Besplatno preuzimanje melodija sa Telenorovog portala

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Besplatno preuzimanje melodija sa Telenorovog portala

Post od Ertan »

Prvo da pitam administraciju da li je dozvoljeno da postavim uputstvo kako da se ovo izvede. Mozda administracija ovo moze protumaciti kao krsenje autorski prava ili ne znam cega, a ja bih se slozio. Ali radi se o krsenju autorskih prava izvodjaca cije su pesme na sajtu Telenora postavljenje. Na taj nacin Telenor zgrce pare bez dinara nadoknade autorima. Te stoga, mislim da imamo pravo da besplatno skidamo melodije koje su postavljenje. Ne moze se Telenor pozivati na pravo koje sam krsi. Nadam se da ce administracija imati razumevanja.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

pa mogao bi sasvim slučajno da daš link sa objašenjejnem koji ćeš sasvim greškom postovati i koji će administratori obrisati posle nedelju dana jer kao nisu videli
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

Ne postoji link, vec samo objasnjenje. Posto su se iz administracije saglasili (Venom) da ovo uputstvo ne predstavlja krsenje autorskih prava onda cu obijasniti postupak. Prvo sto treba da uradite je u Internet exploreru kliknete na "Tools", pa na "Internet options". Kada se otvori prozorce kod "Browsing history" kliknite na "Settings", a posle na "View files". Posto ste ovo uradili trebalo bi da vam se otvorio folder gde su smesteni fajlovi koji se snimaju sa interneta.
Drugi korak je da udjete u Telenorov izlog i kliknete na neku od melodija koju zelite da cujete. Obratite paznju na to da ne postoji mogucnost da cujete preview-u za sve melodije i one melodije koje ne mozete cuti, njih ne mozete ni skinuti. Ali kada odslusate neku melodiju koju mozete, jedino sto treba da uradite je da nadjete u folderu koji ste predhodno otvorili. To cete uraditi tako sto cete prvo folder Refresh-ovati, a zatim kliknuti na jezicak "Last Accessed" da bi se fajlovi sortili tako da pri vrhu budu oni koji su se poslednji skinuli sa interneta. Tu pri vrhu bi trebala da se nadje i melodija koju ste upravo odslusali. Onda je iskopirate u neki drugi folder (Desktop na primer) i onda je pustite na neki od player-a da proverite da li ste dobro uradili ceo postupak.
Ovo mozete da radite ne samo na Telenorovom sajtu vec na svakom sajtu koji prodaje melodije. Apsolutno je isti postupak.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

thanks Ertan . ovakav nacin mi je poznat . ja koristim firefox . a kad hocu na primer sa youtube da skinem video onda ga otvorim u IE-u i onda odem u "temporary internet files" u local settingsu i nadjem "last accessed"i samo ga kopiram na komp . to je isto to . 8)

nego , ja nisam nasao ni jedan bilo zvuk ili melodiju koja ima preview .

jel to tacno ?

pozdrav Vlada 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

Imaju neke melodije preview. Eto na primer ima preview "Zdravko Colic - Ti si mi u krvi", a to je melodija koja je prva kada se klikne na "Realtone melodije". Pozdrav ;)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

hvala Ertan 8) pregledacu onda bas sve pa na sta naletim. ;)

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

Nema na cemu. Secam se da sam posecivao neke stranice (strane) koje imaju gomilu melodija na prodaju, a sa kojih istim ovim postupkom se mogu besplatno skinuti. Ali ne mogu da se setim tacne adresa, pa ako neko zna neka postavi adrese sa kojih gde mogu da se kupe melodije :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Svasta... sto bi se neko sa ovim zezao, kada danas vecina telefona ima MP3 i samo ubacis svoje pesme i vozi Misko. Ako se neko jos uvek bakce polifonijom, ok je i to, a kome treba nesto neka se javi na PP, imam oko 6000 pesama u MIDI formatu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

I da se nadovežem na miodrageta, a ko nema mnogo memorije neka u načuvenijem pretraživaču kuca : MPTRIM.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

nisam znao za ovo gargamel . hvala za mptrim . izvrsno :D

inace , na mom samsungu vrlo dobro zvuce ovako snimljena zvona sa Telenorovog portala . vrlo su jaki i lepo izrezani . pogotovo real tone . :D
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

Ja koristim GoldWave za pravljenje melodija, ali nije lose ponekad da se skine neka gotova :) Pogotovu za SMS. Evo jos jedne adrese sa koje (na gore opisan nacin) mozete da skinete gomilu melodija:
http://mobik.gofreesmshost1.com/store/us/index.php

Odgovori