Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Vidiš kako trenutno stoje stvari iOS je stabilniji i aplikacije su dosta bolje odrađene (ne uvek ali u veliko broju slučajeva) uključujući tu i Facebook app. Na žalost tenutno je tako, a kažem na žalost jer nije da sam razočaran iPhone-om ali obzirom šta Samsung radi u poslednje vreme i sam planiram tranziciju na Android. iOS mi je bio primarni a Android sekundarni u službenom HD2, ali za par meseci će doći vreme za zamenu HD2jke nečim boljim a iOS će postati sekundarni (dok ne umre prirodnom smrću).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Sto android nije stabilan kada ga ogulis kao ios sto je oguljen? Mada je 4.1.2 na s3 prilucno optimizovan i fluidan, baterija odlicna, ne znam sto mislis da nije? Koristio sam 4s i video sta i kako i vratio na s3.
Možda iz mog iskustva sa MIUI 2.3.7 na HD2, ne kažem da nije dobar na svežijim uređajima i u svežijim verzijama. Čak ću odraditi i mali facelifting i ubiti MIUI jednom zauvek jer je moguće da je prilično i do njega, barem onoliko koliko je do kernela. A aplikacije za iOS su onoliko bolje koliko je dizajn Apple-a od Motorole, ali i to će se menjati u skoroj budućnsti. Baš me zanima u kom pravcu će da krene otvaranje iOSa kad shvate koliko počinju da gube od konkurencije. Amerika će naravno ostati konzervativna i još dugo na Apple-u kao što su među poslednjima batalili (staru) Motorolu i Blacberry.
Poslednja izmena od gargamel4 u Uto, 27. Nov 2012. 14:11, izmenjeno 1 put ukupno.
- Baraba
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Meni miui na s2 lepo izgledao ali je srkao bateriju i bagovao katastrofa, od tada ga nisam ni jednom vuse ubacivao. O androidu sudi po cenovnon rangu u kom su i iP uredjaji, iP4 je oko 300e a za manje pare kupujes S2, 4s poredi sa S3 i u toj ceni npr. HoX itd. I ne znam sta je to lepse na ios aplikacijama kada u istim na droidu ima vise opciija, sta je bolje? Nije bolje ni maleni ekran na kome coravim niti prikaz neke app ni igranje igrice ni gledanje video materijala 

Ail je retina,nemoj tako
Meni se retko desi da mi zakuca S2 na ICS.I to uglavnom kad ga preopteretim nekim zahtevnijim radnjama.
Isto tako,I4 kad iz menija vracas na homescreen ima prilican lag.Ovo sam primetio na telefonu koji nije bio JB,imao je samo svoje fabricke aplikacije.Cak i onaj koji sam zamalo kupio,imao je isti lag.

Meni se retko desi da mi zakuca S2 na ICS.I to uglavnom kad ga preopteretim nekim zahtevnijim radnjama.
Isto tako,I4 kad iz menija vracas na homescreen ima prilican lag.Ovo sam primetio na telefonu koji nije bio JB,imao je samo svoje fabricke aplikacije.Cak i onaj koji sam zamalo kupio,imao je isti lag.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Isprobajte lepo Motorolu RAZR na 4.0.4 jer tu se vidi sta je ispeglan Android. Cak je mio priznao da radi glatko! 
Salu na stranu, stvarno sam se iznenadio kada sam cackao NOV Galaxy S3 koji je sveze stigao iz radnje bez jos instaliranih aplikacija i moj RAZR sa gomilom aplikacija koji pre toga nije restartovan nedelju dana je radio brze! O One X ne zelim ni da se raspisujem posto ga Sense ubija koliko usporava, kao i na svim prethodnim modelima.

Salu na stranu, stvarno sam se iznenadio kada sam cackao NOV Galaxy S3 koji je sveze stigao iz radnje bez jos instaliranih aplikacija i moj RAZR sa gomilom aplikacija koji pre toga nije restartovan nedelju dana je radio brze! O One X ne zelim ni da se raspisujem posto ga Sense ubija koliko usporava, kao i na svim prethodnim modelima.
Pa,marketing ispere mozak ljudima,u praksi je to drugacije.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
psyhound, ja sam pricao o kumovom Galaxy S1 sa kuvanim 4.1.2
Za Motorolu, mislim da je bio 4.0.2 ROM unutra, i to ima jedan kolega, i to radi odlicno, ne mogu da nadjem neke vece zamerke.
Behemoth, ja nikad na iPhonu nisam imao lag kada idem na homescreen. A uredjaj mi je JB, i prenatrpan kojecime.
Za Motorolu, mislim da je bio 4.0.2 ROM unutra, i to ima jedan kolega, i to radi odlicno, ne mogu da nadjem neke vece zamerke.
Behemoth, ja nikad na iPhonu nisam imao lag kada idem na homescreen. A uredjaj mi je JB, i prenatrpan kojecime.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
Sense jede ram. Ne jede, zderepsyhound napisao:O One X ne zelim ni da se raspisujem posto ga Sense ubija koliko usporava, kao i na svim prethodnim modelima.

There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
-
- Sertifikovani Trol
Secam se da si pisao za RAZR MAXX na ICS, a sad koji je tacno bio nije mnogo ni bitno. 4.0.3 je radio k'o zmaj, a 4.0.4 su jos ispeglali!miodrage napisao:psyhound, Za Motorolu, mislim da je bio 4.0.2 ROM unutra, i to ima jedan kolega, i to radi odlicno, ne mogu da nadjem neke vece zamerke.

Layne_Staley, ziva istina!

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
psyhound, jedino sto S3 sa tim "ispeglanim" 4.0.4 koci pa ubija. Znaci uradim nesto prstom, a on se posle pola sekunde seti da je nesto radjeno.... UZAS!!!
Nikako da naletim na S3 sa 4.1 pa da vidim kako to radi!
Nikako da naletim na S3 sa 4.1 pa da vidim kako to radi!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Ja koristim S3 i radi veoma lepo, ali cini mi se tj. Siguran sam da je na Ipadu to sve jos brze i lepse. Ne znam kakav procesor treba da ima telefon da bi na Androidu radio glatko, ali definitivno je optimizacija androida veoma losa. Sa ovim hardverom i windows 7 bi morao da radi glatko...
Baraba, to šta je bolje na kom sistemu možemo u nekoj drugoj temi, stavku po stavku ali većina je dosta bolja, facebook na prvom mestu.
Behemoth, nema potrebe za zluradim komentarima jer znaš da ja nisam fanboy bilo čega.
Lag i ostale gluposti me ne zanimaju jer je to veštački napravljena fama, poenta je kako se inače ponaša i koliko puca sistem kad je bitno, a na HD2 nikad ne znam kada će da se restartuje jer sam ga ružno pogledao, kao i trajanje baterije koje je na iPhonu bolje. Ali naravno ono što pikiram ih obojicu jede za užinu po svim ovim pitanjima, a kapiram da je Android na uzlaznoj putanji, mada je moguće da i WP uradi nešto tokom naredne godine. Dvocifren procenat bi bio puna kapa.
Behemoth, nema potrebe za zluradim komentarima jer znaš da ja nisam fanboy bilo čega.
Lag i ostale gluposti me ne zanimaju jer je to veštački napravljena fama, poenta je kako se inače ponaša i koliko puca sistem kad je bitno, a na HD2 nikad ne znam kada će da se restartuje jer sam ga ružno pogledao, kao i trajanje baterije koje je na iPhonu bolje. Ali naravno ono što pikiram ih obojicu jede za užinu po svim ovim pitanjima, a kapiram da je Android na uzlaznoj putanji, mada je moguće da i WP uradi nešto tokom naredne godine. Dvocifren procenat bi bio puna kapa.
Nije to zlurad komentar,ja sam bio na ivici da kupim Iphone,samo govorim svoja zapazanja.Ne vidim sta je tu lose
-
- Sertifikovani Trol
miodrage, mislio sam na Motorolin 4.0.4 da su jos ispeglali. 
A ni ja nikako da dograbim neki SGS3 sa 4.1. Jbg, svi koji su mi prosli kroz ruke su bili novi sa fabrickim 4.0.4.

A ni ja nikako da dograbim neki SGS3 sa 4.1. Jbg, svi koji su mi prosli kroz ruke su bili novi sa fabrickim 4.0.4.

Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Aha ok, mislio sam na ono za retina ekran.
Ja telefone uvek uzimam kad su vec malo preležali dečije bolesti i malo im spadne cena tako da taman neki od ovih sad top modela na proleće.
Ja telefone uvek uzimam kad su vec malo preležali dečije bolesti i malo im spadne cena tako da taman neki od ovih sad top modela na proleće.
-
- Sertifikovani Trol
Pa to je i najpametnije! Ne vidim uopse smisao u tome da se top uredjaj mora nabaviti odmah po izlasku.gargamel4 napisao:Ja telefone uvek uzimam kad su vec malo preležali dečije bolesti i malo im spadne cena
Bas sam bacio pik na RAZR HD ali ciljam da se obradujem jednim mozda pocetkom leta, ranije ne mora.

-
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Evo mozda fona koji ce moci da izgura 4 dana,na droidu
http://www.gsmarena.com/lenovo_p770_dro ... s-5131.php

http://www.gsmarena.com/lenovo_p770_dro ... s-5131.php
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
-
- Sertifikovani Trol
Sale_M, pa RAZR MAXX sa 3300mAh gura 2.5 - 3 dana. Ne verujem da ce ovaj biti nesto bolji. Ipak ima i ekran kori je veci, a ima i tehnologiju koja malo vise vuce struju nego ekran na MAXX-u.
Po testu GsmArene RAZR MAXX gura preko 21h pri konstantom razgovoru preko 3G-a, preko 9h konstantnog Web browsinga i oko 16 i po sati konstantne video reprodukcije...
Po testu GsmArene RAZR MAXX gura preko 21h pri konstantom razgovoru preko 3G-a, preko 9h konstantnog Web browsinga i oko 16 i po sati konstantne video reprodukcije...