone + CX300

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

e brate pretera Super Sayian pa to ti je kao da kazem da uz W950 dolazi Sennheiser HD 650.Pa ni Hpm-82 nije doci cx300 a kamoli nokia.Ti ces biti dobar komicar

limanac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 18:06

Post od limanac »

@super sayian: ti verovatno mislis na hs-20, jer one idu uz 3250, jer tako?! E pa moracu da te razocaram jer su cak i hpm-70 bolje od njih, a mogu misliti kakve su cx300, naspram tvojih, tako da ne pricaj gluposti! :P Jedino slicnost je mozda dizajn...

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Mislio sam na dizajn brate inace ove sto se dobiju uz nokiju 3250 gruvaju,a mogu zamisliti kake su ove cx300 :o
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Evo, danas sam i ja postao ponosni vlasnik cx300. Slusalice mi je uzeo deda, gde je uzeo i koliko je platio ne znam, ali verovatno je u Tehno-maxu.

Posto on zivi u Beogradu, slusalice su kod njega, ali sutra caletov vozac ide u Bg(nije zbog slusalica, ima neka druga posla :wink: ), on ce mi ih doneti...

A, onda ih stavljam na iPod, i uzivanje moze da pocne 8) Mada, jedva cekam da uzmem i novi telefon, ali ako se sutra iPod pokaze dobro (ici ce jedan na jedan sa madness-ovim w950 :lol: ) mozda i zadrzim njega, a kupim e61 ili nesto slicno...
iPhone + CX300

Okac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 21:38

Post od Okac »

gargamel4, Dizajn jeste isti, po karakteristikama se razlikuju na papiru (a ja danas ne verujem to što se piše, nekad se znalo...) samo sam preneo iskustva nekih ljudi (strani forumi) koji su čuli i do 2-3 modela tako da kada budem nabavio verovatno zbog psihe i CX300 znaću odgovor, jer ona stara... Vaše uvo je presudno...jel

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Nista,najbolje je onda da se napravi test ep630 vs cx300 i onda cemo konacno znati,ono sto ja vec znam :D
Evo ja sam spreman da zrtvujem svoje creative :P

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Da žrtvuješ? Kome, kom Bogu? A na kakav si test mislio? Test sa kamionom sa peskom ili......... Kao što rekoh meni pliva od 25og, a dotle mi trebaju da ne bih čuo repertoar vozača busa :wink:

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Mislio sam da zrtvujem nekom ipodu radi viseg cilja,zarad nauke :D
any time any place ep630 vs cx300 challenge :)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Uuuu, evo stigle cx300... Reci cu samo da nisu dovoljno nahvaljene, bolje su nego sto ovde pricaju...

Jednostavno, sada iPod gledam sa potpuno drugacije strane. Mislim, HPM-82 su po meni(i mo obliku usiju-odgovaraju mi) nadprosecne slusalice, ali je poredjenje sa cx300 krjnje smesno...

I, k800 sa cx300 je tri puta bolji muzicki telefon nego w800 sa HPM-82(upravo zavrsio poredjenje...
iPhone + CX300

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Da, to je ono što sam i ja rekao za E50 i N70 - potpuno druga priča sa CX300. :)
Sa njima i ovi telefoni zvuče ozbiljno. :wink:

NoBodyAsAleksa
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 12. Nov 2006. 14:43

Post od NoBodyAsAleksa »

Imam sluske za nokiu 6630 HDS-3 i nisu neke zvuk je jadan, a i stalno mi spadaju jel znate za neki bolji model sluski koje podrzava pomenuti mob???
Nokia N8 + 4gb Sandisk + Sennheiser CX300-II

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

pa treba ti izlaz za 3.5mm i mozes staviti sta hoces mislim da sam video negde cenu od 0.6 eura u BG ako nadjem javicu

NoBodyAsAleksa
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 12. Nov 2006. 14:43

Post od NoBodyAsAleksa »

NIsam te razumeo to za 3.5mm jesi li rekao meni???
Ja sam pitao koje mogu na 6630 mogu i nokine a i ne moraju??!!
Nokia N8 + 4gb Sandisk + Sennheiser CX300-II

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

NoBodyAsAleksa, pa naravno da je tebi rekao.

Sto puta ti je pametnije da uzmes 3,5mm prikljucak i dobre slusalice nego neki nokijin krs...
iPhone + CX300

Odgovori