Operativni Sistemi
Operativni Sistemi
Koje ste sve probali?Koji vam se najvise svidja?Sta mu zamerate?
Ja sam recimo pocheo sa Symbian s60,pa presao na UIQ,zatim Palm,i na kraju WM5.Mogu da kazem da mi je od svih Palm apsolutno najsimpaticniji.Stabilan je kao stena,jednostavan,nema komplikacija sa otvaranjem i zatvaranjem aplikacija,radi jako brzo...Jedina zamerka koju ima je sto stvarno pomalo zastarelo izgleda.WM5 mi je odlican,ali nalazim da je prilicno bagovit.Cesto mi se desava da se Comm manager i Active sync sami otvore i guse procesor,ponekad Bluetooth shtuca,a nekad mi se iksic za gasenje aplikacija prosto izgubi.Ali kad radi,onda zaista fenomenalno radi!UIQ mi je bio jako simpatican i jako dobro odradjen,jedina zamerka je naravno bila nemogucnost gasenja aplikacija....Ono sto me je na UIQ nerviralo je nemogucnost kreiranja "native" Word i Excel dokumenata.Jako mnogo radim u Wordu i vrlo mi znaci da mogu i na mobu da otvorim novi prazan dokument i krenem da pisem,a ne samo da editujem postojece.S60 posmatram samo kao zezanciju,ili pak sistem za ljude koji uglavnom furaju multimediju i nekakve korisne aplikacije tipa rechnici i tako to,ali bez koriscenja Office aplikacija...zaista nemogu da zamislim chak ni editovanje istih na klasicnoj tastaturi.
Pocinjem ozbiljno da se razmisljam o povratku na Palm O.S.
Kakva su vasa iskustva?
Ja sam recimo pocheo sa Symbian s60,pa presao na UIQ,zatim Palm,i na kraju WM5.Mogu da kazem da mi je od svih Palm apsolutno najsimpaticniji.Stabilan je kao stena,jednostavan,nema komplikacija sa otvaranjem i zatvaranjem aplikacija,radi jako brzo...Jedina zamerka koju ima je sto stvarno pomalo zastarelo izgleda.WM5 mi je odlican,ali nalazim da je prilicno bagovit.Cesto mi se desava da se Comm manager i Active sync sami otvore i guse procesor,ponekad Bluetooth shtuca,a nekad mi se iksic za gasenje aplikacija prosto izgubi.Ali kad radi,onda zaista fenomenalno radi!UIQ mi je bio jako simpatican i jako dobro odradjen,jedina zamerka je naravno bila nemogucnost gasenja aplikacija....Ono sto me je na UIQ nerviralo je nemogucnost kreiranja "native" Word i Excel dokumenata.Jako mnogo radim u Wordu i vrlo mi znaci da mogu i na mobu da otvorim novi prazan dokument i krenem da pisem,a ne samo da editujem postojece.S60 posmatram samo kao zezanciju,ili pak sistem za ljude koji uglavnom furaju multimediju i nekakve korisne aplikacije tipa rechnici i tako to,ali bez koriscenja Office aplikacija...zaista nemogu da zamislim chak ni editovanje istih na klasicnoj tastaturi.
Pocinjem ozbiljno da se razmisljam o povratku na Palm O.S.
Kakva su vasa iskustva?
- Super Sayian
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40
Uhhh pa ja sam probao Windows pa Symbian s60
Najvise mi se svidja Windows... sine imas Wndows Media i stavljas sta god oces od filmova samo kompresujes i stavis,a ne kao kod sybiana da kompresujes pa u 3g fail pih 300 piip ima da se odradi...
jednio sto zameram je procesor koji mnogo crpi bateriju jedva 2 dana uz standardno koriscenje... jbt ja sam na tom winfowsu igrao igre za gameboy i segu e too je prava stvar
tako da sad gledam da kupim motorolu mpx200 kao drugi fon 
Najvise mi se svidja Windows... sine imas Wndows Media i stavljas sta god oces od filmova samo kompresujes i stavis,a ne kao kod sybiana da kompresujes pa u 3g fail pih 300 piip ima da se odradi...
jednio sto zameram je procesor koji mnogo crpi bateriju jedva 2 dana uz standardno koriscenje... jbt ja sam na tom winfowsu igrao igre za gameboy i segu e too je prava stvar

Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
ovako
serija 60
pa serija 80
pa serija 90 od simbijana
uiq 2.1 pa uiq 3.0
palm os sa tungstenom
win 2002 2003 i 2005
uiq mi najviše prija, win je najlepši a serija 60 je najfunkcionalnija po meni.
linux probao nisam i ne verujem da ću u skorije vreme jer nemam 268e za a1200
serija 60
pa serija 80
pa serija 90 od simbijana
uiq 2.1 pa uiq 3.0
palm os sa tungstenom
win 2002 2003 i 2005
uiq mi najviše prija, win je najlepši a serija 60 je najfunkcionalnija po meni.
linux probao nisam i ne verujem da ću u skorije vreme jer nemam 268e za a1200
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
@ araphel, kako to mislis "nemogucnost gasenja aplikacija" na UIQ? Pa uvek imas razne task menadzere, koji prikazuju aktivne programe, i nude opcije kao sto su "close" ili "kill"? Drugo, ako ti vec fabricka office aplikacija nije nudila mogucnost kreiranja novog dokumenta, sto lepo nisi skinuo sa neta neku koja ima tu opciju? Ja na n70 koristim Office suite, koji ima tu mogucnost. Inace, da budem iskren, do sada sam kupovao od smartphone aparata iskljucivo s60 uredjaje, a razlozi su stabilnost, kolicina aplikacija,ne volim touch screen, i ne treba mi qwerty. WM ima definitivno problem sa prijemom signala, UIQ bih probao jer znam da je odlican, ali je UIQ 3 veoma bagovit i nepouzdan,za sada.Kada bi mogao u Srbiji da se kupi neki Palm aparat po normalnoj ceni, uzeo bih ga, pre svega zbog obilja programa.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
Pazi,i mislio sam na fabrichko default stanje....koja je fora da moram da dodajem program na nov fon da bih mogao da zatvorim aplikacije?A sto se office tice,imao sam na P910 nesto tako,ali to prosto nije to,nema dovoljno opcija....na WM% ili Palm sistemima imas BAS sve opcije kao i na klasicnom Wordu!Meni je qwerty postao neophodan jer u zadnje vreme bas najvise pisem dok sam negde u pokretu,tojest van kuce....Ali po pitanju stabilnosti i pouzdanosti Palm O.S. je zaista nenadmasan....samo zaista zastarelo izgleda.....Predpostavljam da cu na kraju prodati i JasJam i Treo 650 i pazariti Treo 680,da bih imao nesto bolji today screen i resio se antene....
S60 mi ne dolazi u obzir,jedino eventualno ona Nokia e70 posto ima qwerty kad se otvori...ma zasad mi je WM super,ali primecujem da je malo zbunjen...malo malo pa se nesto zezne...Recimo nervira me kad koristim slushku i hocu da prekinem poziv nakon sto je vec uspostavljen i zvoni,obavezno se fon zabaguje,prebaci na sopstveni zvucnik,blokira dugmicje,tako da je jedino resenje da izvadim bateriju...Smaraju me takvi glitch-evi.
S60 mi ne dolazi u obzir,jedino eventualno ona Nokia e70 posto ima qwerty kad se otvori...ma zasad mi je WM super,ali primecujem da je malo zbunjen...malo malo pa se nesto zezne...Recimo nervira me kad koristim slushku i hocu da prekinem poziv nakon sto je vec uspostavljen i zvoni,obavezno se fon zabaguje,prebaci na sopstveni zvucnik,blokira dugmicje,tako da je jedino resenje da izvadim bateriju...Smaraju me takvi glitch-evi.
Ok,ali ja nisam imao UIQ3,tako da za to neznam.....ok,uglavnom malo smo omasili temu,poneta je bila da diskutujemo sta je kome najbolje i zasta.
Dakle meni je trenutno zbog Office aplikacija najbolji WM,ali mislim da cu se zbog stabilnosti i jedva neznatno manje Office funkcionalnosti vratiti na Palm u nekom momentu.
Dakle meni je trenutno zbog Office aplikacija najbolji WM,ali mislim da cu se zbog stabilnosti i jedva neznatno manje Office funkcionalnosti vratiti na Palm u nekom momentu.
Ne znam gde da postavim pitanje pa sam odlucio ovde . nadam se da mi nece dezintegrisati pitanje
E ovako ..... u cemu je ralika izmedju Symbian 9.1, Series 60 (tacnije N serije) i Symbian 9.1, UIQ 3.0 (tacnije W950) ....
.... nisam ranije obracao paznju ali posto se dvoumim izmedju ova dva moba sad sam primetio .... znam da imaju ono S40,S60, S90 Symbian i da je to sa modelima napredovalo .... ovo UIQ me je zbunilo kad sam video ...
Znaci u CEMU JE RAZIKA ... jel postoji ralika u programima li oba koriste Symb platformu ....
PS procitao sam ovo gore sto ste pisali i nije mi dalo odgovor
Fal vi

E ovako ..... u cemu je ralika izmedju Symbian 9.1, Series 60 (tacnije N serije) i Symbian 9.1, UIQ 3.0 (tacnije W950) ....

Znaci u CEMU JE RAZIKA ... jel postoji ralika u programima li oba koriste Symb platformu ....
PS procitao sam ovo gore sto ste pisali i nije mi dalo odgovor

Fal vi

koristion sam symbiane serije 60 (dok mi se nije smucila nokia) nisu losi,UIQ mi je bio extra na P800.A WM je meni mnogo bolji od symbiana jer ipak vise stvari koje podrzava koje mene interesuju,linux
.Ipak sad razmisljam dal da uzmem w950 ili da uzmem neki smartphone 

iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
i sad kakve su informacije, da li je palm mrtav ili ne.
naravno kada sam na google otkucao palm mrtav izaslo je dosta informacija, ali su dosta konfuzne, a ne da mi se da pravim neki detaljan research, jer jelte prvi maj je.
mozda kasnije.
eto jedna od njih izmedju ostalog kaze da ce u buducnosti to biti, verzija linuxa, ali opet sve to je nelogicno jer posljednji fon koji je palm izradio Centro opet radi na palm OS.
naravno kada sam na google otkucao palm mrtav izaslo je dosta informacija, ali su dosta konfuzne, a ne da mi se da pravim neki detaljan research, jer jelte prvi maj je.
mozda kasnije.
eto jedna od njih izmedju ostalog kaze da ce u buducnosti to biti, verzija linuxa, ali opet sve to je nelogicno jer posljednji fon koji je palm izradio Centro opet radi na palm OS.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
Vidim ovu temu pa reko da napisem nesto...Ja sam koristio do sada samo linux
.Po meni ako ne ubacujete mnogo programa je extra.Veoma je brz,nije nesto komplikovan za upotrebu, i ja sam zadovoljan.Mislim ipak je to po nekima mob. oper. sistem buducnosti.
P.S.STOTI POST
.Srecan sam,sto bi kapoeista rekao,ko chipsy i to XXL.

P.S.STOTI POST

Poslednja izmena od Njami u Pet, 02. Maj 2008. 17:07, izmenjeno 1 put ukupno.
- Super Sayian
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40
Evo sad imam Linux,telefon je kao najobiciniji java samo sto ima neke dodatke (lepsi meni brzi je dosta i imam neke njegove programe ne znam ni cemu sluze...) sve u svemu nista po sebno,dok windows ima media player ima drugaciji meni i tako to..mozda su slicni po sto oba imaju file menager i jos neke stvarcice
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob