apstraktan java program
- Gallee..
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37
apstraktan java program
evo sad mi milan dade inspiraciju htedo da vas pitam da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove. ako ne, zasto?mislim program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela. znam da se Nokii ne isplati ali ja ipak moram da pitam ovo pomalo filozovsko pitanje..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
za sis nema sanse,,... ne bi da pametujem ali jednostavno je nemopguce, tako kazu moji "izvori" koji su jako davno pre hteli da nesto slicno urade, opet kazem ne znam tacno sto en moze, ja licno nisam proba pa tako mozda je ovo sto kazem i dezinformacija al eto...
a ta zamisao kada bi se ostvarila bilo bi ..pa vise nego odlicna
a ta zamisao kada bi se ostvarila bilo bi ..pa vise nego odlicna
Haahahahahahahahhahahaha, ovo je bilo dobro.....
. Ovo ide u signature !!!
, jao bre, bole me stomak od smejanja.....

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Pa koja bi onda bila svrha symbian telefona
Onda bi svi uzimali java telefone
Mora da je video moju temu
Od sada sve symbian aplikacije i igrice na java telefonima

Mora da je video moju temu

Od sada sve symbian aplikacije i igrice na java telefonima
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Dario, pa verovatno jer to uopste i ne moze da se napravi.
A i verovatno zbog jos dosta drugih faktora.
edit: btw.gore oni silni smile
su stavljeni zbog moje postavljene teme
pa sam mislio da se mozda sali

edit: btw.gore oni silni smile

Poslednja izmena od MilančeBGD u Pon, 02. Apr 2007. 09:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
milan91 ti si mu bio inspiracija za temu,napisao je to vec
Dario prvo se ubijes od smeha kao gloopo pitanje a posle postavljas isto
pitanje je sasvim logicno i na mestu (ne vidim tu nista smesno)
symbian aplikacija je isljucivo napravljena za symb platformu kao sto je java arhiva za java kompatibilnim fonovima. To su 2 kompletno razlicite stvari koje NE bi mogle da se promene iz jedne u drugu a da imaju neku korisnu FUNKCIJU.
Neki emulator koji ce symb appove pod javom voziti je u teoriji moguc ali sumnjam da ce se desiti.
Java je relativno spora pod nekim emulatorom u vidu (the runtime envirnment) tako da java app koja vozi symb app bi prakticno bila neverovatno spora i trebala bi biti dosta teza da bi podrzavala sve symb API'je kao i druge funkcionalnosti tipa uvecanje display'a,opterecenje cpu'a,emulacija zvuka itd.

symbian aplikacija je isljucivo napravljena za symb platformu kao sto je java arhiva za java kompatibilnim fonovima. To su 2 kompletno razlicite stvari koje NE bi mogle da se promene iz jedne u drugu a da imaju neku korisnu FUNKCIJU.
Neki emulator koji ce symb appove pod javom voziti je u teoriji moguc ali sumnjam da ce se desiti.
Java je relativno spora pod nekim emulatorom u vidu (the runtime envirnment) tako da java app koja vozi symb app bi prakticno bila neverovatno spora i trebala bi biti dosta teza da bi podrzavala sve symb API'je kao i druge funkcionalnosti tipa uvecanje display'a,opterecenje cpu'a,emulacija zvuka itd.

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
A šta misliš još i da se u toj kombinaciji vozi nešto teže tipa TOMTOMa, ili neku ozbiljniju igru? Ugušio bi se još u prvih 15% učitavanja. Java jeste univerzalan jezik, ali ima ograničenu primenu i na kompu, a ne na telefonu. Zašto je Symbian bolji (barem meni), ako i zanemarimo estetski deo mnogo je bolja kontrola koju nad telefonom imaju sis programi od onoga što može java. Posmatraj to kao razliku između sistemskog podprograma, i 3rd party aplikacije.
fain2daniel, ne brini se ništa, naravno da Dario zna razliku samo to krije ko zmija noge. Zna on i jako dobro kako se programiraju .sis i .jar fajlovi samo mrzi symbian pa neće da nam kaže šta sve zna. A to što se od celog foruma samo Milika javio da nam pokaže smislenu aplikaciju, nikom ništa.

fain2daniel, ne brini se ništa, naravno da Dario zna razliku samo to krije ko zmija noge. Zna on i jako dobro kako se programiraju .sis i .jar fajlovi samo mrzi symbian pa neće da nam kaže šta sve zna. A to što se od celog foruma samo Milika javio da nam pokaže smislenu aplikaciju, nikom ništa.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
imao je jedan ludi rus ideju - portovati aplikacije za odredjeni firmware telefona, i onda ih implementirati u sam firwamre, shto je opet, nemoguce ako nisi head chef SE-a, nokia-e ili koje god firme na kojoj ti treba, pa je covek video da je nemoguce, i odustao od ideje ..
a zashto ovo gore pitanje nema pozitivan odgovor, objashnjeno je, mada bih ja napomenuo da je covek imao lepu ideju, i da ne znam shta je tu toliko smeshno, pogledajte genijalce na strani N70, ovog sajta shta sve pitaju, e to je za umiranje! oce lik da flashuje N70 sa N73 softverom .. i slicno ...
gargamel je lepo napomenuo, cak shta vishe - bice 100% moguce kada smartphone-ovi izjednace snagu sa laptopovima, a kada ostali telefoni javu budu ucitavali kao od shale
referenca ovog shto pricam - kada se pojavio fortrun, svi programeri su se bukvalno "usrali" od srece, kada su videli da ono shto oni pishu na mashinskim programima nedelju dana, u fortrunu bakus (kreator) to uradi za 2 sata - - - http://en.wikipedia.org/wiki/FORTRAN
a zashto ovo gore pitanje nema pozitivan odgovor, objashnjeno je, mada bih ja napomenuo da je covek imao lepu ideju, i da ne znam shta je tu toliko smeshno, pogledajte genijalce na strani N70, ovog sajta shta sve pitaju, e to je za umiranje! oce lik da flashuje N70 sa N73 softverom .. i slicno ...
gargamel je lepo napomenuo, cak shta vishe - bice 100% moguce kada smartphone-ovi izjednace snagu sa laptopovima, a kada ostali telefoni javu budu ucitavali kao od shale
referenca ovog shto pricam - kada se pojavio fortrun, svi programeri su se bukvalno "usrali" od srece, kada su videli da ono shto oni pishu na mashinskim programima nedelju dana, u fortrunu bakus (kreator) to uradi za 2 sata - - - http://en.wikipedia.org/wiki/FORTRAN
There is no knowledge that is not power
@fain2daniel: nisam postavljao isto pitanje nego sam pitao da li milan zna odgovor na pitanje ili je "cuo da je smesno" pa krenuo da se smeje, a upravo je to i bilo.
@all: Samo da uradim jednu komparaciju, ovo pitanje je na istu foru kao ono "da li moze da se instalira symbian emulator na windows mobile"
(cak je ovo i vishe moguce od "super power java symbian installer"
).
pozz
@gargamel4: Pokazace i Dario "smislenu aplikaciju" u javi, samo da je zavrshi...gargamel4 napisao:Dario zna razliku samo to krije ko zmija noge. Zna on i jako dobro kako se programiraju .sis i .jar fajlovi samo mrzi symbian pa neće da nam kaže šta sve zna. A to što se od celog foruma samo Milika javio da nam pokaže smislenu aplikaciju, nikom ništa.
@all: Samo da uradim jednu komparaciju, ovo pitanje je na istu foru kao ono "da li moze da se instalira symbian emulator na windows mobile"

pozz

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Glupa diskusija ni oko cega. Ovo sto je Igoritza spomenuo, o implementaciji firmware-a i aplikacija... to uopste nije nemoguce, i ne moras da budes head chief, ali moras da dodjes do originalnog firmware-a. Svojevremeno sam se ja na Samsungu T-100 zezao sa takvim stvarima, ali samo zato sto sam na netu imao svuda da skinem originalni firmware, pa sam pravio teme. Na t-100 se to tako radi. E sad, da li bas mozes celu aplikaciju da implementiras ne znam, mislim da bas i ne, ali da zamenis neke stvari u firmware-u, i prepravis svojima, to definitivno stoji. Jos da uspem da nadjem originalni firmware za E61, pa da ga prepradim i ubacim svoju pozdravnu animaciju, startup tone i sl... ma haos.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Igoritza, napisao sam ako nadjem firmware, a zaboravio sam da dodam i ako uspem da ga ubacim u fon. Mada, teoretski, to preko boxa uopste ne bi trebalo da bude problem. Sad jos manji problem je box, ali ima ortakov cale tako da... GDE DA NADJEM FIRMWARE??? I posle kako da ga izeditujem... Znam, milion stvari, a ja imam zilion drugih da uradim da bih imao od cega da zivim. Mada, ne odustajem od ideje, ako mi naleti.... Imacu 2 E61

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt: