Iskustva sa (online) prodavnicama
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Re: Iskustva sa (online) prodavnicama
Hana10, Po njegovoj oznaci. Svaki model ima oznaku za odredjeni region. N910C, N910F za Note 4 itd. Imas i po drugim sajtovima koje je trziste.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Ja sam od Varge kupio jedan Samsung Galaxy S5 i poslao ga prijetelju u Grcku. Nikakvih problema sa Vargom
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Ned, 31. Maj 2015. 15:14
- :: Samsung Galaxy Trend
Ljudi mozete li mi reci da li je iko kupovao u ovoj prodavnici http://www.mobilni-telefoni.co.rs/ deluje mi previse ok, tako da se plasim da nije neka varka..

-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 12. Jan 2015. 18:03
- :: ...
Hvala ljudi za komentarima o "Vargi"
Porucio sam telefon od njega u utorak ce stici pa cu javiti kako je se proslo. Pozdrav
Porucio sam telefon od njega u utorak ce stici pa cu javiti kako je se proslo. Pozdrav

- vojkan85
- Mobil manijak
comi_xd, Ja za ove prvi put cujem. Proveri ih pre nego sto se odlucis za njih.
- simbijanac
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 17. Jan 2015. 20:12
- :: Sony XA2 Ultra
- :: Sony XZ2 / Nokia E7
Iskustva sa prodavnicama mobilnih telefona
Nisam nasao ovakvu temu na forumu a i relativno sam nov na ovom sajtu. Ako tema ipak postoji, neka urednici ne zamjere i neka je premjeste. Godina je 2015-ta a ovo sto cu vam ispricati desilo se 2010godine. Medjutim, posto se
prevara kontinuirano odigrava i dan-danas zelim da skrenem paznju ljudima na to, pogotovo Beogradjanima.
Ja sam iz Crne Gore, iz Bara. U ljeto 2010te godine zelio sam kupiti mobilni telefon. Na sajtu mobilnisvet.com
pronadjem telefon, bila je u pitanju Nokia 6260. Cijena joj je bila 120€ i samo jedna radnja je imala taj model na lageru. Upravo MyPhoneStore, nalazi se u TC u ulici Marsala Birjuzova u BG. Pozovem radnju i otvoreno pitam kako je moguce da imaju telefon u proaji koji se ne proizvodi vec 5 godina a na teritoriji Srbije i Crne Gore ga nema u
prodaji vec 3 godine. Prodavacica mi je ljubazno objasnila da je telefon potpuno nov, da se prodaje u full paketu, da daju garanciju godinu dana na aparat i da je to zaliha. Takodje, rekla mi je da dodstavu za druge zemlje ne rade. Ja povjerujem u cijelu tu pricu, posaljem prijateljima novac u Beograd i oni mi ga kupe i dostave u Crnu Goru. Kada sam otvorio paket, bio sam sokiran. Telefon je zbilja izgledao potpuno nov ali je garantni list bio ispisan na samo 6 mjeseci. Posto je to telefon koji pociva na symbian platformi, pogledao sam mu meni. Aparat nije htio da prihvati niti jednu jedinu sifru za symbian!! Nisam mogao da provjerim cak ni obican lifetimer, ni verziju softvera ni datum proizvodnje ni nista! Ne mogu vam opisati koliko sam bio bijesan! Pozovem opet radnju i objasnim im sta je problem, ali me je zena komotno odbila sa drskim pitanjem-umijem li ja uopste da koristim telefon?! Zamislite bezobrazluk. Ponesem aparat kod druga, koji je ovdje u Baru serviser. Covek pogleda telefon i kaze mi poslije jedne sekunde da je aparatu zamjenjena maska i prstom mi pokaze gotovo neprimetne supljine na spojnicama, gdje ima lufta jer maska nije dobro legla. A zatim mu pogleda meni i zakljuci da je telefonu odradjen hard-reset, zamjenjen softver. Htio sam da poludim od bijesa i sreca je njihova sto zivim u drugoj drzavi i sto im nisam mogao poci u radnju. Ipak sam ga tako polovnog-prepakovanog zadrzao i kasnije ga se jedva oslobodio, prodao za neke smjesne pare. Ja bih na sve ovo i zaboravio da skoro negdje, nakon tri godine od ovog dogadjaja nisam odlucio opet da kupim sebi novi telefon.
Posjetim isti ovaj sajt a ta ista radnja i dalje na istoj adresi jedina u cijeloj Srbiji prodaje i dalje zadtarele modele
nokia kao- nove!! Sa "garancijom" i u "full opremi". Topla preporuka - zaobidjite prevarantski MyPhoneStore
jer oni polovne telefone prodaju kao nove!
prevara kontinuirano odigrava i dan-danas zelim da skrenem paznju ljudima na to, pogotovo Beogradjanima.
Ja sam iz Crne Gore, iz Bara. U ljeto 2010te godine zelio sam kupiti mobilni telefon. Na sajtu mobilnisvet.com
pronadjem telefon, bila je u pitanju Nokia 6260. Cijena joj je bila 120€ i samo jedna radnja je imala taj model na lageru. Upravo MyPhoneStore, nalazi se u TC u ulici Marsala Birjuzova u BG. Pozovem radnju i otvoreno pitam kako je moguce da imaju telefon u proaji koji se ne proizvodi vec 5 godina a na teritoriji Srbije i Crne Gore ga nema u
prodaji vec 3 godine. Prodavacica mi je ljubazno objasnila da je telefon potpuno nov, da se prodaje u full paketu, da daju garanciju godinu dana na aparat i da je to zaliha. Takodje, rekla mi je da dodstavu za druge zemlje ne rade. Ja povjerujem u cijelu tu pricu, posaljem prijateljima novac u Beograd i oni mi ga kupe i dostave u Crnu Goru. Kada sam otvorio paket, bio sam sokiran. Telefon je zbilja izgledao potpuno nov ali je garantni list bio ispisan na samo 6 mjeseci. Posto je to telefon koji pociva na symbian platformi, pogledao sam mu meni. Aparat nije htio da prihvati niti jednu jedinu sifru za symbian!! Nisam mogao da provjerim cak ni obican lifetimer, ni verziju softvera ni datum proizvodnje ni nista! Ne mogu vam opisati koliko sam bio bijesan! Pozovem opet radnju i objasnim im sta je problem, ali me je zena komotno odbila sa drskim pitanjem-umijem li ja uopste da koristim telefon?! Zamislite bezobrazluk. Ponesem aparat kod druga, koji je ovdje u Baru serviser. Covek pogleda telefon i kaze mi poslije jedne sekunde da je aparatu zamjenjena maska i prstom mi pokaze gotovo neprimetne supljine na spojnicama, gdje ima lufta jer maska nije dobro legla. A zatim mu pogleda meni i zakljuci da je telefonu odradjen hard-reset, zamjenjen softver. Htio sam da poludim od bijesa i sreca je njihova sto zivim u drugoj drzavi i sto im nisam mogao poci u radnju. Ipak sam ga tako polovnog-prepakovanog zadrzao i kasnije ga se jedva oslobodio, prodao za neke smjesne pare. Ja bih na sve ovo i zaboravio da skoro negdje, nakon tri godine od ovog dogadjaja nisam odlucio opet da kupim sebi novi telefon.
Posjetim isti ovaj sajt a ta ista radnja i dalje na istoj adresi jedina u cijeloj Srbiji prodaje i dalje zadtarele modele
nokia kao- nove!! Sa "garancijom" i u "full opremi". Topla preporuka - zaobidjite prevarantski MyPhoneStore
jer oni polovne telefone prodaju kao nove!
Poslednja izmena od Miškoni u Sre, 17. Jun 2015. 18:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Složen tekst.
Rezlog: Složen tekst.
- vojkan85
- Mobil manijak
simbijanac, Druze za pocetak ne znam da li imas neki problem sa editorom, ali je text dosta zauzeo mesta, ne bitno ali cisto zbog tebe ako pises neke duze postove
. Druga stvar, zasto bi kupovao aparat ako ga ne vidis i ne isprobas i ako znas da se ne proizvodi i da ga zvanicno nema vise u proizvodnji i prodaji? Prodavcima nije bitno da li si ti zadovoljan ili ne, njima je bitan novac i zarada. Mogao si da ih tuzis inspekciji rada i verujem zastiti potrosaca, sigurno bi mogli nesto da urade po tom pitanju. Sledeci put lepo udjes, pogledas itd. Svaki telefon koji je otvoren i koji nema originalnu nalepnicu ili je skinuta nemoj uzimati. Veliki pozdrav za tebe.

Vojo druže moj, ovo za nalepnicu je poptuno tačno što pišeš i svi mi to znamo. Ali ima jedan problem nalepnicu ne pipnutu možeš jedino kod operatera uzeti ili u ovlašćenoj prodavnici, ovo na crno džabe ja mislim da to ne postoji...
- vojkan85
- Mobil manijak
acamatic, Aco druze, iskren da budem, ja sam uzimao aparate u TopZoni u Balkanskoj, svaki sa nalepnicom, i decko je ispred mene otvarao istu. Znam da svi znamo, ali ima jos uvek radnji gde je aparat zapecacen
.

- simbijanac
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 17. Jan 2015. 20:12
- :: Sony XA2 Ultra
- :: Sony XZ2 / Nokia E7
pisao sam post sa Opere mini pa je moguce da sa desktopa post izgleda problematicno.Nisam tada mogao da intervenisem jer ne zivim u Srbiji.Htio sam samo registrovanim korisnicima sajta da skrenem paznju cime se bave pojedine prodavnice mobilnih u Beogradu.Danas vecina ljudi koristi androide i ios,windows je manje zastupljen i manja je potraznja za nokia modelima i uopste dumb telefonima.Ali ako obratite paznju,vidjecete da je cak i na ovom sajtu taj MyPhoneStore prijavio prodaju modela Nokia 6700gold C6 pa cak i starijih koji se godinama ne proizvode.Isto vazi i za samsung.Ne razumiju se svi u mobilne telefone pa ljudi i ne znaju sta kupuju,a prodavcima u prevari niki ne staje na put.Ako neko zna kako mogu da promjenim nick ili kome da se obratim za to i kako,nek mi molim vas objasni u pp.
- vojkan85
- Mobil manijak
simbijanac, Mislim da ces za to morati da pises moderatorima
. Znam druze da ima ljudi koji se ne razumeju ali opet, samo je malo potrebno da se progugla i da se vidi kada je koji aparat napravljen, a da traje i da bude na zalihama toliko dugo ne ide, zar ne
.

-
- Neredovni učesnik
Jos jedan pozitivan komentar za Vargu, sve proteklo po dogovoru 

- vojkan85
- Mobil manijak
stefanrudi, Znaci moze da se pazari od coveka? Pouzdana kupovina?
- nemanja19801
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 28. Mar 2015. 20:17
Malo off, al nzm sto toliko nahvaliste "vargu" sa KP. Mozda je korektan prodavac, al cene mu nisu nista wow...
Ovde na malim oglasima ima mnogo povoljnije da se uzmu neki telefoni, a isto besprekorno stanje tj neotvoreni i slicno
Ovde na malim oglasima ima mnogo povoljnije da se uzmu neki telefoni, a isto besprekorno stanje tj neotvoreni i slicno
- vojkan85
- Mobil manijak
nemanja19801, Mozda stvar navike. Ako jednom pazaris i preporucis nekom, a taj neko bude dobar retko menjas prodavca. Osim ako nije bas bas velika razlika u ceni.
Пре 2.5 месеца узео сам с4 у логик шопу, фискални рачун плус гаранција двогодишња.
Нису ми наплатили додатно због фискалног (јесте био скупљи за 30-ак еура него код других тада, али опет није пуно)
Планирам да узмем још неки али су јако нељубазни и преко телефона, а и кад се појавиш лично.
Видећемо, телефон је оригиналан (ако неко и даље има сумњу) за сада нема проблема; е сад, да ли би прихватили гаранцију ако му се нешто деси то не знам.
Али сматрам да је тај рачун нека додатна гаранција да не могу тако лако да одбију било какву рекламацију.
Пс не водите се ценама које су на сајту.
Нису ми наплатили додатно због фискалног (јесте био скупљи за 30-ак еура него код других тада, али опет није пуно)
Планирам да узмем још неки али су јако нељубазни и преко телефона, а и кад се појавиш лично.
Видећемо, телефон је оригиналан (ако неко и даље има сумњу) за сада нема проблема; е сад, да ли би прихватили гаранцију ако му се нешто деси то не знам.
Али сматрам да је тај рачун нека додатна гаранција да не могу тако лако да одбију било какву рекламацију.
Пс не водите се ценама које су на сајту.
- vojkan85
- Mobil manijak
Mtbl, Cim si dobio fiskalni moraju da ti uvaze garanciju. U suprotnom mozes da im dovedes inspekciju.
Ма знам наравно, хвала, него чисто да поделим искустваvojkan85 napisao:Mtbl, Cim si dobio fiskalni moraju da ti uvaze garanciju. U suprotnom mozes da im dovedes inspekciju.

Пс тема је одлична и треба је ставити на још неко видљивије место да људи
не пуцају огроман новац без разлога. Позз
-
- Neredovni učesnik
vojkan85 Bezbedno je, covek je stvarno korektan sta porucis to i dobijes.
Ne dobija se nikakav dokument o garanciji ali verujem da mi nece ni biti potrebna.
Sto se tice cena mislim da je za WP telefone najjeftiniji
Ne dobija se nikakav dokument o garanciji ali verujem da mi nece ni biti potrebna.
Sto se tice cena mislim da je za WP telefone najjeftiniji

Dobio si pravi fiskalni racun?
Ili paragon blok?
Cesto ispisuju paragon blokove a hvale se da daju fiskalne. Koliko znam, paragon blok moze da se okaci macku o rep.
Ili paragon blok?
Cesto ispisuju paragon blokove a hvale se da daju fiskalne. Koliko znam, paragon blok moze da se okaci macku o rep.