Formiranje i punjenje baterija
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07
Pa ne znam, mozda je i softverski problem...imala sam slicnu situaciju, (mada opet njegov fon je nov), znaci stalno se punila i kada je skinem sa punjaca jedva skrpi 2 sata i telefon mi se ugasi. Bila sam ubedjena da mi treba nova baterija, medejutim, u servisu mi kazu da je baterija kao nova, urede mi flash, i stvarno, posle toga sve ok. Trebao bi da odneses nekom da ti to pogleda, pa telefon ti je pod garancijom, nosi tamo i opusteno... 

ma ne bre problem je u tome sto sam ja jedva ubedio caleta da kupim fon i bas sad kad sam ga napokon kupio desi mi se ovo.tako da ako mu kazemsad da mi se pokvario fon ima da mi ga vrati
tako da nemam kud.
evo bas sad isprobavam koliko ce mi izdrzat(valjda ce oko 2 dana)posto ja ga punim svaki dan.
a evo i jednog pitanja za vas:mogu li da punim bateriju oko 2 sata pa da ga onda skinem sa punjaca iako na fonu pise da baterija nije puna.

evo bas sad isprobavam koliko ce mi izdrzat(valjda ce oko 2 dana)posto ja ga punim svaki dan.
a evo i jednog pitanja za vas:mogu li da punim bateriju oko 2 sata pa da ga onda skinem sa punjaca iako na fonu pise da baterija nije puna.

The Bloody Alboz
Ja mislim da je ta baterija odavno puna, jer bi poslije toliko dugog punjenja explodirala.
(pravog punjenja, ne samo da pise Charging
)
A ako ti baterija normalno radi, vjerovatno je neki softverski 3p... Updatuj na najnoviji softver... Jel imas Nokijin hologram na bateriji?
Punis je dok se ne napuni, pa bar stopaj vrijeme koje je navedeno da je potrebno za punjenje u uputstvu...
Naravno, ti mozes da je maknes i poslije 5 min, nece bateriji nista da bude osim ako stalno tako ne radis, tek tada bio joj se smanjio vijek trajanja...

A ako ti baterija normalno radi, vjerovatno je neki softverski 3p... Updatuj na najnoviji softver... Jel imas Nokijin hologram na bateriji?
Punis je dok se ne napuni, pa bar stopaj vrijeme koje je navedeno da je potrebno za punjenje u uputstvu...

Naravno, ti mozes da je maknes i poslije 5 min, nece bateriji nista da bude osim ako stalno tako ne radis, tek tada bio joj se smanjio vijek trajanja...

- gajic_ivan
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
- :: iPhone 7 Plus
- Kontakt:
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Hm...ja zaista ne kapiram sto ljudi od formiranja baterije prave takvu famu?Pa lepo kazu ljudi kad kupite bateriju kako se formira...znaci prvi put punis ga UGASENOG 12-15 sati (ja ipak 15,za svaki slucaj)...zatim ga istrosis do kraja,punis drugi put isto,samo moze vec upaljen...potrosi se do kraja i treci put,isto!I to je to,nema nikakve nauke 

- Crash Owerride
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 05:04
- Kontakt:
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
( Izbegavajte pražnjenje vaše baterije do kraja, jer to nepotrebno opterećuje bateriju. Li-ION baterije mnogo bolje reaguju na periodična delimična pražnjenja i dopune nego na jedno pražnjenje do kraja, i punjenje. Stoga NE KORISTITE „formiranje“ baterije kao što savetuju neki prodavci, jer time praktično SKRAĆUJETE vek svoje baterije. Sve Li-ION baterije su pravilno „formirane“ tokom samog ciklusa proizvodnje.)Sta je starije-koka ili jaje?Ovo je napisali ljudi od struke na benchmark forumu a u svakom upustvu i garantnom listu kad kupimo telefon pise kako se formira baterija(da sad ne objasnjavam kad svi znate sta pise).Ja i dalje telefone punim 3x12 sati jer mislim da iako kazu da ne treba formirati bateriju, ne moze da skodi jer kad se napuni baterija ,punjenje se iskljuci,i ostalo vreme miruje na punjacu.Nikada nisam imao problema sa baterijama pa zasto da nesto menjam(tim koji dobija ne treba menjati)
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
NIKOLA VAPA/CA, nisi rekao ništa novo, sve smo to dotakli i objasnili ovde. I na ovom forumu postoje "ljudi od struke", ako nisi primetio...
Crash Owerride, no comment...
Crash Owerride, no comment...
● PRAVILA FORUMA ●