Iskustva sa (online) prodavnicama
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Re: Iskustva sa (online) prodavnicama
Za kodove sam procitao da se ne gubi, ali za kabl me zanima jer mislim da ipak mora da ostane neki trag na cipu da je telefon kacen na program za dekodiranje.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
I ne mora se dobiti fiskalni kada se kupuje preko operatera uz paket. Ovo vazi za telefone kupljene na rate, konkretno za mts sam siguran, za ostale proverite.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Nikada nisam dobio fiskalni kada sam kupovao telefon u mts-u, ne znam kakva je situacija kod drugih operatera.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Isto važi i za kupovinu preko web-shopa kod operatera. Dobija se papir A4 format i popune knjižicu onu malu.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Da, neka mala knjižica, nju mts popunjava, ali nema fiskalni.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- vojkan85
- Mobil manijak
Ja sam za svaki koji sam uzeo sebi i jacoj polovini dobio zahevtan fisklani racun uz ugovornu obavezu. Telenor je u pitanju.
S obzirom da, kako kazes, kupujes vec nekoliko puta tamo, i svestan si da se u toj radnji ne dobija fiskalni racun, zasto i dalje tamo odlazis?vojkan85 napisao:LittlePrince, Ukoliko vec pise da je cena aparata toliko i toliko mene ne zanima da li su usli na crno ili ne, ja kao krajnji kupac ocekujem da imam sva prava koja mi pripadaju po zakonu i po kojima je prodavac duzan da izda fiskalni isecak...
Ja cu i odgovoriti zasto - zato sto je jeftino. Da li sam u pravu?

Ti si sigurno svestan u cemu je razlika izmedju gigatrona i neke tamo radnjice koja prodaje svercovane telefone, siguran sam da znas otkud razlika u ceni i sve ostalo, tako da necu o tome.
Tvoj licni izbor je gde ces kupiti, ali uvek vazi ono "koliko para, toliko muzike".
E sad, skroz druga strana price je to kako ta jedna radnjica sa svercovanim telefonima opstaje, kako je neko ne zatvori, otkud joj dozvola za rad - zivimo u banana drzavi gde je sve moguce, sve se kupuje, pare svuda burgijaju.
Cenim te kao clana, ali ne mozes ocekivati da za 400 eura dobijes isto ono sto je negde 600. Sad ispada da si ti kivan na tu radnju koja prodaje za 400 a ne daje fiskalni. Mi kao kupci treba da budemo srecni sto je sve to tako i sto te radnjice stiti ko stiti, i sto mozemo da kupimo povoljno, jer smo mi siromasan narod i cena je presudan faktor.
Ne skacimo sami sebi u stomak.

-------
dodatak:
Vracam se na pocetak. Dakle vec nekoliko puta uzimas tamo telefone. Zasto ih npr nisi prijavio nekoj inspekciju - da ne izdaju fiskalni racun? Naravno da neces, jer tebi to sto nudi ta radnjica odgovara - prvenstveno zbog cene.
Poslednja izmena od drom u Sub, 20. Jun 2015. 00:15, izmenjeno 1 put ukupno.
- vojkan85
- Mobil manijak
drom, Nisi
. Kod njih je cena ista kao i kod drugih, ali je fora u tome sto otvaraju aparat sa nalepnicom koja nije skinuta ispred mene, sa svim folijama, i svom pratecom opremom koja dolazi uz taj model. Slazem se sa tobom u drugom delu posta, i naravno da nije isto 400 i 600 evra, a ni razlika nije mala. Taman posla da sam kivan na radnju, samo sam pitao za fiskal, jer tako moze recimo da im udje neki inspektor i kaze, opa, nema fiskala, katanac, a posto dugo rade onda ih definitivno neko dobro cuva i stiti (mozda i same rupe u zakonu). I slazem se da treba da budemo srecni, ali iskren da budem nikada mi nije bio problem da dam vise para ako se dobija nesto bolje. U ovom slucaju je jako redak model, jer ga i nema toliko kod nas u prodavnicama (i ako pise da ga ima na sajtu), a svuda je cena ista ili slicna. Osim naravno u Gigatronu gde je cena 400+ evra. Znam da cete reci da bih dobio fiskal kod njih za te novce, ali imam pomalo neprijatna iskustva sa njima kao radnjom kada sam uzimao opremu i delove za servere. Da ne duzim dalje, mislim da smo razjasnili
.
Edit:
Razlog mog ne prijavljivanja (mada to nikada nisam radio do sada, ali nikad ne reci nikad) je taj sto su uvek resavali problem i nisu pravili problem. Da kazu recimo, imas "garanciju" a da ne poprave telefon ili ne daju isti, onda bih intervenisao.

Edit:
Razlog mog ne prijavljivanja (mada to nikada nisam radio do sada, ali nikad ne reci nikad) je taj sto su uvek resavali problem i nisu pravili problem. Da kazu recimo, imas "garanciju" a da ne poprave telefon ili ne daju isti, onda bih intervenisao.
Kada sam rekao na pocetku da odlazis jer je jeftino, poredio sam cenu sa Gigatronom i slicnim radnjama. Dakle, ne ulazim u poredjenje cena tih divljih radnji, podrazumeva se da je sve to slicno. Hteo sam da kazem, jeftino ti je u odnosu na Gigatron, i zbog toga nastavljas kupovinu u takvim radnjama.
Ti kupujes vec nekoliko puta i znas da ne daju fiskalni, sa pravne strane - ima tu i saucesnistva, koliko god to tebi cudno i smesno zvucalo.
Poenta svega je u ceni, svestan si gde zivimo, racionalno trosis, i naravno da ces odabrati 400 umesto 600 (cifre su samo primer).
Nemoj mi reci da ces dati 600 jer se u toj varijanti dobija vise i bolje, u ovom primeru validan fiskalni i sve ostalo.
Ispada da samo zbog loseg iskustva sa racunarskom opremom za servere ti ne pazaris u Gigatronu?!
Pa ima i drugih radnji slicnih Gigatronu, gde daju validnu garanciju i cene su zesce, pa idi tamo! 
Naravno da neces ici i ja te razumem!
------
a vezano za tvoj edit:
pa zasto ljudima driblas zivce sa pominjanjem fiskalnog ako su korektni i svaki put te ispostovali?
Ti kupujes vec nekoliko puta i znas da ne daju fiskalni, sa pravne strane - ima tu i saucesnistva, koliko god to tebi cudno i smesno zvucalo.

Poenta svega je u ceni, svestan si gde zivimo, racionalno trosis, i naravno da ces odabrati 400 umesto 600 (cifre su samo primer).
Nemoj mi reci da ces dati 600 jer se u toj varijanti dobija vise i bolje, u ovom primeru validan fiskalni i sve ostalo.
Ispada da samo zbog loseg iskustva sa racunarskom opremom za servere ti ne pazaris u Gigatronu?!

Naravno da neces ici i ja te razumem!

------
a vezano za tvoj edit:
pa zasto ljudima driblas zivce sa pominjanjem fiskalnog ako su korektni i svaki put te ispostovali?

- vojkan85
- Mobil manijak
drom, Konkretno sam Gigatron zamenio Emmi-jem i za sada sam prezadovoljan (a traje vec godinama). Cena jeste bitna da se ne lazemo, ali i stvar navike
.
Edit:
Ne driblam, samo sam izneo situaciju koja se desila. Niti sam nekoga hteo da pecnem niti bilo sta
.

Edit:
Ne driblam, samo sam izneo situaciju koja se desila. Niti sam nekoga hteo da pecnem niti bilo sta

Mislim da me nisi razumeo. Kada sam pitao zasto umesto Gigatrona (tu si imao losa iskustva) ne ides u neku drugu radnju slicnu Gigatronu - mislio sam na kupovinu telefona. Tehnomanija, Handy, Winwin, itd itd, svi oni imaju i telefone, cene urnebesno visoke.
Lepo je sto si pronasao radnjicu koja prodaje telefone, koja te ispostovala kada si imao problem, a i cene su super. Bar ti ne bi trebalo da razmisljas o fiskalnom i slicnim stvarima o kojima treba da misle ljudi koji su kupili telefon, imaju sa njim problem, a prodavac NECE da im resi problem.
Laku noc
Lepo je sto si pronasao radnjicu koja prodaje telefone, koja te ispostovala kada si imao problem, a i cene su super. Bar ti ne bi trebalo da razmisljas o fiskalnom i slicnim stvarima o kojima treba da misle ljudi koji su kupili telefon, imaju sa njim problem, a prodavac NECE da im resi problem.
Laku noc

- vojkan85
- Mobil manijak
drom, Sry, nisam te onda razumeo za ovaj deo oko radnji
. Moja greska. E u toj situaciji bi bilo cupavo
. Laku noc 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Laku noć i od mene.
Kupovina samo u regularnim radnjama, bez obzira na cenu, neću da razmišljam da li će "divljaci", ako dođe do kvara, hteti da mi izađu u susret, ili ne.

Kupovina samo u regularnim radnjama, bez obzira na cenu, neću da razmišljam da li će "divljaci", ako dođe do kvara, hteti da mi izađu u susret, ili ne.
-
- Novajlija
- Pridružio se: Sre, 30. Jan 2013. 16:57
- :: Samsung galaxy mini2
- :: Nokia 6300
Samo legalna kupovina, par puta mi je trebao servis i fiskalni račun sa overenom garancijom je rešio stvar. Inače druga vrsta suštinski iste priče je kad nama stomatolozima koji legalno radimo dođu pacjenti sa pitanjem zašto smo 20-30% skuplji od onih koji rade na crno...
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ja sam presao na onu varijantu da posto nemam kesa za legalne radje uzimam polovne nabavljene preko operatera. Izadje skoro isto, ako ne i jeftinije od crnjaka, a svi papiri su tu. 
Lumiu 520 uzeo preko oglasa - tel. kupljen kod Vip partnera. Racun, garancija, sve na mestu.
Lumiu 630 uzeo od devojke u zamenu za 520 + doplatu. Tel. uzet preko Telenora, SIM free, racun, garancija...
Ubedljivo najsigurnija varijanta ako se nema za kupovinu u radnji.

Lumiu 520 uzeo preko oglasa - tel. kupljen kod Vip partnera. Racun, garancija, sve na mestu.
Lumiu 630 uzeo od devojke u zamenu za 520 + doplatu. Tel. uzet preko Telenora, SIM free, racun, garancija...
Ubedljivo najsigurnija varijanta ako se nema za kupovinu u radnji.

vojkan85 napisao:Za kodove sam procitao da se ne gubi, ali za kabl me zanima jer mislim da ipak mora da ostane neki trag na cipu da je telefon kacen na program za dekodiranje.
Kako zamišljaš da program za dekodiranje ostavlja "neki trag na čipu"?
Na kom to čipu?
- vojkan85
- Mobil manijak
siki069, Sve sto upises u telefon mora da bude negde zapisano. Pitanje je da li to ostaje prilikom recimo resetovanja aparata na fabricko stanje ili ne. Ne znam kako radi i po kom sistemu kada se telefon dekodira bez kodova, pa sam zato ovo naveo kao neku mogucnost koja moze mozda da se desi ali ne i da se desava
. Mozda se neki aparat mora otvoriti da bi se dekodirao, lupam, mozda i ne mora, ali samo me to zanima, sta se onda desava.

- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Niko ne spominje iskustva po postama u inostranstvu kada se nase srbende razmile da uhvate koji prethodni flagship aparat za dz,i ovde taj isti posle prodaju

- vojkan85
- Mobil manijak
Boga mi tamo moze svasta da se nadje, jos kada se vrati pdv, milina. Skoro pa jedan i po aparat kupis tamo za jedan ovde.
Moze li neko da da najpovoljnije nemacke sajtove sa cenama telefona ?