Battery Life - koliko vam traje baterija; trajanje baterije

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Koliko vam prosecno traje baterija?

max 1 dan
4
8%
rikne mi 2. dana
16
33%
rikne mi 3. dana
17
35%
traje 4-5 dana
8
16%
Nedelju dana batice!
4
8%

Ukupno glasova: 49

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Battery Life - koliko vam traje baterija; trajanje baterije

Post od Lobachewsky »

Koliko vam traje baterija?
Napisite koji telefon imate, sta ste mu sve radili i koliko mu je tom prilikom trajala baterija.
Najbolje bi bilo, sem prosecnog trajanja baterije (pri obicnom koriscenju), da date i neke konkretne primere za vanredne situacije- veoma dugo slusanje muzike (u autobusu npr.), celodnevno slikanje, koriscenje GPS-a (na putovanjima po nepoznatim predelima npr.), ekstremno koriscenje WI-FIa, GPRSa, 3Ga, dug razgovor...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

N70, standardno dva dana uz normalno korišćenje, mada sam u stanju da pojedem bateriju i za 4-5 sati, što podrazumeva konstantno uključen ekran, GPRS, instalacije, svakojako čačkanje, itd. Recimo, MP3 reprodukcija je izgurala skoro 7 sati u kontinuitetu.

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Stiklirao sam "Nedelju dana batice" jer mi toliko traje baterija na samsungu X480. Telefon otvaram samo kad mi zvoni ili kad ja zovem i nikad ga ne cackam, i zato ima stvarno odlicne rezultate sto se tice baterije.
Sa N73 je vec malo drugacija situacija, posto non-stop kuckam poruke, koristim GPRS, kamericu... Telefon skoro uvek rikne drugog dana, eventualno treceg. Najekstremnije (a da ipak bude u granicama normale) koriscenje je bilo dok sam slusao muziku u autobusu, i to nekih 5-6 sati (ne odjednom, nego malo ujutru malo popodne) imao oko sat vremena razgovora, dvadesetak poruka, i nesto malo gprs-a da se proveri mail. Telefon je uvece ostao sa dve crtice, a i one bi se brzo istrosile da ga nisam "ostavio na miru" malo. Ne znam tacno koliko bi izdrzao kada bi radio samo plejer u kontinuitetu, jer uvek uz tu muziku idu i pozivi i jos sto stvari, ali uz neko racionalno koriscenje, baterija mi traje 2 do 3 dana.

PozZ

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

Isto N70, i Isto kao Mishkoni, stim shto - pronashao sam jedan cudan nacin za kratkotrajni produzetak lifetime-a baterije -

kad je u kontinuitetu ne ispraznim cackanjem, znaci, 7-8 dana ga koristim samo kao GSM aparat, bez paljenja ne znam ni ja cega, i posle toga, pocnem da igram igre, cackam office, cackam sve zivo, tih nekoliko dana nakon "odmaranja telefona" moze da izdrzi tri dana sa cackanjem ... ne znam dal je iko imao slicna iskustva ?
There is no knowledge that is not power

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

na 7710 jedan dan sa 7 sati razgovora dnevno i uključenim BT Hf i naravno slanje i primanje poruka
znači svaki dan je punim :oops:
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Meni na n6233 1.5 dan u proseku,i za to vreme imam oko 2 sata razgovora,50 sms-ova i 2 sata gprs,dok je na w810 skroz drugacije i tamo mi traje oko 3-4 dana,uz 20-30 sms-ova,20-tak min razgovora i 1-2 sata slusanja muzike (ovo se odnosi na jedan interval punjenja,znaci ne dnevno nego za ta 3-4 dana)!
Sve u svemu zadovoljan sam sa obe!
D500&E71

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

w810 sa prosecnim koriscenjem od 30sms'a 20min price,10min bt'a 15min na netu dnevno traje od 3-4 dana :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

n70 music edition mesovita potreba, samo pozivi i poruke, izmedju 4 i 5 dana... ne znam zasto toliko dugo, ali to mi je rekord, na n93 e trajala 1-2, na n80 2-3....

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

w950: 1 dan... ~sat vremena razgovora, par sms-a, malo gprs-a i ~3 sata muzike.. ako igram igrice onda moram da dopunim u toku dana...

w850: ~2 dana... par slika, ~3 sata razgovora... 27 sati izdrzao mp3 reprodukciju na max...

k810: 3 dana... samo slikanje... eventualno par min razgovora i sms-ova...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

n73, koristim sve po malo 4-5 dana
bateriju ounio prva 3 puta na ugasenom aparatu samo 2-3 sata samo dok se napuni
prezadovoljan sam
::luv phonez::

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Na 6610 ako samo pričam par minuta dnevno i pošaljem i primim po 20tak poruka dnevno, traje po 3-4 dana, a ako slušam radio što je relativno često, onda izdrži po 2 dana tačno ali uz 7-8 sati slupanja neprekidno.

Na e50 šta god da mu radim - 2 dana. I ako ga koristim 2-3 minuta za razgovore, i po 2-3 poruke, i ako se ne skidam sa njega - 2 dana. Eventualno 2,5. Jedino što drastično može da pojede bateriju je slušanje MP3ja, i loš signal. E ti izduva za oko 8 sati slušanja. U kontinuitetu ili na preskok, ali to je. A ako putujem to takođe može da bude problem, tako da bi mi baš trajao koliko treba kad putujem držim na offline.

Inače pri istim uslovima (putovanje), e50 i p900 se jako slično ponašaju uz malu (oko 30%) prednost u korist e50. tj. mogu jako lako da neplanirano potroše bateriju. 6610 nema tih problema. I bolje drži signal i lakše ga nalazi, i duže mu traje baterija pri takvim uslovima. Ovo bi bilo uopšteno poređenje starijih i novijih uređaja. Bila je tema već o tome, ali da pomenem, da su noviji pravljeni za gušću mrežu repetitora, i da manje zrače, tako da je posledica osetljivost u ovom smislu.

:)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Na E61 mi drzi baterija 3 dana uz: 60-70 min price, 30tak sms-ova, malo wifi, oko sat vremena slusanja muzike, malo prebacivanja preko bluetooth-a i gledanja klipova. Najduze sto mi je izdrzala baterija je bilo malo vise od 4 dana a najkrace 2 dana.

Dok na W810 uz slicnu pricu i slican broj poruka (60 min price i 30tak sms) + sat vremena slusanja muzike (mp3) ali bez koriscenja wifi i bez gledanja klipova jedva izdrzi 3 dana.
and justice for all...

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 18. Mar 2007. 18:16
:: Galaxy Note 3
Kontakt:

Post od vertu »

E pa ovako,sa N80 izguram nekako 3 dana uz 10 min razgovora dnevno i 30-ak poruka u toku dana,a kad su u upotrebi multimedije ako izgura 2 dana presrecan sam,6600 ne koristim sad,Sirocco sam tek uzeo tako da ne znam kakva mu je baterija bas,ono sto je bilo fabricko otislo je za jedan dan al sam ga cackao 6-7 sati sve zajedno...pa cu da vidim kako ce biti :wink:
<<<Black N96>>>

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Meni na sirocco-u traje dan i po,ali solidno pricam,ne bas kao Venom,batice 7 sati dnevno-pa sprzices se :lol: ,ali je ja punim kad krenem na spavanje(znaci da je ujutru puna,mislim oko podneva,tj. oko 13h :D ) znaci svaki dan je punim,a na n70 dva dana kad se bas zezam obicno tri dana,ali uvek punim kad je baterija puna pola 8) .Nego imam jedno pitanje,ja sam dobio punjac za sirocco onaj spori od 350 ma,koji mi puni bateriju jedno dva i po sata,a na n70 imam brzi punjac od 800ma,e sad ja mislim da moze da se puni i sirocco,sa tim brzim punjacem cak sam se i raspitao,ali mi ortak kaze da ne punim sa brzim jer nisu za dzabe stavili taj punjac od 350 ma,i da cu zeznuti bateriju.Sta vi mislite o tome? :unsure: (stvarno me smara,da punim sa onim sporim punjacem :shock: )
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Na W850 mi je trajala dan,max. dan i po sa dosta drndanja!
Znaci 2 sata slusanja muzike preko slusalica (max.),oko 2 sata pustanja preko zvucnika (max.),10-ak min. razgovora,oko pola sata GPRS-a,10-15 SMS-ova..... :roll:
Al sa nekim normalnijim koriscenjem bi trebalo da drzi 2-3 dana bez problema! ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E61, 3-5 dana u zavisnosti od koriscenja. 5 dana sam postigao kad mi je telefon bio skoro sve vreme stand-by, jedva da sam ga i koristio, mozda 2-3 SMS i 1-2 poziva (5 min top). Prosek od 3 dana postize uz oko 10-ak SMS dnevno, 15-ak min poziva i stalno cackanje. S obzirom da mi fon sluzi kao PDA, da proveravam mail njime, koristim oko 20 min GPRS dnevno, ponekad odigram neku igricu... Jedino ga ne koristim kao MP3 player, mada sam ga koristio u par navrata ali bez sluski, i tu je solidno podneo 4 sata (toliko mi je trebao), prezadovoljan sam.
U planu mi je da nabavim GPS receiver pa da vidimo onda kako ce da se ponasa, ali sudeci po ovim rezultatima nece biti loshe.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

1600 poslao 20 poruka,pricao 10 min i baterija izgurala nedelju i po plus sto joj ostala josh jedna crta...kontam josh jedan dan...A mislim zasta i da je koristim...Reprodukciju mpeg4 i editovanje Office fajlova :o :o (sarkazam)
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Na n70...1-2 dana...zavisi od korišćenja...Ako slušam MP3 (oko 2h dnevno)...30 poruka...oko 10 min razgovora...instaliranje nekoliko programa i uključen BT...bude oko 1 dan...Ali ja imam rezervne baterije, tako da se meni ne može desiti da ostanem bez fona u nezgodnom trenutku... 8) :wink: :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

da pitam nesto. nisam siguran ali telefon ima kontakt sa najblizim prijemnikom njegove mreze, pa sada, da li zavisi daljina prijemnika, od telefona, od potrosnje baterije?
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

gallee, pa od jačine signala ti svakako zavisi dužina trajanja baterije...što je signal slabiji, baterija je pod većim opterećenjem, jer telefon (primo-predajnik) konstantno traži jači signal...tj. bliži primo-predajnik... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Odgovori