Koliko zadrzavate telefone, tj. koliko cesto ih menjate??

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Koliko zadrzavate telefone, tj. koliko cesto ih menjate??

Post od ilkebgd »

Interesuje me, kada kupite telefon, koliko ga obicno zadrzite kod sebe, tj. na koliko vremena otprilike uzimate novi?

Da li kupujete vise polovne ili nove telefone, sta radite sa starim fonom kad nabavite novi, prodajete ga ili dajete rodbini? :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Na godinu dana menjam, to je neki prosek jer sam neke daleko krace a neke duze koristio.
Do sada sam imao samo nove telefone osim ovog poslednjeg. Pristalica sam svega novog, ne zbog gluposti oko higijene, razdrndanosti i sl. jer takve telefone nikada ne bih ni uzeo ako vidim da se sve na njemu klima nego jednostavno jer volim da imam novi, da sam prvi koji ga je uzeo u ruke, da sam siguran da ce raditi i da cu sve od opreme dobiti uz nejga, da imam kakvu takvu garanciju u slucaju da nesto krene po zlu itd itd i na kraju, siguran sam da novi telefon daleko duze traje od nekog polovnog zbog habanja jer sve ima svoj vek trajanja pa i telefon
A stare prodajem, prijateljima, drugovima ili preko oglasa.. Osim ako bas zatreba nekom od rodbine...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Ja obicno zadrzim telefon godinu dana :D A stare sta znam, ili prodam, poklonim, ali vecina caletu ide :)

Drugovima i prijateljima ili familiji nista li bas nista ne prodajem, poklanjam :) Losa iskustva.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Telefone sam obicno menjao na 4-5 meseca sve dok nisam uzeo 6220c sa kojim sam zasad prezadovoljan i nemam nameru da ga menjam jos dugo.

polovne telefone sam do pre nekih mesec dana davao u zamenu, sve dok nisam izracunao koliko se ne isplati. Od sada ih uglavnom prodajem preko oglasa.

Kupio sam dosta polovnih telefona na koje sam imao garanciju, ali novo je novo.
Uvek bi kupio nov, ali kad se nema mozda nije lose da se uzme polovan od pouzdanog coveka.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

kao i ostali odprilike na goinu dana menjam mada sam shine menjao posle 3 meseca za prismu pa posle 3-4 meseca dobio n76 i n95 pa posle njih 5 meseci sam uzeo LG ks20 koji se nadam da se da me sluzi dugo i dobro. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

U proseku ih menjam na svakih godinu dana, a stare obicno prodam, mada poneki i sacuvam! :roll: :wink:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

На око годину и по дана.Волим да имам модел у потпуности бољи од предходног...
Старе поклањам околини по мизерним ценама.
Слобода или смрт

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Godinu dana, prosek.E jedino sad ovaj N70 se zadrza duze kod mene,sad ce godinu i po kako se "druzimo". :)
Sa starim telefonima nemam problema,cim objavim da prodajem, odmah prijatelji i poznanici pocnu da se raspituju za cenu jer znaju da telefone cuvam i da kada kupe od mene kupuju provereno.
Jos uvek nisam telefon prodavao preko oglasa.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ranije mnogo cesce, sa w950 skoro ce godinu i po da je kod mene.
Da telenor nije uveo ovaj prepaid internet, razmislja bih o kupovini jos jednog sa wifi.
Ovako on ostaje, i ne prodaje se, sam mi je krivo sto od pocetka nisam mogao da mu cackam po sistemskim fajlovima.
Sa uradjenim patch-om za zvuk, i jos nekim sitnim izmjenama, ovo je daleko bolji uredjaj.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Ja svoje telefone relativno retko (barem prema standardima nekih clanova foruma mobilnog sveta) menjam - zadrzavam ih izmedju 12 i 18 meseci. Medjutim kako nosim 2 telefona te zamene vrsim "na smenu". Primarni postane sekundarni, sekundarni se prodaje ili ustupa na koriscenje zainteresovanim clanovima uze a ponekad i sire porodice.

Kako je nastupila "SEKA" nesto mi se cini da ce se aktuelni modeli zadrzati duze kod mene.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Zavisi... sada na nekih 8, 9 meseci... mada se nadam da ce se ovaj zadrzati duze :D A kad nosam drugi telefon, menjam ga kako mi dune (to su uglavnom sitne zamene, glava za glavu, ili koja para gore dole) :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

tekt
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Okt 2007. 20:52
Kontakt:

Post od tekt »

pa ovako ranije sam telefone menjao na svaka 2 meseca,trenutno sam dobio iz finske n95 8gb i ne planiram da ga menjam.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Pa, menjam na svakih 3 meseca... izuzeci su D600 i moj prvi telefon siemens S55. Sada moram malo da se smirim, jer mi pare trebaju u druge svrhe :wink:
Nokia C6

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

zadržavam...od prilike na 9 meseci se promeni mob..mada ne znam šta mi bi sa ovom nokijom :P
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ja menjam cesto i to otprilike na svake 4 godine ! :lol:
Jbg tako je kako je, ja se ne bunim! 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Do sada u proseku na 2-3 meseca,često i manje.Planiram da to promenim sa N78.Imam je već 4 meseca,i držaću je sigurno do novembra,kada mi ističe ugovor,pa ću tada uzeti nešto novo ukoliko bude zanimljivih ponuda uz pakete nekog od dva normalna operatera (onog plavog niti volim niti priznajem,nikad im ne bih bio korisnik posle par meseci iskustva na njihovom prepaidu).

Brajko85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 07:03

Post od Brajko85 »

Pre sam menjao kao lud, sad sam se nesto smorio i malo slabije to ide....ali vraticu se u formu :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

5110 - 9 meseci (prodat za 120DEM)
3210 - 6 meseci (prodat za 110DEM)
3310 - 18 meseci (prodat za 100E)
Trium - 3 meseca (jos uvek kod mene)
Panasonic GD76 - 9 meseci (prodat nedavno za 600 din :D )
Samsung T100 - 12 meseci (prodat za 120 €)
3300 - 30 meseci (jos uvek kod mene, na najboljem putu da bude prodat)
E61 - 30 meseci (kod mene, sluzi kao sekundarni fon, na prodaju )
iPhone - evo vec 4. mesec :)
Prodaja uglavnom drugovima i poznanicima koji su znali da kupuju proverenu i ocuvanu stvar.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Obicno po 18 meseci, mada sam ovaj sadasnji (k530) uzeo preko mt:s-a, tako da ce biti kod mene sigurno jos jedno 9 mes, dok mi ne istekne ugovor, a posle, ako bude neke dobre ponude, mozda ga prodam, a mozda ga i zadrzim.

Do sad sam kupovao samo nove, i tako cu i nastaviti. 3 sam kupio u radnjama na crno, 2 preko operatera.
Do sad sam 3 (prijateljima i rodjacima) prodao, a jedan poklonio majci.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Kod mene su se najduze zadrzali :
5210 oko 1.5 god
k750 isto oko 1.5 god
w850 isto oko 1.5god
i evo ovaj k810 je kod mene 10-tak meseci....(a nastavice da bude barem do leta 2010.)
Mada menjam drugi telefon,pa kada se preracuna ispadne da kupim barem jedan aparat godisnje!
D500&E71

Odgovori