Moj dobavljac telefona steka pakovanja u malim kesicama, sve unutra pobacano, i natrpa 30-ak komada u rezervne gumu, tacnije prostor za istu.
A kad sam bio ljetos u Engleskoj, kupio sam keramicku glavu zmaja 25cm sa 25cm sa 25cm otprilike, i posto nisam mogao da izdrzim da je ne otvorim iz pakovanja, sada pri povratku sam morao da je umotam u toalet papir. A ovo njesra osjetljivo, do najmanjih detelaja uradjneo, zubi, rogovi... I ja na skener, cap-cap, sta je ovo, kako ovo - otvori. I ja, kao, nemojte molim vas, sjbc me si posle, molim vas, niko da slusa. a ja vec napravio scenu. a oni otvorise, pogledali ga a ja vec urlicem na sefa smjene, kad zena otvara glavu, a ja unutra sakrio kes, potpuno zaboravio, atu eura, funti cak i dinara sa beogradske granice.... i onda, provjeri jesu li krivotvorene, pa nzm necim su ih prskali, pa psi da onjuse....
Telefoni iz Nemacke???
- nebitan_lik61
- Banned
- Pridružio se: Sub, 01. Nov 2008. 03:36
gargamel4, pa visa 500 dolara...prevedeno oko 400e, hotel 200e dnevno, da su ostali bar 3 dana to je 600 hotel, plus avionska karta o kojoj ne zelim da komentarisem(mada ako je firma onda je za dz,ali ko zna).. sve kada se skiupi izadje2000e i vise..
bolje da ja dam tih 2000 onim vozicama koji prevoze nase ljude u nemacku i austriju..znam jednog, jer kao sto rekoh sestra(a kao da mi i nije) je u austriji..pa tako posto on dolai svake nedelje...dam mu ja te pare i onda on svake nedelje donese po jednu stvarcicu
ali treba ici tamo i videti tu ''sestru''

bolje da ja dam tih 2000 onim vozicama koji prevoze nase ljude u nemacku i austriju..znam jednog, jer kao sto rekoh sestra(a kao da mi i nije) je u austriji..pa tako posto on dolai svake nedelje...dam mu ja te pare i onda on svake nedelje donese po jednu stvarcicu

ali treba ici tamo i videti tu ''sestru''

Even a clock that does not work is right twice a day
Ovo i mene zanima.
Licno imam jednog dobavljaca iz nemacke koji sve redje dolazi.
Znam da u nemacjkoj stariji modeli, tzv elektronski otpad, se moze z dzabaka naci, ali i hy end telefoni su znatno jedftiniji, pogotovo vec koristeni, koje je tamo veoma tesko prodati.
Ako neko zna nesto vise o telefonima iz nemacke , austrije i sl bilo bi lepo da nastavimo ovu diskusiju. Takodje ocekujem i PM od upucenijih u ovu temu.
Licno imam jednog dobavljaca iz nemacke koji sve redje dolazi.
Znam da u nemacjkoj stariji modeli, tzv elektronski otpad, se moze z dzabaka naci, ali i hy end telefoni su znatno jedftiniji, pogotovo vec koristeni, koje je tamo veoma tesko prodati.
Ako neko zna nesto vise o telefonima iz nemacke , austrije i sl bilo bi lepo da nastavimo ovu diskusiju. Takodje ocekujem i PM od upucenijih u ovu temu.
Citao sam temu od pocetka do kraja,pa vidim da neki i nisu bas upuceni u svercerski zivot.
Naime,ja sam iz okoline Subotice,prevozom robe preko granice za neku ajde da nazovemo rentu,se bavim jako dugo,od prehrambene robe,do sredstava za odrzavanje,kucne potrepstine,pa cak i po neki komad tehnike... Pouzdano znam da ljudi uvoze telefone glanc nove,iz Austrije,Nemacke,preko Madjarske kod nas. Kako se tamo to nabavlja ne znam,ali znam da je cena mnogo povoljna kada dodje neopterecena carinskim i drugim dazbinama! Naime jednom prilikom sam bio u nekom marketu,blizu granice,a na parkingu ispred,citava paleta a u kartonskoj kutiji,vise stotina komada praznih kutija modela Samsung 5230 i d600,d900. Znaci fora je uneti telefone u nasu zemlju,a da carina ne skonta nista. Postoji mnogo nacina i vrlo je lako to odraditi,ima metoda koliko vam volja...
Meni je problem pronaci trziste kod nas,da se odredjeni kontigent robe proda... Znate kako ljudi zaradjuju,pa niste ni svesni...