kako nekorektni prodavci varaju svoje kupce
kako nekorektni prodavci varaju svoje kupce
pre dva dana u prodavnici Euromobil u TC Milenijum kupila sam Samsung P310, ustvari kupio ga je moj decko kao rodjendanski poklon meni.
kada sam ga otpakovala i skinula mu zastitne folije sa ekrana, na prvi pogled primetila sam da je mobilni polovan. ekran mu je bio izgreban, jedno dugme na tastaturi je skoro ispalo, sa strane dugmica se vec nakupila prljavstina, a u downloadovanim fajlovima nasla sam privatne snimke napravljene mesec dana pre nego sto sam kupila telefon. u istoriji browsera vidi se da je posecivano brdo nekih sajtova.
zanima me samo dokle ide ljudski bezobrazluk, ja sam se nadala da cu za 325 evra dobiti nov telefon, jer da sam htela da kupim polovan - kupila bih za duplo manje pare.
mobilni sam, naravno, vratila sutradan, nudili su da mi daju drugi (verovatno neki u malo boljem stanju), a na kraju, na moje insistiranje vratili su mi novac.
ovim postom ne nameravam bilo koga da klevetam, zelim samo da upozorim ljude da obrate paznju sta kupuju i gde, da se ne bi desavale ovakve situacije.
pozdrav,
kada sam ga otpakovala i skinula mu zastitne folije sa ekrana, na prvi pogled primetila sam da je mobilni polovan. ekran mu je bio izgreban, jedno dugme na tastaturi je skoro ispalo, sa strane dugmica se vec nakupila prljavstina, a u downloadovanim fajlovima nasla sam privatne snimke napravljene mesec dana pre nego sto sam kupila telefon. u istoriji browsera vidi se da je posecivano brdo nekih sajtova.
zanima me samo dokle ide ljudski bezobrazluk, ja sam se nadala da cu za 325 evra dobiti nov telefon, jer da sam htela da kupim polovan - kupila bih za duplo manje pare.
mobilni sam, naravno, vratila sutradan, nudili su da mi daju drugi (verovatno neki u malo boljem stanju), a na kraju, na moje insistiranje vratili su mi novac.
ovim postom ne nameravam bilo koga da klevetam, zelim samo da upozorim ljude da obrate paznju sta kupuju i gde, da se ne bi desavale ovakve situacije.
pozdrav,
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
skubisa, nista licno, ali ako ste zajedno bili u prodavnici telefona, ili on sam, kako mu/vam nije palo na pamet da otpakujete sve i lepo pregledate? Ili ne shvatate gde zivite ili ste jako naivni. Ja u zivotu nisam kupio macku u dzaku, bas zato sto sam svestan da svako hoce da mi nesto podvali, uvali i sl. Jednostavno, navikao sam na nepoverenje prema drugima, i ako vec moram da budem zeznut, daj da zeznem samog sebe, lakse mi pada.
Znachi svaki telefon do sada koji sam kupovao sam lepo raspakovao, otvorio, pogledao bateriju i kontakte, pregledao ekran, tastaturu, ukljucio telefon, igrao se sa njime najmanje pola sata da vidim kako radi i koliko je stabilan sistem, uporedio IMEI brojeve... Do sada nisam naleteo na neko djubre, a i verovatno nastup ima neke veze sa time. Kad ti udje u prodavnicu lik koji izgleda kao serijski ubica spreman da ubije a da ne trepne, onda se trudis da ga lepo usluzis

Znachi svaki telefon do sada koji sam kupovao sam lepo raspakovao, otvorio, pogledao bateriju i kontakte, pregledao ekran, tastaturu, ukljucio telefon, igrao se sa njime najmanje pola sata da vidim kako radi i koliko je stabilan sistem, uporedio IMEI brojeve... Do sada nisam naleteo na neko djubre, a i verovatno nastup ima neke veze sa time. Kad ti udje u prodavnicu lik koji izgleda kao serijski ubica spreman da ubije a da ne trepne, onda se trudis da ga lepo usluzis

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
"Do sada nisam naleteo na neko djubre, a i verovatno nastup ima neke veze sa time. Kad ti udje u prodavnicu lik koji izgleda kao serijski ubica spreman da ubije a da ne trepne, onda se trudis da ga lepo usluzis"
moram priznati da nisam bas razumela ove dve poslednje recenice.....
moj decko je sam otisao da kupi mobilni, to je trebalo da bude rodjendansko iznenadjenje. priznajem da je bio u zurbi, ali i telefon je bio prelepljen zastitinim folijama tako da se ostecenja nisu videla dok nisam kuci skinula folije.
ok, priznajem da je nasa krivica sto mobilni nije bio detaljno pregledan na licu mesta, a da li to opravdava ponasanje ovakvih trgovaca?
ma, muka mi je vise od tih sto na svakom koraku pokusavaju da prevare coveka za njegove rodjene pare!!!
moram priznati da nisam bas razumela ove dve poslednje recenice.....
moj decko je sam otisao da kupi mobilni, to je trebalo da bude rodjendansko iznenadjenje. priznajem da je bio u zurbi, ali i telefon je bio prelepljen zastitinim folijama tako da se ostecenja nisu videla dok nisam kuci skinula folije.
ok, priznajem da je nasa krivica sto mobilni nije bio detaljno pregledan na licu mesta, a da li to opravdava ponasanje ovakvih trgovaca?
ma, muka mi je vise od tih sto na svakom koraku pokusavaju da prevare coveka za njegove rodjene pare!!!
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Heh,pa ovo je Srbija nazalost nas standard nije visok i svi pokusavaju da dodju do novca sto laksim i brzim putem sa sto manje ulaganja,pri tome ne birajuci sredstva i nacine.
Jedino sta coveku ostaje jeste da se pazi,nazlost prevari ili budi prevaren je neko nepisano pravilo jos uvek na snazi.
Jedino sta coveku ostaje jeste da se pazi,nazlost prevari ili budi prevaren je neko nepisano pravilo jos uvek na snazi.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Pa ja evo za ovih 8-9 godina koliko kupujem mobilne telefone i menjam nisam naleteo nikad na nesto da mi uvale,jeste da doduse zadnjih 3 godine uzimam kod jednog druga u radnji i imam popust,al nikad da su mi uvalili.Svaki telefon sam proveravao 99% i nemam zamerki,dva mobilna sam cak uzeo na buvljacima nove i evo rade bolje od onih u prodavnicama 

iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
@skubisa, šta ti bi da živiš pod staklenim zvonom? Neće da može. Znaš koliko sam se ja puta susretao sa logikom: "pa ko ga j**e kad ne gleda (šta god)!"? Važno je da ste vi to rešili na opšte zadovoljstvo, a sad dalje raspravljati........

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
hehe, ja dok sam radio u radnji za mobilne, imao sam trip da "uvaljujem" ljudima, ali iskljucivo iz razloga sto su bili drski, glupi i bezobrazni. evo primera nekih mojih prodaja -
nalickani: dobar dan
ja: dobar dan, izvolite
nalickani: daj mi da pogledam ovaj telefon (pokazuje na prvu nokia-u sa rotirajucim displejem, zaboravio sam kako se zove, ima symbian)
ja: izvolte
nalickani: a reci ti meni sine, kako funkcionise taj GPS ?
ja: gospodine, sigurno mislite na GPRS ? (u to vreme nikom nije padalo napamet da turi GPS u mobilni, bar ne mobilni jeftiniji od 1000 evra)
nalickani: ne ne, GPS! nemoj da me ucis, znam sta ti pricam, znam da ovaj telefon ima GPS!
ja: gospodine znate li vi sta je GPS ?
nalickani: ne znam, ti si tu da mi kazes!
ja:
nalickani: ajde sine, pricaj!
ja: samo momenat (odlazim iza zidica, na 5 sekundi, vracam se)
ja: gospodine u pravu ste, ima GPS! sad sam proverio na internetu, to vam je satelitsko pozicioniranje ...
nalickani: pa eto vidis, radis ovde a nemas pojma sine, oces ja da te zamenim(smeje se kao retard) daj ga odma, kad ima GPS!
ja: (pakujem telefon) samo da znate, od bombardovanja je jako tesko u srbiji da se GPS ukonektuje, sve su to amerikanci blokirali nasoj vojsci ...
nalickani: ne brini se sine, snaci cu se ja
ja: hvala dovidjenja
nalickani: dobar dan
ja: dobar dan, izvolite
nalickani: daj mi da pogledam ovaj telefon (pokazuje na prvu nokia-u sa rotirajucim displejem, zaboravio sam kako se zove, ima symbian)
ja: izvolte
nalickani: a reci ti meni sine, kako funkcionise taj GPS ?
ja: gospodine, sigurno mislite na GPRS ? (u to vreme nikom nije padalo napamet da turi GPS u mobilni, bar ne mobilni jeftiniji od 1000 evra)
nalickani: ne ne, GPS! nemoj da me ucis, znam sta ti pricam, znam da ovaj telefon ima GPS!
ja: gospodine znate li vi sta je GPS ?
nalickani: ne znam, ti si tu da mi kazes!
ja:

nalickani: ajde sine, pricaj!
ja: samo momenat (odlazim iza zidica, na 5 sekundi, vracam se)
ja: gospodine u pravu ste, ima GPS! sad sam proverio na internetu, to vam je satelitsko pozicioniranje ...
nalickani: pa eto vidis, radis ovde a nemas pojma sine, oces ja da te zamenim(smeje se kao retard) daj ga odma, kad ima GPS!
ja: (pakujem telefon) samo da znate, od bombardovanja je jako tesko u srbiji da se GPS ukonektuje, sve su to amerikanci blokirali nasoj vojsci ...
nalickani: ne brini se sine, snaci cu se ja
ja: hvala dovidjenja
There is no knowledge that is not power
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
skubisa, da razjasnimo sta nisi razumela. Meni tesko nesto mogu da uvale, to sam mislio pod djubre. A kako izgledam kao u gornjem opisu, ljudi malo prepadnu... ker vezan, kratak lanac, mo'sh proci ali mani ti to.. ko znam cim' ga 'rane... E pa ukratko to. Od sada pamet u glavu, i budi opaka i opasna... videces kako ce odjednom da ti svane sasvim drugi svet. Ili ova zemlja nije za tebe, onda bezi odavde prvim prevoznim sredstvom.
@Igoritza, ahahahahhaahhahaha, pa i treba takve likove... sto mu nisi prodao foru za aGPS
A pomenuti fon je N90 ne?
Sto ja volim te likove. Meni je pre jedno 2 godine usao lik na Hitan prijem, uleteo kroz vrata i zavapio, Jooj doktore pomagaj... Ja ga gledam, rekoh sta je? Kaze on ja'l infarkt, ja'l izliv krvi na mozak... treceg nema. Ja ga odmerim od glave do pete i rekoh: izlive krvi na mozak nam dovlace, a ni sa infarktima situacija nije mnogo drugacija. Ovaj ostao skamenjen. I za 5 min sam ga izmarsirao kuci.
@Igoritza, ahahahahhaahhahaha, pa i treba takve likove... sto mu nisi prodao foru za aGPS

Sto ja volim te likove. Meni je pre jedno 2 godine usao lik na Hitan prijem, uleteo kroz vrata i zavapio, Jooj doktore pomagaj... Ja ga gledam, rekoh sta je? Kaze on ja'l infarkt, ja'l izliv krvi na mozak... treceg nema. Ja ga odmerim od glave do pete i rekoh: izlive krvi na mozak nam dovlace, a ni sa infarktima situacija nije mnogo drugacija. Ovaj ostao skamenjen. I za 5 min sam ga izmarsirao kuci.
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
@Igortiza,miodrage ahahahahahahah koji ste vi kraljevi
Mene je isto tako neki prodavac ubedjivo da 6280 koristi micro umesto mini kartice,kao
"Momak pa valjda ja znam,prodao sam vise telefona nego sto si ti vidio!",e kad se nisam ranio od muke.
Ali ima nekih koje stvarno zasluzuju da budu zeznuti da se opamete.
Pre neki dan sedim ja sa kolegom kad eto nama jednog "poznavaoca" i sad kolega poseduje Nokiu E61.E sedimo mi i njemu stize sms,ovaj vadi phone,kad
"poznavalac":"U brate koji ti je to phone"?
kolega:"Nokia E61"
"poznavalac:"Daj da vidim."
Gleda on tako telefon kad odjednom
"Pa jbt nema kameru!"
kolega:"Nema al..." ovaj ga prekinu
"poznavalac":Majke ti koliko si platio?"
kolega:"350 eura."
poznavalac:"U jbt jesu te zaj******,vrati ti taj telefon ko zna od kad je taj krs,cuj nema kameru ahaha"
Ja gledam mislim lik se zeza,kad "on tuzan od zbilje zbori",mislm sta reci
Izvinjavam se na off-u

Mene je isto tako neki prodavac ubedjivo da 6280 koristi micro umesto mini kartice,kao
"Momak pa valjda ja znam,prodao sam vise telefona nego sto si ti vidio!",e kad se nisam ranio od muke.

Ali ima nekih koje stvarno zasluzuju da budu zeznuti da se opamete.
Pre neki dan sedim ja sa kolegom kad eto nama jednog "poznavaoca" i sad kolega poseduje Nokiu E61.E sedimo mi i njemu stize sms,ovaj vadi phone,kad
"poznavalac":"U brate koji ti je to phone"?
kolega:"Nokia E61"
"poznavalac:"Daj da vidim."
Gleda on tako telefon kad odjednom
"Pa jbt nema kameru!"
kolega:"Nema al..." ovaj ga prekinu
"poznavalac":Majke ti koliko si platio?"
kolega:"350 eura."
poznavalac:"U jbt jesu te zaj******,vrati ti taj telefon ko zna od kad je taj krs,cuj nema kameru ahaha"
Ja gledam mislim lik se zeza,kad "on tuzan od zbilje zbori",mislm sta reci

Izvinjavam se na off-u
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Jbg ljudi, ovo je za nauk ostalim "naivcinama". Morate da se pazite, ipak stvarno ovo je Srbija!!
Ovde ili je*es ili te j*bu!Mada nije sve tako i na zapadu, dugine boje i te fore, ljudi su to, gledaju ko ce koga pre. Tako da odaberi gde ces da bidnes.tj u koju ces kategoriju da se "uglavis" A inace i ja sam koopovao u tom euromobilu,doduse jedanput, naisao sam na do dzaja neljubazan personel ali nvm. Nikada vise nisam tamo zasao. Eto, makar istu gresku neces napraviti ponovo. 

Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ekran koji se rotira, ili QWERTY fon na preklop? Ako je ovaj drugi, onda 6800. Ako se bas ekran ceo rotira, ja ne znam drugu Nokiu sem N90.
Inace da se nadovezem na Wicker Man-a, dok sam bio student, snalazio sam se na razne nacine da dodjem do knjiga. A voleo sam da ucim iz lepih udzbenika, i trazio sam raznu ekskluzivu i sl. I meni jedan od onih likova na medicinskom faxu, sto prodaju i valjaju te knjige kad sam ja krenuo da mu nabrajam sta mi sve treba samouvereno kaze, ma momak, ne treba tebi to, da ti ja kazem sta tebi treba. Ja mu odbrusim, slucaj me MOMAK, ja tebi kazem sta meni TREBA, imas ili ne? mozes da nabavis ili ne? I ovaj meni, ne mogu, ali kao sta ce ti, veruj meni, znas koliko sam ja knjiga proturio u zivotu kroz ruke? Rekoh verovatno mnogo, samo je pitanje sta si od toga citao, ja sam sve sto sam uzeo u ruke i procitao. I ostavio ga sa bradom na plocniku da gleda za mnom.
Inace da se nadovezem na Wicker Man-a, dok sam bio student, snalazio sam se na razne nacine da dodjem do knjiga. A voleo sam da ucim iz lepih udzbenika, i trazio sam raznu ekskluzivu i sl. I meni jedan od onih likova na medicinskom faxu, sto prodaju i valjaju te knjige kad sam ja krenuo da mu nabrajam sta mi sve treba samouvereno kaze, ma momak, ne treba tebi to, da ti ja kazem sta tebi treba. Ja mu odbrusim, slucaj me MOMAK, ja tebi kazem sta meni TREBA, imas ili ne? mozes da nabavis ili ne? I ovaj meni, ne mogu, ali kao sta ce ti, veruj meni, znas koliko sam ja knjiga proturio u zivotu kroz ruke? Rekoh verovatno mnogo, samo je pitanje sta si od toga citao, ja sam sve sto sam uzeo u ruke i procitao. I ostavio ga sa bradom na plocniku da gleda za mnom.
Draga skubisa, nije bitan telefon nego tvoj dečko. Kada ti kupuje tako skupe poklone treba da se udaš za njega! Kako kaže naš narod "Poklonjenom konju se u zube ne gleda"! A tebi smeta malo izgreban ekran, taster koji hoće da ispadne i prljavština!? Šta misliš kako se tvoj dečko osećao dok si davala primedbe na njegov poklon? Da je pametan da ti više ništa ne kupi! A tebi je bitnije da uzmeš pare iz prodavnice nego da zadržiš telefon kao jednu lepu uspomenu.
U ostalom gde je tu ljubav?
Današnje devojke su izgleda samo obični materijalisti...
U ostalom gde je tu ljubav?
Današnje devojke su izgleda samo obični materijalisti...
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
skubisa je lep primer dala za ovakav...ne bih znao kako da nazovem stav radnje
srecom pa takve stvari uvaljuju dobrim likovima koji jos uvek veruju u dobrotu i postenje (ne dizu prasinu) koje je kod nas isparilo jos za vreme 2WW inace ova tema treba da ostanje da bi drugi videli ovakav slucaj i zaobisli ovu radnju u sirokom luku!

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
Postoji jedna fantasticna rec koja bi trebala da se koristi u ekstremno retkim situacijama bezobrazluka u kombinaciji sa idiotizmom(mogli su barem da urade master reset - u situaciji sa devojcicom)......a ta magicna rec je "INSPEKCIJA".
Prilikom koriscenja malo pre pomenute magicne reci.....osim sto dobijate vash novac nazad, jos plus i neku kintu da ne zovete nikog, dobicete i najverovatnije oralno zadovoljavanje u obliko koji pozelite......
Prilikom koriscenja malo pre pomenute magicne reci.....osim sto dobijate vash novac nazad, jos plus i neku kintu da ne zovete nikog, dobicete i najverovatnije oralno zadovoljavanje u obliko koji pozelite......
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
@skubisa, ovaj put su tebe zae'ali, sledeci put zae'es ti nekog i na nuli si
Kruzenje materije 
Imala si ti srecu, pa su ti vratili novac. Kada kupujes skupu stvar, uvek treba biti obazriv. Mozda postoji tehnicka greska, za koju i prodavac ne zna da postoji. Posebno treba obratiti paznju kada kupujes mobilni telefon. Tu uvaljuju na sve strane....
@miodrage, hladni ubico, da nisi hirurg? (salim se, crni humor)

Imala si ti srecu, pa su ti vratili novac. Kada kupujes skupu stvar, uvek treba biti obazriv. Mozda postoji tehnicka greska, za koju i prodavac ne zna da postoji. Posebno treba obratiti paznju kada kupujes mobilni telefon. Tu uvaljuju na sve strane....
@miodrage, hladni ubico, da nisi hirurg? (salim se, crni humor)
Poslednja izmena od Lobachewsky u Sre, 20. Jun 2007. 23:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
ovo me je malo nasmejalo.otišao sam u jednu prodavnicu čisto da vidim koliko vredi 7710 i oni mi rekoše a za taj n-gage ti nećemo dati više od 50e.a ja njima ALI ON IMA 512mb karticu.ok onda 55 i to je vrh naše ponude.važi javićuvam se
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!