Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Koga zanima , slucajno na rapidshare-u nadjoh klip od 1,20 minuta napravljen sa samsungom G600 . neki Ceh cini mi se je uploadovao . 8) ima oko 22 MB i u 640x480 je rezoluciji i koliko vidim ima 30 frejmova . 8)

Izuzetno mi se svidja kvalitet i vrlo je upotrebljiv ,samo Ceh je trebao malo da smiri ruku :P

http://rapidshare.com/files/57604091/Video-0012.mp4
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

vlada1970, evo pogledaj isti kadar kao sa n70 slikan i sa n73 pa proceni
http://img528.imageshack.us/img528/757/letik3.jpg
ono sto se odmah primeti je da je slika ostrija zbog autofokusa i po mom misljenju kvalitetnija iako je je osvetljenje slabije.Koristio sam n70 10 meseci i dosta testirao kameru i slike su odlicne obzirom da je 2mpx kamera bez autofokusa,ali slike su ipak bolje sa n73,jedino sto automatski mod slikanja kod n73 ne daje uvek bas realne rezultate,pa nekad moras sam da konfigurises mod slikanja,ali ako imas pik na n73 slobodno kupuj,to ti je moja preporuka,jer po mom misljenju n73 je odmah iza n95 sto se tice telefona sa kompaktnim dimenzijama tj. obzirom sta sve nude a nisu veliki telefoni
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

araphel, odlicne slike, posebno ove dve koje su slikane u totalnom mraku(ova druga je bas odlicna-ko bi rekao da je to slikano u mraku). Nadam se da je pas dobro prosao posto si mu sevnuo blic u oci(sa prve slike).
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

kljun, ma jeste,doduse sekundu kasnije je pobegao u kupatilo posto je jako plasljiv,a izmedju ostalog,i blic je jedna od stvari koje ga prestravljuju :lol:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

:lol: Ko ja mom papagaju :) kao ajde da ga slikam, i mislio sam da sam namestio da blic bude OFF, kad odjednom opali :D samo se strecnuo i pogledao me :) Bas mi ga je bilo zao, sad kad prinesem telefon kavezu samo bezi na drugi kraj sipke...

Slika
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

nseries, sve vidim a i dalje mi se cini da kad bi N70 imao autofokus , bez obzira na 2 Mpix , da N73 ne bi mogao ni da mu pridje . Najvise se uocava kvalitet boja na slikama N70 . Nisu razmazane , mnogo prirodnije izgledaju . Kao da su tu kameru od N70 softverski - vestacki naterali da bude 3 Mpix i unistili kvalitet na ustrb velicine slike . Jer kad god uvecam sliku , pogotovo se to vidi na drvecu i liscu , koja je slikana sa N73 , to lisce i krosnje izgledaju kao akvarelom radjene . :smutny:

Evo pogledaj primere kropova sa tvojih slika i jedna je od Stefke_W_ , kao primer .

tvoja N73 zbun :

Slika

tvoja N70 , isti zbun :

Slika

Pogledaj sta su od boja uradili na N73 kad su , bez obzira sto su izostrili sa autofokusom , povecali sliku na 3 Mpix , a vidi ispod taj isti zbun sa N70 :roll: Nebo i zemlja u kvalitetu boja . Samo fali autofokus na N70 i bile bi slike za primer .

Evo jos malo primera sa tvojih slika i od Stefke_W_ ( sve kropovi ) . Po meni isto kao da sam cetkicom i uljanim bojama slikao po platnu . Jeste ostro ali kvalitet bez veze . Ne zamerite na maloj licnoj ekspertizi . :)

Slika

Slika

krop sa Stefketove slike sa prosle strane :

Slika

8)

araphel, xenon je xenon i odradio je posao super . Svaka cast . Druze , posto je to pravi blic a ne led lampica , da li tu ima mogucnost da se upali permanento da gori , jer mislim da bi tako i u totalnom mraku imao priliku da fokusiras ? Na primer , ja na mom samsungu P850 , kad ukljucim blic ali ga stavim da se samo pri slikanju bas ukljuci , posto je sve u mraku , ne mogu da fokusiram , nego samo uperim u objekat i posle kad bljesne , ono ispadnu tu i tamo slike po ostrini . A kad upalim permanentno da gori blic , dobijam svetlo uz pomoc kojeg mogu da fokusiram i mnogo ostrije i lepse slike se dobiju , jer dobijam mogucnost zbog tog permanentnog svetla da odredim mnoge stvari pa i autofokus . Govorim ovo , jer u totalnom mraku mi se cini da si psa slikao tako da si samo uperio u njega i bljesnulo je i sta dobi , dobi , na ustrb ostrine . Mada , kvalitet svetla i jacina blica kod xenona je za primer 8)

MilančeBGD, fantastican je papiga . Istu tigricu sam ranije imao i bila je genijalna . To je veseljak 100 % . Cak mi je na tanjir sletala i jela pasulj . A znao sam da otvorim usta i da ona stane na zube i zagnjuri unutra :lol: Ludilo je bio papagaj . Obozavam tigrice i uopste papagaje. Mogu da zamislim kakav bi drug postao sa pravom arom .

:D

Pre nekog vremena , citajuci o novom Canon-ovom Power Shot G9 fotoaparatu , koji tek treba kod nas da dodje , naletim na primer sliku sa ovim arom . Ludilo prvo kamera a drugo, ara je fantazija . Ako nekog interesuje da ima full sliku , zbog G9 a i zbog are , evo je na rapidshare-u ( ima oko 5 MB i 4000x3000 rezolucija ) - znaci svaku dlaku mozete da uvecate i da je vidite jasno . a kljun kad se uveca , kao da je ara ziva na ekranu . Fantasticno za poster .

http://rapidshare.com/files/57815416/papagaj_full.JPG

a ovde ista slika ali smanjena za one koje ne interesuje full format :

Slika

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

vlada1970, pa u principu kad ukljucis kameru i stisnes dugmence na pola,on pali ono crveno svetlo tako da mozes koliko toliko da vidis sta slikas,pa i nije lose,mozes koliko toliko da odredis gde se sta nalazi.a pas je tako ispao jer je to bilo bas onako u momentu,stvarno nisam ni gledao samo sam uzeo aparat i okinuo :lol:

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

odlicne slike,o ovom foto necu da pricam grozne slike :D Nego cim cale dodje stavljam preko 30 slika koje je on koji ne ceka da proradi autofokus slikao sa k800 znaci neko ko nista ne zna o slikanju itd klasican korisnik ja sam zinuo kakve su slike,postavicu i slike koje sam slikao pre neki dan jednog drugara pas da vidite kkao sedi :)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@araphel: ta crvena lampica ne sluzi da bi ti video koliko toliko sta slikash, nego da bi aparat video sta slikash :D.

Inace zove se AF (auto focus) Assist Lamp, samo joj ime kaze sta radi :wink: .
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Dario, pa znam ja to,ali pokusavam Vladi da objasnim da se uz pomoc nje nekako i moze otprilike videti sta slikas u mrtvom mraku :lol: posto nema drugog resenja,jedino da upalis svetlo,naciljas,onda ugasis,pa slikas :lol:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Mene mnogo nervira AF assist lamp, npr. ako se radi neki makro crvena led mnogo smeta... zato kad radim makro uvek koristim onaj Document mode koji je koristi AF lamp...

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

araphel napisao:posto nema drugog resenja,jedino da upalis svetlo,naciljas,onda ugasis,pa slikas :lol:
Ma video ja u metrou imaju jeftino gotovo dzabe da se kupe oni reflektori koji se pale n apokret plus reflektori i lampe za baste ja bi to UZ'O kakav xenon blic.....xexexexex :lol: :D
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Ja se nesto danas smorio i reko da...... :lol: :lol:
Slika Slika Slika
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 10:42

Post od n3mke@ »

Slika
w810i macro, po meni najbolji macro na telefonu!
5800 XM

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

vostezmaj, fali mi ostrina na slikama . Mada ne znam , da li N71 ima autofokus . Mozda je to razlog. 8)

n3mke@, izuzetna slika . Svaka cast . 8) Zamucena pozadina je super ispala . Bas super istice sam cvet . 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

vlada1970, n71 nema autofokus, bilo bi dobro da ima ali nema.
N71 i N70 imaju potpuno indeticne kamere.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 10:42

Post od n3mke@ »

Slika Slika Slika
i ista slika kompjuterski sredjena
Slika
5800 XM

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

n3mke@, jel koristis neki cam driver?? verovatno i manual macro :) K800 radi dobar macro ali verujem da ce sa nekim boljim cam driverom biti bolje 8)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

n3mke@, Odlicne slicice,zaista za svaku pohvalu,meni je ova ne obradjena slika nekako lepsa. :?
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Odgovori