apstraktan java program

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

apstraktan java program

Post od Gallee.. »

evo sad mi milan dade inspiraciju htedo da vas pitam da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove. ako ne, zasto?mislim program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela. znam da se Nokii ne isplati ali ja ipak moram da pitam ovo pomalo filozovsko pitanje..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

za sis nema sanse,,... ne bi da pametujem ali jednostavno je nemopguce, tako kazu moji "izvori" koji su jako davno pre hteli da nesto slicno urade, opet kazem ne znam tacno sto en moze, ja licno nisam proba pa tako mozda je ovo sto kazem i dezinformacija al eto...
a ta zamisao kada bi se ostvarila bilo bi ..pa vise nego odlicna

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Haahahahahahahahhahahaha, ovo je bilo dobro..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Ovo ide u signature !!! :D :) :D :) , jao bre, bole me stomak od smejanja..... :lol: :D :lol: :lol: :wink:
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Pa koja bi onda bila svrha symbian telefona :lol: :lol: :lol: :lol: Onda bi svi uzimali java telefone :lol:
Mora da je video moju temu :lol:

Od sada sve symbian aplikacije i igrice na java telefonima
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@milan91: a el ti znash upste zasto ne moze? :dry: Zato sto onda ne bi postojao symbian ili ? :) :D
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

hmmmmm... sve super ali, jos niko zasto ne moze ? :D :wink:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Dario, pa verovatno jer to uopste i ne moze da se napravi. ;) A i verovatno zbog jos dosta drugih faktora.

edit: btw.gore oni silni smile :lol: su stavljeni zbog moje postavljene teme :D pa sam mislio da se mozda sali :) ;)
Poslednja izmena od MilančeBGD u Pon, 02. Apr 2007. 09:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

milan91 ti si mu bio inspiracija za temu,napisao je to vec :wink: Dario prvo se ubijes od smeha kao gloopo pitanje a posle postavljas isto Slika pitanje je sasvim logicno i na mestu (ne vidim tu nista smesno)
symbian aplikacija je isljucivo napravljena za symb platformu kao sto je java arhiva za java kompatibilnim fonovima. To su 2 kompletno razlicite stvari koje NE bi mogle da se promene iz jedne u drugu a da imaju neku korisnu FUNKCIJU.
Neki emulator koji ce symb appove pod javom voziti je u teoriji moguc ali sumnjam da ce se desiti.
Java je relativno spora pod nekim emulatorom u vidu (the runtime envirnment) tako da java app koja vozi symb app bi prakticno bila neverovatno spora i trebala bi biti dosta teza da bi podrzavala sve symb API'je kao i druge funkcionalnosti tipa uvecanje display'a,opterecenje cpu'a,emulacija zvuka itd. 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

A šta misliš još i da se u toj kombinaciji vozi nešto teže tipa TOMTOMa, ili neku ozbiljniju igru? Ugušio bi se još u prvih 15% učitavanja. Java jeste univerzalan jezik, ali ima ograničenu primenu i na kompu, a ne na telefonu. Zašto je Symbian bolji (barem meni), ako i zanemarimo estetski deo mnogo je bolja kontrola koju nad telefonom imaju sis programi od onoga što može java. Posmatraj to kao razliku između sistemskog podprograma, i 3rd party aplikacije.

fain2daniel, ne brini se ništa, naravno da Dario zna razliku samo to krije ko zmija noge. Zna on i jako dobro kako se programiraju .sis i .jar fajlovi samo mrzi symbian pa neće da nam kaže šta sve zna. A to što se od celog foruma samo Milika javio da nam pokaže smislenu aplikaciju, nikom ništa.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

Ne moze prosto zbog strukture procesora i nacina na koji symbian aplikacije koriste isti! A takodje i zbog same brzine procesora!
Black Sabbath!!!

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

mislim dario cemu sve ovo keve ti? ja reko da pitam a ne da pravim sebe glupim. bas si me realno razocarao.. fain2daniel, hvala ti brate sto si pokusao da se uvuces u kozu 15 godisnjaka i odgovoris mi..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

imao je jedan ludi rus ideju - portovati aplikacije za odredjeni firmware telefona, i onda ih implementirati u sam firwamre, shto je opet, nemoguce ako nisi head chef SE-a, nokia-e ili koje god firme na kojoj ti treba, pa je covek video da je nemoguce, i odustao od ideje ..

a zashto ovo gore pitanje nema pozitivan odgovor, objashnjeno je, mada bih ja napomenuo da je covek imao lepu ideju, i da ne znam shta je tu toliko smeshno, pogledajte genijalce na strani N70, ovog sajta shta sve pitaju, e to je za umiranje! oce lik da flashuje N70 sa N73 softverom .. i slicno ...

gargamel je lepo napomenuo, cak shta vishe - bice 100% moguce kada smartphone-ovi izjednace snagu sa laptopovima, a kada ostali telefoni javu budu ucitavali kao od shale

referenca ovog shto pricam - kada se pojavio fortrun, svi programeri su se bukvalno "usrali" od srece, kada su videli da ono shto oni pishu na mashinskim programima nedelju dana, u fortrunu bakus (kreator) to uradi za 2 sata - - - http://en.wikipedia.org/wiki/FORTRAN
There is no knowledge that is not power

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@fain2daniel: nisam postavljao isto pitanje nego sam pitao da li milan zna odgovor na pitanje ili je "cuo da je smesno" pa krenuo da se smeje, a upravo je to i bilo.

gargamel4 napisao:Dario zna razliku samo to krije ko zmija noge. Zna on i jako dobro kako se programiraju .sis i .jar fajlovi samo mrzi symbian pa neće da nam kaže šta sve zna. A to što se od celog foruma samo Milika javio da nam pokaže smislenu aplikaciju, nikom ništa.
@gargamel4: Pokazace i Dario "smislenu aplikaciju" u javi, samo da je zavrshi...

@all: Samo da uradim jednu komparaciju, ovo pitanje je na istu foru kao ono "da li moze da se instalira symbian emulator na windows mobile" :D (cak je ovo i vishe moguce od "super power java symbian installer" :D ).

pozz :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Glupa diskusija ni oko cega. Ovo sto je Igoritza spomenuo, o implementaciji firmware-a i aplikacija... to uopste nije nemoguce, i ne moras da budes head chief, ali moras da dodjes do originalnog firmware-a. Svojevremeno sam se ja na Samsungu T-100 zezao sa takvim stvarima, ali samo zato sto sam na netu imao svuda da skinem originalni firmware, pa sam pravio teme. Na t-100 se to tako radi. E sad, da li bas mozes celu aplikaciju da implementiras ne znam, mislim da bas i ne, ali da zamenis neke stvari u firmware-u, i prepravis svojima, to definitivno stoji. Jos da uspem da nadjem originalni firmware za E61, pa da ga prepradim i ubacim svoju pozdravnu animaciju, startup tone i sl... ma haos.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

miodrage, ako to izvedesh na E-61 ja ti kupim josh jedan, da iz ruke poredish svoj i original! :wacko: :D
There is no knowledge that is not power

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Igoritza, napisao sam ako nadjem firmware, a zaboravio sam da dodam i ako uspem da ga ubacim u fon. Mada, teoretski, to preko boxa uopste ne bi trebalo da bude problem. Sad jos manji problem je box, ali ima ortakov cale tako da... GDE DA NADJEM FIRMWARE??? I posle kako da ga izeditujem... Znam, milion stvari, a ja imam zilion drugih da uradim da bih imao od cega da zivim. Mada, ne odustajem od ideje, ako mi naleti.... Imacu 2 E61 :lol: :lol: :lol: :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

miodrage napisao:Imacu 2 E61 :lol: :lol: :lol: :lol:
Taman mozesh jedan da dash meni na "testiranje" :D , eto cisto da se ne baci ;) :) .

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Znači da rezimiramo - ne može!

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

mogao bi Slika na ovu temu jer je vec reseno
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

:lol: Slika :lol:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Odgovori