na sta obracate paznju kad kupujete telefon
na sta obracate paznju kad kupujete telefon
na sta najvise obracate paznju pr izboru telefona,npr da telefon izdvaja kamera,mp3 plejer,ili izgled telefona,ili pak funkcionalnost a izgled zanemaren.....
Poslednja izmena od tekt u Uto, 04. Dec 2007. 21:27, izmenjeno 2 puta ukupno.
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
Posto me kod telefona pored razgovora i slanja sms-a , najvise zanima kamera , onda prvo gledam to . Ali gledam naravno i na funkcionalnost u smislu mp3 plejera i mogucnosti za gprs-om . Ostalo me mnogo manje zanima i maltene mi ne treba .
Najnovije na sta sam poceo da obracam paznju , ali ce to da se upotrebi ko zna kada ( kad budem kupovao novi fon ) je WiFi jer kapiram da je to vrlo korisna i besplatna funkcija koja ce me vise pribliziti mobilnom internetu .
Koristio bih ja i gprs mnogo vise ali je kod nas mnogo skupo i svodim to na pregledanje maila i poneku brzu potragu za infomacijama ako mi bas treba i vrlo vrlo retko za nesto drugo . Ali da je jetftiniji , razmisljao bih i o komunikatorima sigurno , koji bi mi u tom pogledu mnogo lepo koristili . Za sada , nista od toga . Ali WiFi mi se svidja sve vise i vise , jer bih mogao to koristiti za dz.
Na izgled telefona u pricipu zadnje gledam . Mada i to ima uticaja naravno , jer ne bih da nosim nesto sto izgleda kao bojler na primer
E sad , da je gprs mnogo jeftiniji a da je na primer E90 Nokija do 200-300 evara , ne bi mi smetalo ni da ima izgled wc solje , jer bih uzivao u tome sta moze sve sa tim fonom
Najnovije na sta sam poceo da obracam paznju , ali ce to da se upotrebi ko zna kada ( kad budem kupovao novi fon ) je WiFi jer kapiram da je to vrlo korisna i besplatna funkcija koja ce me vise pribliziti mobilnom internetu .

Koristio bih ja i gprs mnogo vise ali je kod nas mnogo skupo i svodim to na pregledanje maila i poneku brzu potragu za infomacijama ako mi bas treba i vrlo vrlo retko za nesto drugo . Ali da je jetftiniji , razmisljao bih i o komunikatorima sigurno , koji bi mi u tom pogledu mnogo lepo koristili . Za sada , nista od toga . Ali WiFi mi se svidja sve vise i vise , jer bih mogao to koristiti za dz.
Na izgled telefona u pricipu zadnje gledam . Mada i to ima uticaja naravno , jer ne bih da nosim nesto sto izgleda kao bojler na primer

E sad , da je gprs mnogo jeftiniji a da je na primer E90 Nokija do 200-300 evara , ne bi mi smetalo ni da ima izgled wc solje , jer bih uzivao u tome sta moze sve sa tim fonom

Hahah, uze mi rec(i) iz usta.madness99 napisao:samo da je lep,tanak i zgodan
Nesto slicno kao sto je malisha madness99 napisao, uz par malih izmena.
Osim da je tanak, praktican za nosenje i koriscenje, postalo mi je abnormalno bitno da imam barem jedan fon sa qwerty tastaturom i naravno wifi je "must".
Ovo vazi za phone no.1, za ove sporedne, samo da ne smaraju sa nekim iritantnim pistanjem(nor. motorole - za sve vas pametne, koji jedva cekate da neko ne napise kompletnu poruku, pa onda da izigravate intaligenciju, znam da mogu ti zvuci da se izgase) i po mogucstvu da su sto tanji i to je to.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Funkcija funkcija i funkcija. Ostalo su sitnice kojima necu da se zamajavam. Bas me zabole na sta ce telefon da mi lichi, sta ce ko da mi kaze, ako po funkcijama mogu da ih pojedem za dorucak. Bitna mi je brzina, bitna mi je preglednost, bitan mi je lak unos u telefon, bitan mi je internet... Znachi E61 je pravi fon za mene, i trenutno mislim da na trzistu bolji ne postoji. A da, kamera mi je potpuno nebitna jer ja kad nesto slikam, slikam pejzaze, a sebe izbegavam, jer sam fotogenican koliko i zaba kratacha. MP3 se naravno podrazumeva u svim high class telefonima, a o kvalitetu zvuka o kome se ovde toliko polemisalo, i ne vodim toliko rachuna jer smatram da moje uvo (zavrsio nizu i srednju muzicku skolu) nije dovoljno da oceni da li je bolji zvuk na ovom ili onom uredjaju, sa ovakvim ili onakvim slusalicama. Mozda neki ovde na forumu to mogu, ali ja jok.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
pa u principu gledam sve sem izgleda..
recimo kao prvo volim da je telefon brz i logicno funkcionalan i praktican kao sto su SE telefoni a ne preglupi kao sto su motorole, recimo prelazak sa k750 na z3.. gubio sam dobru kameru, jednostavnost, bolji zvuk mp3 i bolji i finkcionalniji player, a dobio sam dosta dosta bolji dosplej, bolji i veci video klip, i.. to je sve... sve bi to i nekako bilo uredi da sw motorole nije preglup pa da ima u 3mp kameru sa af ja bi je menjao jer je slusanje muzike nemoguce, sami meni postavljanje licnih slika i melodija za poziv retardiran, pregled slika ili muzike je vise nego preglup
znaci, zrtvovo bo jako dobar displej jako dobar izgled, jako dobar vanjski zvucnik za dobar mp3, jednostavnot, brzinu i kameru.. zato se SE telefoni izdvajaju od nokia i ostalih marki..
internet ne koristim jer imam priliku svaki dan da koristim kod kuce ADSL tako da,... ne vidim sta ja to mogu na mobitelu a ne mogu kod kuce
znaci bitna mi je kamera, brzina, jednostavnost, mp3 player a ostalo manje vise
recimo kao prvo volim da je telefon brz i logicno funkcionalan i praktican kao sto su SE telefoni a ne preglupi kao sto su motorole, recimo prelazak sa k750 na z3.. gubio sam dobru kameru, jednostavnost, bolji zvuk mp3 i bolji i finkcionalniji player, a dobio sam dosta dosta bolji dosplej, bolji i veci video klip, i.. to je sve... sve bi to i nekako bilo uredi da sw motorole nije preglup pa da ima u 3mp kameru sa af ja bi je menjao jer je slusanje muzike nemoguce, sami meni postavljanje licnih slika i melodija za poziv retardiran, pregled slika ili muzike je vise nego preglup
znaci, zrtvovo bo jako dobar displej jako dobar izgled, jako dobar vanjski zvucnik za dobar mp3, jednostavnot, brzinu i kameru.. zato se SE telefoni izdvajaju od nokia i ostalih marki..
internet ne koristim jer imam priliku svaki dan da koristim kod kuce ADSL tako da,... ne vidim sta ja to mogu na mobitelu a ne mogu kod kuce
znaci bitna mi je kamera, brzina, jednostavnost, mp3 player a ostalo manje vise
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
najvise odracam paznju na funkcije, veliki erkan, symbian platforma, izgled mi je totalno nebitan... moze telefon biti extra ruzan ali ako je on funkcionalan i ako ispunjava moje uslove on ce biti moj.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- Sensei
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
- Kontakt:
Meni je sve bitno! 
Da kako mogu(citaj da imam para) uzeo bi k850 zbog kamere, n95 zbog gps-a, p990 zbog touch screen-a, n93 zbog video zapisa, n-gage zbog igrica, i-phone zbog displeja, w960 zbog muzike, e61 zbog tastature....
Sta cu kad sam skroman pa ne trazim puno od telefona
:D:D

Da kako mogu(citaj da imam para) uzeo bi k850 zbog kamere, n95 zbog gps-a, p990 zbog touch screen-a, n93 zbog video zapisa, n-gage zbog igrica, i-phone zbog displeja, w960 zbog muzike, e61 zbog tastature....
Sta cu kad sam skroman pa ne trazim puno od telefona

Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Bavim se jedno vreme prodajom telefona......i ono sto sam primetio je sledece:
Kamera je manje - vise bitan i muskim i zenskim kupcima
Zenski kupci najvise ili samo izgled telefona gledaju, to sto telefon nema nikakve funkcije , memoriju i ostalo to ni neprimete jer padaju samo na fancy izgled.
Sto se tice muskih kupaca kako ko ali mnogo vise gleadaju funkcije telefona , dok je izgled nekima manje vise bitan a nekima uopste.
Sto se tice polovnih telefona nazalost moram da kazem da ovde ljudi najmanje paznju obracaju na to da li hje telefon 100% ispravan
Ovde se gleda uglavnom koliko je izgreban i sl.
Ako je telefon previse izgreban i ostecen spolja veoma ga je tesko odnosno nemoguce prodati, dok iako je telefon neispravan, odnoso ima manju gresku a izgleda kao nov veoma brzo ce naci kupca
Kamera je manje - vise bitan i muskim i zenskim kupcima
Zenski kupci najvise ili samo izgled telefona gledaju, to sto telefon nema nikakve funkcije , memoriju i ostalo to ni neprimete jer padaju samo na fancy izgled.
Sto se tice muskih kupaca kako ko ali mnogo vise gleadaju funkcije telefona , dok je izgled nekima manje vise bitan a nekima uopste.
Sto se tice polovnih telefona nazalost moram da kazem da ovde ljudi najmanje paznju obracaju na to da li hje telefon 100% ispravan
Ovde se gleda uglavnom koliko je izgreban i sl.
Ako je telefon previse izgreban i ostecen spolja veoma ga je tesko odnosno nemoguce prodati, dok iako je telefon neispravan, odnoso ima manju gresku a izgleda kao nov veoma brzo ce naci kupca
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Kod kupovine telefona bitno mi je i to ovim redosledom: OS, baterija. Mp3, displej, izgled. 

Poslednja izmena od Dream Weaver u Sre, 14. Nov 2007. 07:56, izmenjeno 1 put ukupno.
and justice for all...
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- Stoned Ryder
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38
Osnovni uslov je da je 3G telefon, WiFi je koristan ali ne i neophodan, ekran visoke rezolucije, baterija od min 900 mAh, kamera od min 3 MP sa autofokusom (zgodno za uspomene sa koncerata, tekmi i sličnih dešavanja), FM radio (čisto kad mi dosadi muzika koju imam u fonu). Naravno, ni izgled nije baš toliko nebitan, ali nije mi ni među osnovnim kriterijumima.
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!
All the evil seem to live forever!
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2