Koji OS?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Koji je bolji?

iOS
8
11%
Android
37
50%
Symbian
20
27%
Bada
2
3%
WinMo
7
9%

Ukupno glasova: 74

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Fox, pa zato sto uvek ima pojedinaca koji ce samo da pljuju da bi pljuvali, a onda naravno da ces da uzvratis... barem ja hocu :D
deksicom, e jeste, svaka cast, podsetio si me na RemindMe kojeg sam i sam furao... Jedino sto kako bi neki ovde rekli, mada nisu prisutni u diskusiji, a jedni su od glavnih krivaca sto se rasplamsala (nadam se da se vec prepoznaje), nije out-of-the-box. S obzirom da doticni tvrdi da iPhone ne valja jer nema BT out-of-the-box. Pa sada i ja malo da budem pogan na jeziku i svemu.
Vlada Zem, AHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH (sorry za velika slova, ali razbudio sam pola komsiluka kako sam poceo da se smejem).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Win6.1x
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 21. Nov 2010. 11:41

Post od Win6.1x »

Ne vredi kunuti se u neki OS,kad je gomila korisnika (citam stare postove),delila hvalospeve i drugim platformama.Necu vise ulaziti u raspravu koji je OS bolji.Bavim se izradom romova,jos dok sam imao HTC Hermes.Znam prednosti mane Windowsa.Zato ga branim.Jer imam sedmogodisnje iskustvo sa njim (ko bi rekao).Koristio sam Pocket PC 2000/2002/Mob 2003/2005 (aka Win 5)/ Win 6.0/6.1/6.5.0/6.5.1/6.5.5/custom 6.5.6,mnoge bete,alfe i slicno.U principu jedna osoba je po meni bila (za moj ukus najrealnija) kad je rekla : Zasto menjati platformu i krecati ponovo ispocetka ako nesto solidno radi.Na mom uredjaju imam Dual Boot,sa Androidom 2.1.Android nije los OS,imace veliku buducnost,ali ne volim ga.Ne jer je ruzan,ne jer ne radi,vec stvar ukusa.Tako da se povlacim iz teme vezano za druge OS :) Jedan sam od retkih sto sam dao glas gore Win Mobu.U svakom slucaju svi smo dovoljno pametni da znamo sta zelimo :)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

miodrage, poštovanje za tebe i Miškonija kao poslednje (i jedine) realne brane iOS :)
Win6.1x, OK, ako je tako - respect, u smislu da znaš da "izradiš" ROM. Zašto ne bi znao da "napišeš" nešto i za Android? I zašto ga "ne voliš", kažeš cit.- "stvar ukusa, ne volim ga", why??? Nešto te represikuonira?
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Win6.1x
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Win6.1x »

@vlada zem okacio sam preview mog treceg roma za Win Mob (6.1 based 22k ver) u Win Mobile sekciji.Sto se tice przenja romova,znam puno o tome,pisace mi i na spomeniku kad umrem :D Sto se tice Androida,ne svidja mi se interfejs globalno.Subjekivna stvar.Cudan mi je GUI / UI.Deo XDA dev zajednice je presao na Android,dok deo ceka Win Phone 7.Ne svidja mi se ni Win Phone 7,ali sacekacu.Secam se napetosti oko Win 7 na PC-ju,gde je on osporavan,pa je na kraju ispao pogodak.Cekam i da vidim kakva ce biti situacija sa Android aplikacijama.Mislim da cu sledece 2 god visiti na Windowsu 6.1 (6.5.5 mi je besmislen.Niti je dobar kao touch telefon,a nije ni pregledan kao 6.1),uporedo cu nadgledati Android i Windows 7.Mislim da su iPhone/Android `svezi`.Najveci problem da predjem na Android mi je PDA (moram imati Win Mob,jer radim na projektima),te bi morao naci nov uredjaj,te raditi sa 2.Zato sam probao Dual Boot na TyTN 2 pa imam i android,ali logicno na mom telefonu me nije bas odusevio.Mislim da ce najvise Linux fanovi preci na Android.Android vs Windows PPC je po meni poredjenje Linux vs Windows.Recimo da ni na PC-ju nisam nesto voleo Linux,iako sam koristio 10 verzija (zbog posla)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Win6.1x, vidis, rekao si jednu izuzetno pametnu, ali i istovremeno neverovatno glupu stvar.
[quote=Win6.1x]Zasto menjati platformu i krecati ponovo ispocetka ako nesto solidno radi[/quote]

Ajde sad malo da objasnim sta sam mislio pod ovim. Prvo, i ja se apsolutno slazem sa ovim navedenim. Meni My Precious radi ko sat, racunar takodje. Sve je krajnje ispodesavano, i optimizovano za MENE! Zato kad uzmem tudji uredjaj u ruku, pocnem da se gubim... ok znam, gde je sta, ali najbolje znam kako je kod mene - sto je i logicno.
E sad, zasto glupost? Pa zato sto bi trebalo da se prilagodjavamo uvek najboljem, i najprakticnijem, a ti i ja barem, a slobodan sam da verujem da i veliki broj njih cak i sa ovog foruma, o generalnoj populaciji necu ni da trosim rechi, razmislja isto - zasto da menjam nesto sto mi radi? A napredak to od nas iziskuje... or else...
Mislim da treba da ozbiljno pogledas i WP7, jer se pokazalo kako je Win7 na kompu pun pogodak, a usput, evo WP7 je pre koji dan jailbreakovan, pa ce moci svega i svacega da se ubaci na njega.

Win6.1x
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Win6.1x »

pa ja sam sam rekao da cekam WP7 da vidim,da cu sledece 2 godine visiti na 6.1,jer su iPhone i Android `svezi`.Tacno,ne treba menjati ako nesto radi,a ono drugo ne donosi neke bitne novine.Niti iOS niti Android ne nudi neke revolucije.Ne znam zasto bih presao.Niti sam cuo/video da je GPS navigacija bolja,niti da je bolji hardver (svi su tu negde...btw HTC pravi za obe platforme),niti programi imaju nesto posebno novo.Istakao bih jedino da su i iOS i Android ubili Windows u igricama.Igre za obe ove platforme su drasticno bolje,sve vezano za 3D je mnogo bolje.To jos nije razlog menjati platformu.Treba da probas da kuvas ROM-ove,da zagrebes u sam OS,da krenes da Tweakujes,menjas Sys/Xyp,da se dovatis kitchens,krenes sa optimizacijama,OEM programima,dumpovanjem... To je vrlina br 1 Win Mob-a.Win Mob zaista izgleda mnogo losije vizuelno i od Androida i od iOS.Oba su ga tu odavno presisala :) Medjutim iOS pa i Android nisu dobro za kuvanje.A time se bavim godinama :) Sacekacu Wp7 u ruke,utiske na XDA,pa ako ne bude `islo`,definitivno idem na Android,koji svakako ina big future.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne bih znao sta tacno podrazumevas onda pod kuvanjem ROM-a ako ne optimizaciju i modovanje izgleda interfejsa. Ja vece mogucnosti od iOS-a nisam video. To je chudo sta ljudi rade sa njim. Apsolutno sve promene u njemu, do poslednje sitnice. E sad, ako si ti mislio ono, od ovoga dodam ovo, od onoga ono... to zaista ne moze. Video sam i gomilu tweakova za Android, i tu u potpunosti parira iOS-u.

Win6.1x
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Win6.1x »

Pa ne svodi se kuvanje na WM,samo na interfejs.Neki se loze na Manile pa je budze kako bi im ROM izgledao lepo.Itd... ali to sve bitno uspori ROM (posebno PDA od pre 2 god i vise),pojede RAM itd... Ja nisam u zivotu dao vise od 3 MB rama za Today Screen.Manilla na primer pojede zavisno od verzije i 12 MB.Na Win Mobile mozes menjati Dialer (ubacis 3G),ubaciti / izbaciti MMS support,3D drajvere,Open GL,menjanje sistemskih parametara,File Cash,Touch Flo,sensitivity,sistemski cashe,tone tweakova sa novihih HTC uredjaja,aplikacije,pa OEM aplikacije sa novijih HTC-a,Samsunga,Palma,SE....Dodavanje 12 button managera,menjanje control panela appletsa,menjanje nekih standarnih Win aplikacija,modula.Procesi ... Ceo OS mozes da menjas,zavisi koliko se razumes,nabrojao sam samo 1%.Fora je sto se obicno novi ROMovi dumpuju,pa se budze stari,time ubacivajuci se poboljsanja.Fora kod Windows Mobile sto on ni nema hardversku zahtevnost.Radi na uredjajima od 140 Mhz,radi na 600,radi na 1 Ghz... Njemu je svejedno,pokrece se na svakom.Zato prastare masine su se uvek budzile kao nove.Brzina romova rapidno je rasla,zato niko vise i ne koristi OEM romove,jer nisu optimizovani :) Sigurno da se svaki OS moze modovati,ali zasad nisu prisli WM-u u tom pogledu .. :)

Odgovori