GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Butters i jerkan,hvala vam na objasnjenju.Da li bih ja mogao telefonom da skinem taj garmin 5.00.10?Koliko on ima mb?
Note IV N9100 dual

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

toda81, Garmin 5.0.10 za Symbian S60 3rd Edition ima 14.55MB. Zvanicni download link na Garmin sajtu je: http://www8.garmin.com/software/GarminM ... _50010.exe. Za instalaciju ti svejedno treba PC.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ma pokusacu ja to da skinem preko gprs-a jer imam 100 mb koje tesko da mogu da potrosim.Treba mi vasa pomoc oko ubacivanja tog garmina.Ja sam narezao na jedan disk ceo folder Garmin koji mi se nalazi na telefonu i cuvam ga ako nekad budem morao da formatiram mmc pa da posle toga samo vratim taj folder na mmc i da pkrenem instalaciju garmina iz njega.To su mi neki rekli da je to moguce.Znam da ste mi napisali kako da ubacim taj najnoviji garmin,ali ja iskreno nism ni ubacio ovaj garmin sto imam sada nego je to uradio jedan moj drug.Meni treba vasa pomoc sa detaljnim objasnjenjem sta tacno i kako trebam da uradim da bih sve to uradio kako treba.Edit:Pokusao sam sada da skinem garmin sa adrese koju ste mi ostavili i kada sam pokusao da ga skinem preko opere mini pokaze mi da ima 139 mb i kada kliknem da je skida skine mi neki fajl gde pise not found.Isti je slucaj i sa orerom symbian.Da li imate neko resenje?
Note IV N9100 dual

mldnsmc
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 16. Nov 2008. 05:08

Post od mldnsmc »

Instalirao sam dve ili tri verzije Garmina na E71, ali mi na svakoj izlazi posle 2-3 sekunde. Sta da radim povodom toga???

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Toda81,instalacija nove verzije je vrlo prosta i mislim jedino moguca preko kompa(ukoliko se radi o .exe file-u). Mozes ti i da skines tu instal. u .exe formatu na tel,ali ce ti za pokretanje takve instalacije ipak biti potreban komp.
Izgleda da moze i bez kompa,toda81 pogledaj P.P.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Fox,sjajna ti je ona ideja sto si mi je napisao na pp i pokusacu to obavezno,ali za pocetak moram da nadjem nekoga ko ima garmin 5.00.10 jer mi treba onaj sis fajl
Note IV N9100 dual

sen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Okt 2008. 21:16

Post od sen »

Ovoga puta sam nabavijo Nokia 6210 navigator...skinuo sam garminxt 5.0 takodje i mape imam
sredijo sam to na N95 ali sada imam malo problema nemogu instalirati garmin u 6210...
kako da nadjem ID cifre u ovoj nokiji i da li je uopste ista procedura kao i na N95

a druga stvar sto me zanima je gdje da nadjem mape za tomtom europa,skandinavija..?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

sen, nije isto. Za card ID idi u TOOLS, pa SETTINGS, ABOUT i tu ces naci sve sto ti treba.
toda81, ako ne znas da instaliras garmin sam mogu da ti posaljem uputstvo kako to najlakse da uradis.
Igor88bg, kakva je to rotacija nije mi bas jasno. Jel moze neka slicica?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Jerkan,ako mozes posalji mi uputstvo na moj mail toda81@gmail.com .Nisam uspeo nista da uradim sa onim fajlom GarminMobileXT.sis .Pokusao sam da umesto mog garmina 4.00.10 ubacim taj sis fajl sagarminom 5.00.10 ,ali nisam mogao da vidim sve ikonice i one trouglice u njemu kako treba pa sam ga obrisao
Note IV N9100 dual

sen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Okt 2008. 21:16

Post od sen »

Jerkann.... sada je sve OK hvala za info

Zna li neko jeli moze ovaj garmin v5.00 isto da se ubaci i u Apple iphone..?

Zanima me gdje da nadjem mape za tomtom europa,skandinavija..?

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

jerkann, ma kada skrenes npr negde on odradi rotacijumape ma full uradjeno ne moze na slici to da se porikaze npr u garminu samo smota u krivinu i cao a ovde ono kao neki efekat potacije cele mape :-)

SlikaSlika

SlikaSlika
Evo nekih fotkica! mada nista ne znace :-)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Igor88bg, A kakva je funkcionalna prednost tog "kao nekog efekta rotacije cele mape". Garmin isto tako automatski zarotira mapu u pravcu kretanja ako je izabrana "Track Up" orijentacija mape. Daklem u cemu je prednost a da nisu u pitanju "specijalni vizuelni efekti"? U cemu je konkretno razlika?

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

lepsa mapa definitivno znaci agrmin ima mnogo jadne mape garmin kasni mada ova nova 5.00.10 je ok ali i dalje nokia maps hvata brze signal za nekoliko sekundi iz hladnog stanja :-) eto prednosti!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Igor88bg, brzina hvatanja signala iz hladnog stanja vrlo malo zavisi od softvera a mnogo vise od konkretnog GPS hardvera.

Nisi mi odgovorio na pitanje - "nokia maps ima lepse mape" nije odgovor na moje pitanje.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

ma kakvog hardvera 100 % i do software odbovorio sam ti sta je bolje i te kako bas TAJ HLADAN START!!!!! i mape su lepse jer garmin ima JADNE mape cak i NEPRECIZNE mape banjica je OSAKACENA itd nokia maps su 10x bolje odradjene od samog garmina bas zbog mape koja ima samo bg trenutno ali bice boolje!!!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Igor88bg, Izvini ali jako gresis - softver manji uticaj na brzinu "hvatanja" signala iz hladnog starta - mogao bi malo da proucis kako GPS funkcionise pre nego sto pocnes nesto da tvrdis. Jasno je meni da tebe odusevljavaju Nokia Maps i da ne vidis dalje od toga ali osim licnog uverenja i odusevljenja nisi izneo ni jedan argument i nisi odgovorio na moje pitanje.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

tomas.hokenberi, covece daj tvoje prednosti garmina majke ti>>??? ja korisitm garmnin jer ima mape sem bga ali mapa na nokia maps je bolja i to je odgovor na pitanje i sve je logicnije uradjeno na istom garmin je jadnije uradjen jedno 10X!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Igor88bg, Nisi odgovrio na moje pitanje sta je konkretno to tako specijalno u rotaciji kod nokia maps a da takvo nesto nema garmin ili neki drugi GPS softver npr iGO.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

tomas.hokenberi, nisi mi odgovorio na pitanje brate ja ti kazem efektni su lepsi igo je ruzan :-) meni je rotacija perverzno uradjena na nokia maps u a i mape su 10x bolje odradjene govorim o maoma koje su uradjene! :-) a garmin ima mapu cele Srbije ali brate ocaj neke crtice su mapa i ni jedna jedina reskrsnica nije realno odradnjena kao u prirodi ! Eto ti detaljo!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Igor88bg, ajde sada objasni sta to KONKRETNO znaci "perverzno uradjena" daklem kazi u cemu se razlikuje. A sto se tice Garmina ne vidim sta fali njegovim mapama Beograda, a sama cinjenica da Garmin IMA mape a Nokia Maps NEMA mape Srbije je dovoljna prednost za Garmina. O realnosti raskrsnica: ajde objasni sta je to toliko realnije u Nokia Maps - daj neki primer.
Nego kako si to isprobao (i utvrdio da je ruzan) iGO na S60 kada je podrzan samo Windows Mobile?
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Uto, 18. Nov 2008. 04:38, izmenjeno 1 put ukupno.

Zaključana tema