GIF animacija gasi telefon

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

GIF animacija gasi telefon

Post od napalm death »

Evo nadje negde na jednom forumu ovu sliku koja ugasi sve SE telefone, za ostale ne znam

Slika

Znal neko na kojem principu radi.. interesuje me pravo. Meni je ugasila k750. Davno sam ubacivao u samu sliku TXT fajl i u winzip-u sam mogao rastaviti posebno sliku a posebno txt dokument.. sad ne znam jesl nesto slicno radjeno sa ovom slikom.

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

To nije nista novo, brat mi je prebacio jos pre dva-tri meseca. Takodje postoji jos jedna slika sa kosturskom glavom koja restartuje telefon kad izbledi. Kod druga na nokiji na kraju animacije pise: it was a waste of time ili tako nesto.
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 01. Mar 2008. 23:04

Post od steffa54 »

Boze!prvi put cujem za tako nesto!I ko zna po kom principu to radi...Ne nameravam da ovo ubacim u fon...A da li ti ugasi kada se zavrsi animacija ili....
SE K800i,2 gb sony micro m2,hpm-70
Ko hoce da igra kanter 1.6 bek mi se javo na hotmail koji sam ostavio u profilu:D

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

kada zavrsi animacij odma se gasi fon..

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pa jel se to moze izbaciti iz fona ili se mora resetovati?
Koja je procedura ?

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ma ja na k750 kliknem na sliku i podje animacija.. zavrsi i ugasi fon.. mislim da se komotno moze brisati recimo sa C

znaci kada sam na samoj slici nista se ne desava dok je ne otvorim

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od steffa54 »

Pa ako stvara probleme mozete je i obrisati i preko kompa..Samo iskljucite fon i utaknete USB udjete u File M i to je to..Ali ovako je mnoogo jednostavnije :lol: :lol:

A jel ovo radi i na smarphone-u ili na samo "dumb" SE telefonima
Ko hoce da igra kanter 1.6 bek mi se javo na hotmail koji sam ostavio u profilu:D

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ima jos dosta slika na tu foru :) Inace slike rade samo na SE telefonima, tj. uspeju da ga restartuju :)
GIF animacija je mnogo zahtevna, a u softveru postoji neki propust tako da telefon ne moze da izdrzi da nastavi animaciju i jednostavno se restartuje.
Inace na nokija telefonima radi ok i prikazuje sasvim normalno animaciju :roll:
Pre nekoliko meseci sam ovo prebacio nekima u skoli, pa je krenulo groznica prebacivanja slike i restartovanja telefona, jednog druga sam cak napalio da je to virus i da mu je sad zarazen njegov k750i, on mi je samo rekao da ako telefon crkne sutra da cu morati da mu kupim novi :lol:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od steffa54 »

Cak ni moj komp nije uspeo da reprodukuje do kraja :lol: :lol: :lol:

Stvarno neznam zbog cega je ta animacija tako "zahtevna"Pa pogledajte samo neke animacije sephirotha(crtani lik) koje zauzimaju i po 4 mb.....Pa mi savrseno rade na kompu i na mobilnom :P

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

steffa54 napisao:sephirotha(crtani lik)
greshish silno :uhuh: .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od steffa54 »

Ok, malo sam trazio na wikipediji i nije crtani lik vec neki lik u Final Fantasy ...Nisam znao jer sam naisao na tog lika na netu i prvo sto sam pomislio jeste da je crtani junak..A i sada da ne idemo off..Sigurno ste znali o cemu pricam.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Stvar je prilicno jednostavna. Pmocu hex editora je izmenjeno zaglavlje slike tako da softver i uredjaji koji se, pri otvaranju slike, oslanjaju iskljucivo na informacije iz zaglavlja "zalude" tj. animacija staje na pretposlednjem frejmu i tu ostaje vecno iako je podesen loop. Ocigledno picture viewer dumb SE telefona ima bug koji omogucava obaranje sistema. Kada se slika otvori na PC-u u GIMP-u (Gnu Image Manipulation Program) on tvrdi da animacija ima "Bogus frame dimensions". U jednom od layera/frejmova se nalazi tekst "Wasted Time ;-)". Evo iste animacije kada je GIMP popravi:
Slika

Original je ispod - poslednji frejm se ne prikazuje. Tako da deluje kao normalna gif animacija.

Slika
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

tomas.hokenberi, da li bi onda mogao da napises koji deo slike bi trebali da zamenimo sa cime, da bi slika restartovala telefon ?
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Dancsi, Treba da editovati zaglavlje slike heks editorm. Napamet tesko mogu da ti kazem detalje o tome sta i kako treba menjati. Treba naci specifikaciju animiranog GIF formata i videti znacenje elemenata u zaglavlju. Ako budem imao vremena pogledacu pa ostaviti ovde poruku.
GIMP je sliku popravio automatski, tj. nisam ja editovao zaglavlje rucno.

Mada koliko sam shvatio moguce je zbuniti picture viewere i bez editovanja zaglavja rucno. Izgleda da je ovaj problem sa GIF animacijama odavno poznat i u PC svetu (nasao sam bug report za Mozilla Firefox 0.8 koga su mogli da obore ovakvi GIF-ovi).

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

a cekaj... kako sam ja vas skontao vi ne vidite ovaj zadnji deo slike "Wasted Time ; -)"

ja vidim komplet animaciju na kompu i ove gore dve animacije sto postavi tomas.hokenberi, su mi potpuno iste osim sto je prva brza

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

napalm death, Ja gledam animaciju iz Mozilla Firefox-a i ono sto vidim se razlikuje po tome sto "falicna" ne prikazuje "Wasted Time ;-)"

I u IE7 se isto ponasa. I u K-Meleonu.

belly
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 06. Jun 2008. 17:07

Post od belly »

ortak mi je tu slicicu prebacio preko plavog zuba, fon mi se ugasio, ali sad ne mogu da ga upalim..... :cry: ....kad pokusam da ga startujem, stalno mi se pali-gasi beli ekran...pomoc?! sta da radim? neki mi rekose da mi je otisao softver.... :unsure:

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od steffa54 »

belly, Heh, zbog toga se ja i nemesam u takve stvari..Uvek postoji rizik za neke fajlove koje mogu da nastete fonu... :uhuh: :uhuh:

Pa, si probao da izvadis bateriju pa onda da ga upalis?Mozda samo treba da se oporavi..A koji je telefon tacno u pitanju??

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

belly, Koji telefon? Sta si uradio? Stavio je kao wallpaper? Mozes li da se povezes USB kablom u nekom service modu i da obrises fajl?

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

belly, o kojem telefonu je rec,,.. pravo cudno to sto ne mozes upaliti ali izvadi mem karticu i trebalo bi da bude ok

tomas.hokenberi, preko opere se vidi komplet animacija dok sad gledam na FF i ne vidi se citava

Odgovori