TS + iPhone look - boom na trzistu!?
TS + iPhone look - boom na trzistu!?
Gledam nove modele iz Samsunga, HTC-a, Nokie, Toshibe, LG-a... svi su poceli praviti telefone koji lice jedan na drugi. Male su razlike izmedju njih - velicina displeja, jacina kamere, smart, dumb nije bitno vazno je da je veliki TS i da nema tastaturu.
Da li je moguce da je iPhone napravio toliku revoluciju sa TS telefonom da vecina kompanija koje su konkurencija (bez obzira da li su smart ili dumb telefoni) kopiraju njegov izgled?
Da li je omasovljeni TS trenutni hir/hit i zelja konkurencije da oduzme parce kolaca Apple-u ili je ovo koncept koji ce zaziveti kao i svi ostali "normalni" oblici?
Prvo je Samsung odgovorio sa nekoliko modela ( i900 Omnia, M8800 Pixon ) zatim HTC ( Diamond, Touch HD ), pa Nokia ( 5800 ), pa LG ( KM900 ), pa Black Berry ( BB Storm 9500 ) i sada Toshiba ( TG01 )!
Ne treba zaboraviti da je tek pocetak 2009-te god. i da ce sigurno biti jos ovakvih modela, ali kakva ce biti reakcija kupaca na ovoliku slicnost modela i da li ce TS telefoni beleziti stopu rasta popularnosti i omasovljenosti?
Da li je moguce da je iPhone napravio toliku revoluciju sa TS telefonom da vecina kompanija koje su konkurencija (bez obzira da li su smart ili dumb telefoni) kopiraju njegov izgled?
Da li je omasovljeni TS trenutni hir/hit i zelja konkurencije da oduzme parce kolaca Apple-u ili je ovo koncept koji ce zaziveti kao i svi ostali "normalni" oblici?
Prvo je Samsung odgovorio sa nekoliko modela ( i900 Omnia, M8800 Pixon ) zatim HTC ( Diamond, Touch HD ), pa Nokia ( 5800 ), pa LG ( KM900 ), pa Black Berry ( BB Storm 9500 ) i sada Toshiba ( TG01 )!
Ne treba zaboraviti da je tek pocetak 2009-te god. i da ce sigurno biti jos ovakvih modela, ali kakva ce biti reakcija kupaca na ovoliku slicnost modela i da li ce TS telefoni beleziti stopu rasta popularnosti i omasovljenosti?
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Ja mislim da je apple sa iPhonom definitivno napravio revoluciju u mobilnoj telefoniji.Koliko je telefona imalo touchscreen.WiFi i jos neke funkcije pre iPhona-odgovor je veoma malo.Koliko mogu da primetim sad svi proizvodjaci su napravili na neki nacin osnovni model ( touchscreen,smart OS,wifi i poneki GPS) i samo stancuju nove modele tj iste telefone u novim kucistima.Moje zapazanje je takodje da je u 2008/09 god. broj smart telefona vise puta povecan a i moram da primetim da symbian gubi brzo na popularnosi i polako ga zamenjuje windows mobile.(ranije 80% smart telefona je bilo symbian sada je mnogo manje) Mislim da ce doci do ozbiljne konkurencije izmedju Windows-a i symbian-a.
P.S. ranijih godina godisnje izadju 2-3 modela koja mi se svidjaju i koja su po funkcijama super a sada godisnje izadju njih 10. Na neki nacin razlika izmedju modela novije generacije je u brendu(manje vise svi imaju iste funkcije) ali upravo je brend presudan kod kupovine telefona jer nokia i SE sami po sebi ulivaju poverenje.

P.S. ranijih godina godisnje izadju 2-3 modela koja mi se svidjaju i koja su po funkcijama super a sada godisnje izadju njih 10. Na neki nacin razlika izmedju modela novije generacije je u brendu(manje vise svi imaju iste funkcije) ali upravo je brend presudan kod kupovine telefona jer nokia i SE sami po sebi ulivaju poverenje.

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
Ova Toshiba je cudo od telefona ...4,1 inch TS displej i 1Ghz procesor woow
TS je meni jako dobra stvar i ne vidim vise svrhu obicnih displeja, kada je na dodir sve lakse i zanimljivije
. Voleo bi ove godine da vidim vise TS+QWERTY telefona u srednjoj klasi. I naravno da ce ovakvih telefona biti sve vise i vise... (jedva cekam da se spuste cene Touch monitora
)

- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Sta ja znam... Ja ne bih tu revoluciju pripisivao appleu. Mislim, jesu oni prvi krenuli, ali nista oni posebno nisu izmislili. Taj oblik je potpuno logican za ocekivati posle svega.
Kao i preklop, kao i slajder, kao i monoblok. Kao i sveska, casa, saksija. Lopta. Hajde ja sad da patentiram casu, i kao to je moja ideja, kaol, to se niko ne bi setio... Bezveze.
Nego, znate sta ja ne razumem?
Toliko pametnih ljudi ima, a potpomazu svesno/nesvesno ovaj iPhone marketing. Sluze iPhonu. Napravili svetinju od njega.
Pa kad god da se bilo koji TS pojavi, sve da li je to IPHONE kiler. Dal' je, nije, vrti se neka polemika, a telefoni nemaju nikakvih dodirnih tacaka.
Pojavi se 5800, odmah da li je iPhone kiler. Zasto ne, omnia kiler, diamond kiler. Zasto je modni iPhone referntna tacka i kad se pojave ultra funkcionalni telefoni, kad ti telefoni nemaju dodirnih tacaka. To je isto kada bi se za N96 pitali da li je Soul-ov kiler, a to samo zato sto je slajder. Mnogi su naseli na taj apleov marketing i sto je najgore idalje ga potpomazu. Nevezano za ovu temu, svuda po netu i sire.
Kao i preklop, kao i slajder, kao i monoblok. Kao i sveska, casa, saksija. Lopta. Hajde ja sad da patentiram casu, i kao to je moja ideja, kaol, to se niko ne bi setio... Bezveze.
Nego, znate sta ja ne razumem?
Toliko pametnih ljudi ima, a potpomazu svesno/nesvesno ovaj iPhone marketing. Sluze iPhonu. Napravili svetinju od njega.
Pa kad god da se bilo koji TS pojavi, sve da li je to IPHONE kiler. Dal' je, nije, vrti se neka polemika, a telefoni nemaju nikakvih dodirnih tacaka.
Pojavi se 5800, odmah da li je iPhone kiler. Zasto ne, omnia kiler, diamond kiler. Zasto je modni iPhone referntna tacka i kad se pojave ultra funkcionalni telefoni, kad ti telefoni nemaju dodirnih tacaka. To je isto kada bi se za N96 pitali da li je Soul-ov kiler, a to samo zato sto je slajder. Mnogi su naseli na taj apleov marketing i sto je najgore idalje ga potpomazu. Nevezano za ovu temu, svuda po netu i sire.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Pa ja nesto razmisljam da su svi proizvodjaci aparata imali ovakav koncept telefona mozda i pre Apple-a ali su svi mudro cekali,eto Apple je bio prvi.Mana biti prvi je sto se taj radikalan dizajn telefona brzo izgustira i Apple ce morati da smisli i ocekuje se od njega opet neki boom,dok za to vreme ostali proizvodjaci lepo profitiraju na slicnim trzisno proverenim resenjima.Bilo je izleta u dizajnu i pre ali su se neki proizvodjaci gadno opekli ,neki i nestali dok su neki dobro prosli.Lutrija i pravi momenat.Pitam se samo koja ce firma prva da ponudi recimo TS TFT monitor za kucnu upotrebu na PC ili laptopu ali po niskoj ceni posto proizvodnja takvog nije nesto mnogo skuplja od obicnog i vecina vec ima gotov prototip a TS je definitivno realna buducnost kod vecine aparata sa ekranom...
Lobachewsky, mozda je iPhone glavna meta za obaranje jer je postigao istorijski uspeh kada je u pitanju prodaja ovakvog koncepta telefona. Svi se okrecu ka njemu i zele njega da maknu sa trona i s` toga se zovu "iPhone killer". Isto neka vrsta marketinga da skrenu paznju na svoj model koji je jaci od iPhone-a.
Mozda oni nisu patentirali taj izgleda ali pogledaj da skoro svaki drugi njemu lici, mada opet gledano ne mogu napraviti neko revolucionarno kuciste kada ne stavljaju tastaturu.
Mozda oni nisu patentirali taj izgleda ali pogledaj da skoro svaki drugi njemu lici, mada opet gledano ne mogu napraviti neko revolucionarno kuciste kada ne stavljaju tastaturu.
- kapoerista90
- Expert
kapoerista90, ako si mene pitao; ne znam kakve su reklame u inostranstvu i kako tamo kompanije probijaju svoje modele, ali sto se tice naseg trzista jedino se secam reklame za N95 i N82, s tim da se reklama za N82 kratko vrtela na nasoj televiziji.
Za iPhone znam da je dosta informacionih medija pisalo kako su ljudi stojali u redovima da bi ugrabili prve primerke iPhone-a, a isto tako sam nedavno citao na netu da je pocela zvanicna prodaja 5800 u UK i da je skrenuo na sebe dosta paznje pa su i za njega bili redovi.
Za iPhone znam da je dosta informacionih medija pisalo kako su ljudi stojali u redovima da bi ugrabili prve primerke iPhone-a, a isto tako sam nedavno citao na netu da je pocela zvanicna prodaja 5800 u UK i da je skrenuo na sebe dosta paznje pa su i za njega bili redovi.
- kapoerista90
- Expert
Ja mogu da shvatim Amere i to stojanje u redovima.Ameri su po prirodi veliki patrioti i vrlo vode paznju na onu politiku"kupujmo domace,nase je najbolje".Pa pitam ja vas dal bi stajali u redu da vam je alternativa do skoro bila Motorola a sad od jednom imate luksuz da birate izmedju Iphone i Motorole
Ali i Motorola je u igri sa Iphone look-om

Ali i Motorola je u igri sa Iphone look-om