vremenske prilike i telefon

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

vremenske prilike i telefon

Post od Gallee.. »

danas sam bio kod druga sa par ortaka u vinogradskoj dok je bila ona oluja, kuca je na nekih 50 metara od dalekovoda, sevalo je, padala kisha i odjednom su nam se telefoni pogasili.. 3 telefona su se odlednom sama iskljucila (svi su imali bateriju, bili smo dostupni i sve je bilo ok).. mnogo me zanima sta je moglo da se desi pa vas pitam?

n73
neki stari simens
i 6280

odjednom mrtvi..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

nisam jos cuo veruj mi da ovako nesto moze da se desi . :o mora da je bilo veliko nevreme i da ste bili vrlo blizu praznjenja elektriciteta . jedino sto znam po pricama je da , mobilni privlaci kad je sevanje i da zbog toga ne valja imati ukljucen fon tada .

jel su mrtvi skroz ili ste posle mogli da ih ukljucite ?
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ma to su vanzemalci umesali svoje prste :lol: http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007 ... 2007.shtml

he,he,he :D :D :D

salu na stranu,to prvi put cujem :)
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Heh kurir i njegova izdanja i price... gori su od ovih tracarskih novina(svet, skandal...) :wacko: Kurir bi trebalo zabraniti :angry:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

mene keva kad god pocne da grmi tera da iskljucim telefon i komp a ja uz inat necu a ovo prvi put cujem.A kuriru svaka cast :lol: :lol: :lol: Kada je pisao pricu da su Sapcu Kanibali sve devojcice se plasile :D :D
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Vreme je za myth busters :lol: .

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Phantom Lord napisao:myth busters .
ql,ql,vi se zezate, ja saljem mail, ovo bi stvarno bilo ql objasniti

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

telefoni su sasvim ok, imaju i domet i rade kako treba, baterija puna..
N-Naravno..!

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 17:43

Post od Njegovan »

gallee, Стварно нисам ни ја за ово чуо. Знам за оно, као угаси када грми, али овако нисам никако чуо.
МТЕЛ - СРПСКА МРЕЖА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

pa nisam ni ja ali je cinjenica da ima necega.. mislim 3 telefona da se ugase odjednom.. :wacko: , ja fiziku znam iz osnovne (najprimitivnije znanje, sad sam upisao srednju) tako da ne mogu nista da kazem pa vas pitam, ali mislim da ima veze sa dalekovodima i grmljavinom (gromovi su udarali blizu)..
N-Naravno..!

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

evo ga moje "long shot" objashnjenje -

neki grom koji je puko, napravio je kratak spoj, ali tek na nekom loshem dalekovodu, koji je eto slucajno u vashoj blizini. (poshto ocigledno niste registrovali grom u trenutku gashenja). kratak spoj se desio na nekom velikom naponu, koji je sasvim slucajno izazvao blagi EMP (electromagnetic pulse).

kada je EMP udario, na svu srecu, nije bio tog intenziteta da vam sprzi kola na plochama, vec je izazvao samo boost napona na konektorima za bateriju, te su, najverovatnije po nekoj default blokadi oni bili iskljuceni (ta blokada se stavlja na mobilne zbog fluktuacije napona u shtekerima prilikom punjenja)

ovo je totalni SciFi, ali ja neam drugog objashnjenja ... jel su se mozda pogasila i neka kola u blizini ? mada, ako je bio slab EMP, to ne bi trebalo da se desi ...
There is no knowledge that is not power

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

uvek od tebe cujem nesto sto me mnogo zanima - fizika.. i veruj mi da sam u ovoj temi bas cekao da ti odgovorish.. ne znam za kola, ne verujem, samo nama trojci telefoni..
N-Naravno..!

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan

Post od Igoritza »

pa sad, ako dodje akki, i on bi mogao dodati neshto ultra zanimljivo, ali osim EMP, ja ne znam shta bi drugo moglo da bude.

evo malo za edukaciju, o EMP udaru, i EMP bombi -

http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_pulse

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Meni jedino sto se jednom desilo da pregori je baza od bezicnog telefona ali uredjaj radi ali nemam koristi od njega kad mu baza ne radi, naravno fiksni prikljucak a cisto sumnjam da mobilni telefon moze da pregori osim ako grom ne pukne u njega :D . Ako se vec kaze da se treba ugasiti fon kada je nevrijeme i tako to, da li on moze ostati upaljen ali da bude u offline modu?

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ako sam dobro shvatio Igoritzu, nema veze s mrežom već sa baterijom, tako da online, offline, isto...Ili grešim?
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Apsolutno nema nikakve razlike. Tj. nema veze s mrežom. Da je pomenuti EMP bio jači otišli bi telefoni bili ugašeni ili upaljeni, tako da to "ja sam negde (od Stevine babe) čuo da je telefon bolje držati isključen, za svaki slučaj, što je sigurno sigurno je....." pije vodu koliko i 3xpo12do15sati formiranje litijumske baterije.

Inače za paranoike, elektromagnetni talasi ne privlače grom, nego moguće uzemljenje, a pošto 3 grama antene u ruci čoveka sa gumenim đonovima ne deluje preterano primamljivo, čika grom ima i boljih kandidata, a veća je ansa da pokvarite telefon zbog pričanja na kiši (tj. ulaska vode u isti) nego da vas rokne grom (osim ako ste solo na livadi ko oni nesretni fudbaleri).

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan

Post od Igoritza »

gargamel, zashto bi iko bio solo na livadi, bar od nas all day intrnet + some other stuff likova ? :D

zamishljam sledeci okup sajta, organizovan na livadi ...

udara grom, miodrage kao korisnik najveceg telefona (e61) gine iz momenta, dok svi ostali padamo u shokove, a jedino je ninolina ostala ziva i zdrava, jer nije znala da fon ne mora da se gasi kad vadish memorijsku

:D :D :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hahahahhahahahhahahahhahahahahahhahahhahahahhahahaha. Joj Igoritza lud si majke mi moje. E a na E61 da dodamo i 3300 koji mi je second phone, a isto je popriljicno gabaritan :) E sad, zamisli tek show da neko zatrazi od mene telefon, i ja mu kao dobar forumash dam, i u tom momentu zvekne grom i ubije nesrecnika, i jos ja odgovaram na sudu jer je smrtni ishod nastupio zbog upotrebe MOG telefona, a to mene povezuje kao saucesnika u ubistvu bez predumisljaja. Strasno!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Ima vas i filmskih i dramskih rezisera...od doktora pa do rezisera... :P 8) :lol: :lol: :lol: Nista ...ajmo svi na livadu pa da dozivamo uragan DEAN da dodje i kod nas...sa dodacima gromova....
Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ninolina da ne zna da telefon ne mora da se ugasi da bi promenila karticu :? Hajde molim Vas :)
Pre bi moglo da je baterija riknula jer ima N95 - ipak okup je forumasa, svi bi da procackaju, a baterija slaba... :)

Odgovori