O cemu se ovde radi-ljudi lupaju gluposti ili ima istine?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

O cemu se ovde radi-ljudi lupaju gluposti ili ima istine?

Post od dimi89 »

Zapravo radi se o delu teksta : "however the stock rom is a complete trash, becomes unusable after 2 minutes of usage.
I have built my own custom rom and it works like a charm." (nadam se da znate engleski ;) ) Ovaj deo posta sam procitao na http://www.gsmarena.com/lg_ks20-reviews-2105.php pa me interesuje da li ima ovo neke veze sa realnoscu ili nema sanse da se tako nesto uradi i napravi? ajde sad da vas vidim 8)

P.S. radi se o LG ks20 i prici da njegov ROM nije dovoljan pa je ovaj lik sam "zdeljao" nekako rom nekim flesom ili cime vec t.Ispravite me ako sam pogresno razumeo. ;)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Nisam bas upoznat kako se to radi ali postoje te fore da sam sebi "skuvas" ROM i da ga ubacis .
Evo ti pogledaj temu OVDE - klik

Fery11
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Sep 2008. 19:50

Post od Fery11 »

dimi89, Racunar sa kog si napisao ovu poruku i na kojem si procitao to na Areni radi na OS koji je neko napisao i sastavio i dolazi sa pre instaliranim opcijama i programima u njemu.I sam verovatno znas da postoje razne oficijalne ili smuckane varijante istog OS koje su sastavljene naknadno i imaju svoje prednosti i mane.E sad ,kad to moze da se radi na velikom bratu Win mobile aparata zasto to nebi moglo da se radi i na njima samima.
To itekako ima veze sa realnoscu,i to sto je taj lik skuvao rom koji njemu odgovara nije nista cudno.Medjutim za to ipak treba imati dosta znanja i nije bas tako lako.Posto se tebi ovaj LG svidja koliko vidim iz drugih postova,pazari ga,ili probaj,pa vidi mozda ti bas bude odgovarao njegov fabricki.I ne bi ti savetovao takvo experimentisanje osim ako bas moras i savrseno znas sta radis.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

idzo i fery11 hvana na postovima....pa iskreno mislio sam da me neko ubacuje jer nikad do sad nisam cuo za "kuvanje"........Idzp hvala na sjajnom linku i ujedno odgovoru na moje pitanje.......Bilo kako bilo ako ikad kupim ovaj mob(nemoguce ga je nabaviti u Nisu a jos nisam naso nikoga da mi ga donese iz BG-a) tesko cu da odolim da ne probam da mu "skuvam memoriju" jednostavno takav sam ti ja :wink: . Imam 1 pitanjce : vidim da lik spominje windows mobile 6.1 a zvanicno na ovom telefonu je windows 6.0 da li ga je on pecovao sa 6.1 pre kuvanja memorije ili ne ? To mi nije jasno i nigde u post se (koliko sam mogaoda primetim ) ne pojavljuje. Hvala unapred. Uostalom mozete i ostaviti komntar na LG ks20 interesuje me vase misljenje. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

dimi89, Naravno da postoji kuvanje ROMova ;) Mada ih ja nikad nisam voleo osim kad sam primoran jer kuvar uvek nesto izostavi ili stavi sto se (npr) meni nece svidjati
Nokia 5800XM

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

dimi89, ne radi se ovde o kuvanju ROMova kao ROM memorije,na šta izgleda ti misliš,već o kuvanju ROMova,kao o pravljenju personalno adaptiranog firmvera za telefon,koji se kod WinMob aparata naziva takođe ROM.Samu memoriju ne možeš nikako skuvati,mada možeš potrošnju iste optimizovati.

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

Daleko od teme:

"O cemu se ovde radi-ljudi lupaju gluposti ili ima istine?"

Odgovor bi bio da su gluposti.

Koliko ljudi kuva rom za KS20? Officialni rom je dobar. Provereno. Paneli sa KS20 su jedno vreme bili popularni.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

ok u svakom slucaju hvala na odgovorima. ja sam celu situaciju shvatio da je lik na neki nacin "prosirio-poboljsao" rom da bi mu brze i bolje radio mobilni.Zato sam i postavio hrpu ovih pitanja.Ako je mobilni zaista spor kako se performanse mogu poboljsati (priblizno onome sto hocu da kazem je na neki nacin kao overklokovanje na kompu-samo mu ne steti toliko znaci moze normalno da se koristi sa boljim performansama) Kad gledam ovako iz mog ugla mislim da je to moguce jer ima Win mobile OS i ima obar procesor itd. Ispravite me ako gresim i molim za dalje objasnjenje Araphel kako mogu potrosnju optimizirati kao sto sam reko meni je cilj da mi fon brze radi(mislim buducu fon) 8)

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

[quote=igord]Officialni rom je dobar[/quote]

Slazem se ... ja sam uvek za oficijelne....a vec sam naveo sto
[quote=NemanjA^]kuvar uvek nesto izostavi ili stavi sto se (npr) meni nece svidjati[/quote]
Nokia 5800XM

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

dimi89, neces drasticno ubrzati rad telefona sa kuvanim ROMom, to se postize overklokovanjem sto ti ne bih preporucio da radis. A kad se kaze optimizovanje tada se misli da se pre svega vizuelno sredi tako da se onom ko je skuvao doticni ROM svidja, posle toga da se izbace neke stvari koje kuvaru nisu potrebne i da se ubace one koje su mu potrebne itd. Dakle, ne da bi ubrzao rad telefona nego da bi ga o osnovnoj verziji prilagodio svojim potrebama i ukusu, da lici na ovaj ili onaj ROM drugog telefona i tome sl.

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

Azimuth, mozes da mi posaljes PM ili da ovde napises kako se klokuje ? Znam za komp ali za mob...;)
Nokia 5800XM

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

NemanjA^, imas na xda uputstvo a na youtube paralelan test za nekoliko htc modela. Samo sto kazem, postaje vrlo nestabilan. To su iskutva nekih ljudi, drugi opet kazu da nemaju nikakvih problema... Ja to iskreno, nikada ne bih uradio jer mislim da je procesor kao takav optimizovan da radi maximumom bez problema prilicno vremena iako moze i brze ali sa velikom veroatnocom da se puci pre ili kasnije iz ovih ili onih razloga

Odgovori