Da li lickate svoj telefon?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Da li lickate svoj telefon?

Post od Stefan33 »

:D Svi telefoni su mi uvek bili kao novi i posle veoma dugog perioda koriscenja, tako je i sa N95 8GB, stvarno je kao iz radnje sad da je izasla. Posle godinu dana ima mozda 2 tackice (ogrebotine) koje se ni ne vide. Ranije sam je cesce briskao i lickao i stalno nosio u futroli, ali posto se posle jednog dodira izmulja polako odustajem i ne brisem je cak ni po 2-3 nedelje zaredom :S ... Da li vi vase mobilne ovako cuvate ili se odnosite prema njima u fazonu ''ja sam njega kupio, a ne on mene'' za sta smatram da je jako glupa teorija :)

zllaja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 09. Dec 2007. 01:09

Post od zllaja »

ja svoju N73 povremeno obrisem sa zadnje strane kad se naskupi fleka,ekran svaka dva tri dana malo majicom protrljam,a svremena na vrijeme pogledam dal ima prasine i unutra pa ocistim...uglavnom nista posebno,tek toliko da izgleda ko nov :)
Nokia N95 8GB

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Stefan33, ja sam pobornik te teorije.Ne ko jedan meni poznat lik koji se nervira za svaku tačkicu.ALi naravno da pazim koliko mogu :D
Nokia C6

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

jel postoji neki nachin brisanja dzhojstika kod k800i ? da se ne bi sjebao ili tako neshto ... u stvari, da li uopshte mozhe da se pokvari kao kod k750i.. ?
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Stefan33, takodje :)
Telefone cuvam koliko je moguce, i uglavnom su svi izgledali kao da su sad izasli iz radnje.
Sto se tice k800 :D uglavnom me nerviraju otisci po ekranu i prasina koja se vidi po danu, tako da ga uvek "lickam" :D

Layne_Staley, pisao sam o tome, cak i kacio slike...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

U principu svoje telefone cuvam koliko mogu. Evo, E61 je upoakovan u crystal case :) A svaki put kad zavrshim razgovor, protrljam ga o majicu :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

MilančeBGD, Ah ta prasina, najvise nju mrzim, najvise :D

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Ja mog ljubimca ocistim kad vidim da ima dosta otisaka prstiju, vecinom ga drzim u futroli, tako da nema neke potrebe da ga cistim cesto.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

rayatz
Banned
Pridružio se: Pon, 22. Sep 2008. 03:26

Post od rayatz »

Ja telefon cistim stalno...tj uglavnom ekran zato sto je na dodir pa ima otisaka...a kada me mrzi da nabadam olovkom naravno da ne zelim otiske...sta ako dodje murija da ih uzme :)

monk
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Apr 2008. 02:45
:: Nokia E61i

Post od monk »

Kao i miodrage, obrišem ga od majicu poslije svakomg razgovora. Ponekad očistim prašinu ispod poklopca, obrišem displej onom krpicom za naočare... :P
Nokia E61i - Blumax 101 GPS receiver - SonyEricsson T230i, P800
http://www.uredikutak.com/

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

S vremena na vreme ocistim telefon, obrisem ekran od otisaka prstiju.
Trenutno koristim Htc Tytn II i izludjuju me otisci prstiju po ekranu pa ga svaki dan briskam :o
and justice for all...

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

I ja čistim ekran o(d :)) majicu poslije svakog razgovora i generalno ga prilično lickam, čuvam, čistim, pakujem, ali opet, kako sam smotan, ne izgleda onako kako bih ja želio jer mi je par puta ispao... Tužan sam zbog toga, mada mi ljudi uglavnom kažu da "ne pričam gluposti, jer je kao nov," mada ja svakako ludim od tih sitnih ogrebotina. I od prašine posebno. Često telefon skvasim sa par kapi vode i temeljno ga očistim i spakujem u futrolu. :) Odmah se pomalo zaprlja, ali šta ću, čistim kol'ko mogu! :) Mislim, jesam ja kupio njega, a ne obratno, ali to ne znači da treba da izgleda k'o da je probio Solunski front!

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ma sta ima ja njega da cistim nek' jednom on mene oriba! :)
Salu na stranu.Telefon cistm svaki treci dan temeljno,znaci malo vode na ekran i onda uzmem cistu atlet majcu i lagano "struzem" :lol: ,a nekad uzmem i bokserice (ciste naravno :lol: ) jer sa pamucnim materijalom su najbolji rezultati.Ako je negde malo zaplo prasine uzmem sivacu iglu i izmedju tastera prodjem jednom dvaput.Mrzi me da ga rasklapam osim bas kad moram.
Inace ne nerviram se oko toga,N70 nije tako magnetan za otiske (osim ekrana,naavno).
Najvise sam se kidao kada sam imao Nokiu 6280,e tad sam pi**** svakodnevno.Posle svakog razgovora ekran bi se zaprljao.A tek kada nekome dam da pogleda telefon a on onako citavom rukom preko ekrana :shock:
Jednom ga nisam cistio 2 dana i sad drug dolazi uzima telefon i gleda u njega, pa u mene,odjednom:
"Care jel ti ovo fon bio u pasulju"? :lol: :lol:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Svaki dan, mer za staklo na krpicu, brišem svaki delić, čačkalicom čistim nedostupne delove ( jednom u nedelju dana - pogotovo na G600 jer me jednom slajder tako zezao da sam ipak morao da očistim, je*eš luft makar bio 2-3mm )
Nokia Lumia 630

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Mislim da sam ovo vec negde napisao :) Ja staaaaaaaaaaalno brisem tel... Cim zavrsim razgovor, svaka 2 dana kameru obrisem... Jedino me nervira sto je prasina zasla iza ekrana sad skoro kad mi ispao tel (to je 1. put) i ne mogu da je obrisem :dry:
Nokia E71... Elegant, but deadly

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

ja generalno cuvam i lickam sve svoje stvari!
telefon brisem svaki dan i uvek nakon zavrsenog razgovora obrisem displej, makar trljanjem o delove odece!

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Ne lickam svoje telefone, ali ih nosim u futroli i pazim na njih... Naravno, desi se po neka ogrebotina, ali nista strasno.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

O majicu posle svakog razgovora a TS nemam potrebe jer imam foliju na njemu pa nit' se grebe nit' prasina lepi. Stvarno retko kada ga nosim u futroli tako da mi je vecito po dzepovima ali nikad nista pored njega u tom dzepu nemam. Ista prica kad ga stavljam na nesto, gledam da je povrsina cista tako da je svaki telefon do sada koji sam imao od momenta kupovime pa dok ga nisam prodao bio u savrsenom stanju :)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

kapoerista90, jel ti to na N82 upala prasina ispod maske?
Ja svoju N82 briskam svaki dan tj. svaki piut posle upotrebe pre stavljanja u futrolu ili dzep jer je magnet za otiske! Mozda bih je i rastavio ali nemam pribor za je rastavim, a da je ne ostetim i trenutno nemam razloga da je rasklapam jer nema prasine na displeju! Kamerica je cista i ne cistim je! Uvek mi je fon sam u dzepu tako da se ne zulja od neke druge predmete!
6630 ocistim jednom nedeljno i to ga lepo rastavim pa sve ocistim!

Sipam Cilit bang! BANG!!! Prasina i prljavstina nestaju za tren oka!!! :lol:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

IDzO, da, a nemam cime da je otvorim i obrisem :| I to me nervira!!! nije mnogo al ono... NERVIRA!!! :D:DD
Nokia E71... Elegant, but deadly

Odgovori