Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

evo i od mene auto

Slika

a evo i melo zelenila

Slika

innov8

jazz
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2005. 14:06
:: S7 Edge

Post od jazz »

majkon80, lepa slika. Moja drugarica ima innov8 i slike su stvarno fenomenalne.

Par fotki od danas :)

Slika Slika Slika

Plus naravno pripreme za današnje nastupe na Zmajevim dečjim igrama :)

Slika

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Da,hvala.Koliko dobro pravi slike,toliko mu je i baterija dobra :lol: :roll:

Slika

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Prekjuce:

Slika
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Podnozje Avale

Slika

innov8

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

vlada1970, HELP! Držali ga razjareni putnici kao taoca? :lol: :lol: :lol:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Hahahaha, moguce. Svasta moze da se desi Miškoni. :lol:

Mada vidis i iz kog veka je ova trola i kako izgleda. Mozda je neki putnik napisao to, jer se nije osecao sigurno pri voznji. :D

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Cisto radi uporedjivanja,ista slika ali slikana sa nokijom N82

Slika

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

majkon80, I8510 pravi fantasticne slike. Svaka cast.

Da li ti je problem da uploadujes minut video snimka u najvecoj rezoluciji? :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

majkon80 ma nemoguce da ovaj tvoj n82 uslika sliku sa tako bledim bojama.Slika na napravljena sa inov8 tel.je mnogo lepsa.Prvom prilikom slikacu neku slicnu sliku sa n79 pa davidimo kava ce zelena biti trava.
N82 je slikao kao da je uslikana u jesen.
Evo slike da vidimo kakva ce biti ovde trava.
Slika

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Lepa slika,a inace n79 po dnevnoj svetlosti pravi bolje slike od n82...evo clan sale je na poslednjim stranam kacio slike sa n82,videces i sam kakva je trava,slike su dosta mracne(moj ukus)ili ti misljenje.
Vlado,snimicu nesto i okaciti,ali da znas da svaka nokia iz serije N ima bolji video od innov8 :)

jos jedno poredjenje

Innov8
Slika

N82

Slika

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Nema price, modul u Innov8 je bolji dosta i od Nokie N82 i N79. Bar sto se tice slikanja fotki. Mada zavisi tu i do namestanja u samom aparatu, ako je moguce manuelno izabrati parametre pri slikanju ( ISO, blendu, itd ). Tako da kakve god ovde vidimo slike od N82 , mozda je moguce, ali ne tvrdim, dobiti malo bolje slike, ako se odaberu dugaciji parametri. Sve zavisi od situacije do situacije.

Hvala majkon80, nisam jos video nijedan klip od Innov8 a da je iz "kucne radinosti" , pa zato pitah. :wink:

markolaza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2007. 20:21
:: Nokia

Post od markolaza »

Priroda

Slika

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Veruj losi su,a inace ovde na innov i na n82 je bilo ono,ukuljuci i slikaj,nikakva podesavanja :)

SlikaSlika

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

To nikakva podesavanja, sto kazes, podrazumeva valjda da je sve namesteno na AUTO. Jel tako majkon80?

Ako je tako, onda po mojoj logici, na N82 treba zavrnuti blendu ovde na veci broj. Ako ta mogucnost ne postoji u aparatu, onda bar sniziti ISO na 100. Dobio bi malo mracniju sliku ove iste situacije, ali nisam siguran da bi dobio vise detalja, koje vidimo na slici od Innov8. Mada pokusaj, ako hoces.

AUTO opcija nije neki parametar, koliko ja kapiram, da bi se samo po tome merilo kvalitet aparata. Jer mozda su kod AUTO-a kod N82, inzenjeri dopustili malo vise svetla da ulazi u objektiv, ali sa blendom ili bar ISO-om je to moguce malo popraviti.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

Slika

nije lose ispalo iako je sve plavo, mada ne znam zasto je poplavelo.

Slika

5800 XM

Nadjoh na netu kao neki dodatak za kameru u vidu nekog .sis fajla, kao poboljsava kvalitet slike na 5800, ja nesto nisam primetio razliku. Jel neko jos probao mozda?

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Evo vidi majkon80, na primer, sta sam dobio sa jednostavnim namestanjem kontrasta i smanjivanjem kolicine svetla koje ulazi objektiv na slici N82 u 2 primera :

Slika Slika

ovde izdvojeno je tvoj original:

Slika

hibiskus, svaka cast na prvoj slici. Fantasticna je. Ali fantasticna. Dodje mi da je uvecam i da je stavim na zid.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

:ohmy: 4 mb slika...mora ti se odati priznanje da znas nesto o fotografiji,mozda za nekog i ne,ali ja sam bas ameter...neki put i nemam vremena,kamere na mobilnom su napravljene za slucaj evo ga-slikaj ga...pa zato se cesto i oslanjam na auto rezim.Najvise mi se dopada ova tvoja prva slika(a) od ovih.Ali opet vidljivo je da joj nedostaje sharpes ili ti ostrina...kao na innov8

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Naravno, slika ne moze da dosegne kvalitet i sadrzajnost one koju je napravio Innov8. To mi nije bio cilj. Nego sam pokusao samo da objasnim, da i kod N82 moze malo da se poboljsa ako se prethodno "ukapira svetlo" odredjene scene koju hoce covek da slika, i ako namesti parametre u aparatu da tu scenu sto bolje "uhvati". Isto naravno, zavisi i od mogucnosti aparata doticnog. Ako ne postoji mogucnost da se ista menja, onda je covek prinudjen da bira od predefinisanih scena i da uklopi po datom "svetlu" te scene, sta ce dati sto bolji kvalitet slike.

A sto se tice AUTO funkcije, ona je drugacija od modela do modela i ne moze po tom parametru skroz da se oceni aparat. Tu najvise zavisi kakve su pocetne parametre inzenjeri, koju su projektovali taj aparat, zadali i po tim parametrima ce aparat i slikati u AUTO-u modu. Cak postoje aparati koji su u AUTO modu grozni, ali imaju mogucnost da se svi parametri podese, i opet na kraju daju odlicnu sliku.

Znam o fotografiji vrlo malo, nije to nista. Tek ucim i citam. Ali osnovne stvari mogu da razaznam. Ipak, hvala na komplimentu. :wink:

Na kraju krajeva, mi ovde diskutujemo o kamerama na mobilnim telefonima, ciji senzori ( kao jedan od najbitnijih, ako ne i najbitniji parametar ) su velicine vrha ciode :lol: i sva podesavanja i svo znanje ima malo efekta na krajnji proizvod tj. sliku , jer zamisli teskocu sa kojom se takva kamera hvata u kostac, kada treba na vrhu ciode da "iscrta" sto bolje neku scenu! To je posao koji ne moze ni Sizif da obavi. :lol: Moze Nokia i ostali da se hvale da imaju Carl Zeiss optiku i ko zna kakvu jos, ali je optika samo jedan deo sistema, i ne moze samo optika da nadomesti velicinu senzora. Za ovako male senzore, ni Carl Zeiss za dSLR aparate ne bi mogao nesto drasticno da uradi. :wink:

Vecinom taj problem malog senzora, inzenjeri pokusavaju da nadomeste sve komplikovanijim i kvalitetnijim algoritmima za obradu slike, ali "nema tu mnogo 'leba" . Kad budu poceli u mobilne da ugradjuju senzore bar velicine koji je sad standard u kompaktnim digitalcima, videce se neki efekat na kvalitet slike. Do tad jedini savet jeste, ne juriti megapixele. :wink: Najmanje su bitni u celoj prici.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

hibiskus, Prva fotka rastura,ali bukvalno!Respect !
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Odgovori