Na poleđini rutera imaš jedno malo dugmence (pored koaksijalnog ulaza) koje treba da pritisneš i zadržiš 10-ak sekund da bi uključio ili isključio Wi-Fi. Ako ti je wi-fi uključen, onda će ti na prednjoj ploči svetlucati wireles indikator (LE dioda), u suprotnom neće. Poželjno je takođe da po aktiviranju wi-fi-a obezbediš svoju mrežu (podesiš lozinku), ako ne želiš da i komšije koriste tvoj internet.UnlockeR napisao:....Pa to je taj, epc3925 pise na njemu, a kako da ga ukljucim?
Neke stvari o WiFi-u
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Re: Neke stvari o WiFi-u...
E hvala ti sad radi, ali ne mogu nikako da se snadjem da podesim tu lozinku?
Imam na kutiji od interneta neku sifru za wifi i ime, sta im to znaci ?

- 1808
- Expert
UnlockeR, pa napisao ti je kolega toda81 u postu ispred mog šta treba da radiš.... evo ti njegov citat....
toda81 napisao:Fabricka sifra na tom ruteru od sbb-a za wifi je broj uredjaja, a najbolje je da se ulogujes u podesavanja rutera i da postavis svoju sifru i naziv wifi-a koji ti zelis. Prilikom logovanja nek ti budu prazna polja username i passford da bi mogao da se ulogujes
Nisam video taj post. Ja se stvarno izvinjavam sto vam dosadjujem, ne razumem se u te stvari i opet moram da pitam, a gde i kako da se ulogujem u podesavanje rutera?
- 1808
- Expert
Treba da se uloguješ sa kompjutera, ali je bolje da to poveriš nekome ko zna šta radi,... kad se ti već ne razumeš u te stvari (kao što kažeš).UnlockeR napisao:....ne razumem se u te stvari i opet moram da pitam, a gde i kako da se ulogujem u podesavanje rutera?
E ljudi hvala vam, nasao sam neko objasnjenje za to podesavanje rutera na googl-u pa sam namestio. Sad radi sve.
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Ruter za internet
Ljudi, zanima me da li i koliko model rutera utiče na brzinu interneta? Naravno, sve zavisi od brzine koju sam uzeo kod provajdera, ali me zanima da li npr 10Mb/s bi išlo brže na ovom ili onom ruteru?
Naime, pre koji dan sam produžio ugovor sa Telekom adsl. Uzeo brzinu 10mb/s i oni su tamo iz baze podataka videli verovatno koji ruter imam i rekli da može taj da podrži tu brzinu. Taj ruter sam dobio još pre 5-6god od njih kad sam uzeo prvi ugovor. U pitanju je crne-crveni Pirelli.
Da li mislite da bih sa nekim drugim ruterom net radio bolje? Kako na pc tako i na laptop ili fonu preko wifi.
Naime, pre koji dan sam produžio ugovor sa Telekom adsl. Uzeo brzinu 10mb/s i oni su tamo iz baze podataka videli verovatno koji ruter imam i rekli da može taj da podrži tu brzinu. Taj ruter sam dobio još pre 5-6god od njih kad sam uzeo prvi ugovor. U pitanju je crne-crveni Pirelli.
Da li mislite da bih sa nekim drugim ruterom net radio bolje? Kako na pc tako i na laptop ili fonu preko wifi.
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Re: Ruter za internet
10mbps je 10mbps svuda. Uradi speedtest, ako pokazuje toliko koliko treba, u redu je.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Pokazuje 8-8.9mb/s download speed
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
To je to. Inace Telekom radi shaping saobracaja, pa nisu pune brzine, a i pise da su brzine DO neke vrednosti!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- El Laki
- Prijatelj foruma
Aha, odlično. Hvala na odgovorima. Drugar nešto pričao, pa ja reko da pitam ovde proverene ljude 

Što se tiče brzine ne može da utiče ali može na signal wifi-a.
Pod tim mislim na kvalitet.
Tako mi je rekao drugar što radi u telekomu.
Pod tim mislim na kvalitet.
Tako mi je rekao drugar što radi u telekomu.
- El Laki
- Prijatelj foruma
WiFi radi lepo, s njim nemam problema. Bar u delovima kuće koje pokriva.
Kupio sam http://emmi.rs/wireless-ap-bežični-rute ... ctId=15664 ,
koštao je 20 kinti manje juče
, i mogu da ga preporučim, do 50m2 površine je odličan, pun signal svugde.
koštao je 20 kinti manje juče

- El Laki
- Prijatelj foruma
Da ne otvaram novu temu:
Urekoh se. Evo već par dana me zeza wifi. Dok normalno imam signal na pc koji je povezan na ruter, telefoni mi gube vezu sa WiFi tj wifi ne radi. Na wifi su mi S3 i G Pro 2 i dešava se jednom do dvaput u toku dana da wifi prosto padne. Ima signal ali ne mogu da se povežu telefoni sve dok ne restsrtujem ruter. Zna li neko kako bih mogao da rešim ovaj problem?
Urekoh se. Evo već par dana me zeza wifi. Dok normalno imam signal na pc koji je povezan na ruter, telefoni mi gube vezu sa WiFi tj wifi ne radi. Na wifi su mi S3 i G Pro 2 i dešava se jednom do dvaput u toku dana da wifi prosto padne. Ima signal ali ne mogu da se povežu telefoni sve dok ne restsrtujem ruter. Zna li neko kako bih mogao da rešim ovaj problem?
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Reset rutera ili sačekaj možda se i samo reši. I meni se jednom tako dešavalo, uredjaji vide signal i konektuju se ali nema protoka.
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Lasta na relaciji Beograd-Smederevo,takodje ima wifi. Iz prve ruke informacija