na sta obracate paznju kad kupujete telefon

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
tekt
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Okt 2007. 20:52
Kontakt:

na sta obracate paznju kad kupujete telefon

Post od tekt »

na sta najvise obracate paznju pr izboru telefona,npr da telefon izdvaja kamera,mp3 plejer,ili izgled telefona,ili pak funkcionalnost a izgled zanemaren.....
Poslednja izmena od tekt u Uto, 04. Dec 2007. 21:27, izmenjeno 2 puta ukupno.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Posto me kod telefona pored razgovora i slanja sms-a , najvise zanima kamera , onda prvo gledam to . Ali gledam naravno i na funkcionalnost u smislu mp3 plejera i mogucnosti za gprs-om . Ostalo me mnogo manje zanima i maltene mi ne treba .

Najnovije na sta sam poceo da obracam paznju , ali ce to da se upotrebi ko zna kada ( kad budem kupovao novi fon ) je WiFi jer kapiram da je to vrlo korisna i besplatna funkcija koja ce me vise pribliziti mobilnom internetu . 8)

Koristio bih ja i gprs mnogo vise ali je kod nas mnogo skupo i svodim to na pregledanje maila i poneku brzu potragu za infomacijama ako mi bas treba i vrlo vrlo retko za nesto drugo . Ali da je jetftiniji , razmisljao bih i o komunikatorima sigurno , koji bi mi u tom pogledu mnogo lepo koristili . Za sada , nista od toga . Ali WiFi mi se svidja sve vise i vise , jer bih mogao to koristiti za dz.

Na izgled telefona u pricipu zadnje gledam . Mada i to ima uticaja naravno , jer ne bih da nosim nesto sto izgleda kao bojler na primer :lol:

E sad , da je gprs mnogo jeftiniji a da je na primer E90 Nokija do 200-300 evara , ne bi mi smetalo ni da ima izgled wc solje , jer bih uzivao u tome sta moze sve sa tim fonom 8)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

eh nisam ni sanjao da cu ja ovo reci samo da je lep,tanak i zgodan i da moze call i sms i nista vise.Za ostalo imam i foto imp3
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

madness99 napisao:samo da je lep,tanak i zgodan
Hahah, uze mi rec(i) iz usta.
Nesto slicno kao sto je malisha madness99 napisao, uz par malih izmena.
Osim da je tanak, praktican za nosenje i koriscenje, postalo mi je abnormalno bitno da imam barem jedan fon sa qwerty tastaturom i naravno wifi je "must".
Ovo vazi za phone no.1, za ove sporedne, samo da ne smaraju sa nekim iritantnim pistanjem(nor. motorole - za sve vas pametne, koji jedva cekate da neko ne napise kompletnu poruku, pa onda da izigravate intaligenciju, znam da mogu ti zvuci da se izgase) i po mogucstvu da su sto tanji i to je to.

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

kod mene je jednako bitna funkcionalnost, kao i izgled.
sto se tice funkcionalnosti: gledam kameru, bateriju, displej, kvalitet muzicke reprodukcije...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Funkcija funkcija i funkcija. Ostalo su sitnice kojima necu da se zamajavam. Bas me zabole na sta ce telefon da mi lichi, sta ce ko da mi kaze, ako po funkcijama mogu da ih pojedem za dorucak. Bitna mi je brzina, bitna mi je preglednost, bitan mi je lak unos u telefon, bitan mi je internet... Znachi E61 je pravi fon za mene, i trenutno mislim da na trzistu bolji ne postoji. A da, kamera mi je potpuno nebitna jer ja kad nesto slikam, slikam pejzaze, a sebe izbegavam, jer sam fotogenican koliko i zaba kratacha. MP3 se naravno podrazumeva u svim high class telefonima, a o kvalitetu zvuka o kome se ovde toliko polemisalo, i ne vodim toliko rachuna jer smatram da moje uvo (zavrsio nizu i srednju muzicku skolu) nije dovoljno da oceni da li je bolji zvuk na ovom ili onom uredjaju, sa ovakvim ili onakvim slusalicama. Mozda neki ovde na forumu to mogu, ali ja jok.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

sve pomalo... najvise SMS i pozivi naravno,al sve skoro na telefonu koristim tako da mi je npr,dobar zvuk bitan,kamera manje-vise,ekran da je dobar,i BATERIJA!!! to je najveci faktor kad uzimam fon....
Nokia E71... Elegant, but deadly

Stelle
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 07. Jun 2006. 17:12

Post od Stelle »

Njavazniji mi je velik displej, autonomija baterije, egronomija i mp3 funkcionalnost....dizajn ulazi tu negde medju listu a kamera mi je najnepotrebnija..
Nokia 5610 Xpress Music Blue Edition ! 1gb Nokia MicroSD card !

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

pa u principu gledam sve sem izgleda..

recimo kao prvo volim da je telefon brz i logicno funkcionalan i praktican kao sto su SE telefoni a ne preglupi kao sto su motorole, recimo prelazak sa k750 na z3.. gubio sam dobru kameru, jednostavnost, bolji zvuk mp3 i bolji i finkcionalniji player, a dobio sam dosta dosta bolji dosplej, bolji i veci video klip, i.. to je sve... sve bi to i nekako bilo uredi da sw motorole nije preglup pa da ima u 3mp kameru sa af ja bi je menjao jer je slusanje muzike nemoguce, sami meni postavljanje licnih slika i melodija za poziv retardiran, pregled slika ili muzike je vise nego preglup

znaci, zrtvovo bo jako dobar displej jako dobar izgled, jako dobar vanjski zvucnik za dobar mp3, jednostavnot, brzinu i kameru.. zato se SE telefoni izdvajaju od nokia i ostalih marki..

internet ne koristim jer imam priliku svaki dan da koristim kod kuce ADSL tako da,... ne vidim sta ja to mogu na mobitelu a ne mogu kod kuce

znaci bitna mi je kamera, brzina, jednostavnost, mp3 player a ostalo manje vise

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

miodrage napisao:Funkcija funkcija i funkcija.
Apsolutno tako i naravno ergonomija, sve ostalo je ne tako vazno a posebno vrlo malu pazanju posvecujem izgledu.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

najvise odracam paznju na funkcije, veliki erkan, symbian platforma, izgled mi je totalno nebitan... moze telefon biti extra ruzan ali ako je on funkcionalan i ako ispunjava moje uslove on ce biti moj.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Meni je sve bitno! :D
Da kako mogu(citaj da imam para) uzeo bi k850 zbog kamere, n95 zbog gps-a, p990 zbog touch screen-a, n93 zbog video zapisa, n-gage zbog igrica, i-phone zbog displeja, w960 zbog muzike, e61 zbog tastature....
Sta cu kad sam skroman pa ne trazim puno od telefona :D:D:D
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Sve osim muzike mi je bitno na telefonu.Pogotovo displej(sto veci),sto vise funkcija,lep izgled,ne preveliki,obavezan symbian,kamera min-2 mpx.
LG G2 Black,16GB

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Sto veci ekran, funkcije i da nije prevelik i ruzan (ne mora da je fenseraja ali ipak da nije odbojan). Kamera nebitna moze i da je nema 8)

Laki024
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 19:53

Post od Laki024 »

Bavim se jedno vreme prodajom telefona......i ono sto sam primetio je sledece:

Kamera je manje - vise bitan i muskim i zenskim kupcima

Zenski kupci najvise ili samo izgled telefona gledaju, to sto telefon nema nikakve funkcije , memoriju i ostalo to ni neprimete jer padaju samo na fancy izgled.

Sto se tice muskih kupaca kako ko ali mnogo vise gleadaju funkcije telefona , dok je izgled nekima manje vise bitan a nekima uopste.

Sto se tice polovnih telefona nazalost moram da kazem da ovde ljudi najmanje paznju obracaju na to da li hje telefon 100% ispravan

Ovde se gleda uglavnom koliko je izgreban i sl.

Ako je telefon previse izgreban i ostecen spolja veoma ga je tesko odnosno nemoguce prodati, dok iako je telefon neispravan, odnoso ima manju gresku a izgleda kao nov veoma brzo ce naci kupca

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Kod kupovine telefona bitno mi je i to ovim redosledom: OS, baterija. Mp3, displej, izgled. 8)
Poslednja izmena od Dream Weaver u Sre, 14. Nov 2007. 07:56, izmenjeno 1 put ukupno.
and justice for all...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

sve u kompletu..ergonomija,izgled,funkcije 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38

Post od Stoned Ryder »

Osnovni uslov je da je 3G telefon, WiFi je koristan ali ne i neophodan, ekran visoke rezolucije, baterija od min 900 mAh, kamera od min 3 MP sa autofokusom (zgodno za uspomene sa koncerata, tekmi i sličnih dešavanja), FM radio (čisto kad mi dosadi muzika koju imam u fonu). Naravno, ni izgled nije baš toliko nebitan, ali nije mi ni među osnovnim kriterijumima.
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!

Lampash
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Sep 2007. 10:14

Post od Lampash »

Ma funkcije,ostalo nije toliko nebitno.Kamera moze a i ne mora jer je rijetko koristim,card slot ili dosta interne memorije,Bluetooth je pozeljan i qwerity tastatura...
Nokia E61....Skyworth V668 Dual Sim

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

fain2daniel napisao:sve u kompletu..ergonomija,izgled,funkcije 8)
Isti slucaj! :)

Odgovori