Telefoni iz Jordana

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Pedjacar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 10. Sep 2009. 10:21

Telefoni iz Jordana

Post od Pedjacar »

Postovanje svim ucesnicima foruma i hvala onima koji ce odgovoriti na ovu temu i procitati.

Imam prijatelja koji je otputovao u Jordan,i cene su tamo dosta nize nego kod nas.Mogao bi da mi nabavi nesto. Ipak ne znam,koliko je to sigurno i sta se prodaje...

Dal je neko imao slicna iskustva pa moze o tome nesto da kaze..

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

meni je drugar donosio iz Dubaia nove aparate i nikada nije imao neki problem... e sad kako ih je prenosio preko granice - to ne znam... :wink: :wink: :wink:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ja sam bio u Jordanu 1990-e ali tad nije bilo mobilnih jos. :D

Verujem da su mobilni svuda isti, ako su original. Burazer mi plovi morima na turistickim brodovima vec par godina, i prosle godine je iz Libana, doneo lap top HP. I bas sam pregladavao. Osim oznaka na arapskom, nista nije bio drugacije od evropskih.

Radnje originalne robe su i u Jordanu i bilo gde u svetu identicne. 8) E sad, ako su jeftiniji, to je plus. Lap top je bio nekih 100-200 evra jeftiniji inace nego kod nas, a u originalnoj radnji je kupio. Ali da pazi sto se tice garancije. Neka ne placa vecu cenu bez veze, za neku worldwide garanciju, jer ako sudim po iskustvu burazera, kad je imao problem sa ovim HP-om i nisu mu priznali kod nas, onda bi tako verovatno bilo i sa mobilnim. Imao je srece pa mu je devojka nosila u Rumuniju kod svojih i tamo je popravila bez problema.

zakljucak: Srbija je cudo u Univerzumu, sto god vazi svuda u svetu, kod nas ne vazi. :wink:
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Pedjacar, pa daj neki link sa cenama pa cemo ti odmah reci da li je to isplatljivo ili pak nije...
Mada bilo koja Nokia bi trebalo opusteno da radi ovde,a za SE i Samsung nisam 100% siguran jer oni izbacuju posebne model van Evrope....
D500&E71

Pedjacar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 10. Sep 2009. 10:21

Post od Pedjacar »

nazalost loki,nemam link...e evo pokusavao sam i da izguglujem,al mrka kapa..

ali ako kao neki parametar moze da posluzi da 5800 kosta oko 200e .. pa neka proporcija mozda posluzi u zamenu..

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

па то је неких 50е мање неко код нас! :?
ако већ тамо узме па ти гаранција не важи овамо,узми код нас са мало више кеша :(
Nokia 6220 Classic

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Ranije sam zivela neko vreme u Jordanu. Evo ti link zvanicnog distributera za SE u Jordanu

http://www.telelink.com.jo/Aboutus.asp

Oni imaju iskljucivo SE program, a cene su u vreme kad sam ja bila dole zaista bile povoljnije nego u Beogradu. Ja sam tamo kupila K600i koji je bez problema radio i u Bgdu.

A indijanaca koji prodaju polovne telefone sumnjivog porekla i kvaliteta je u to vreme (2005-2006) bilo mali milion.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

loki13, ne siri dezinformacije, i Samsung i SE proizvode triband/4band modele. Sve sto je bitno jeste koje mobilne mreze koriste u Jordanu, i da li se poklapaju sa mrezama u Srbiji/Evropi. A to je barem lako utvrditi:
Jordan

The country has 4.90 million subscribers in total, or a 83% penetration rate. [98] (December 2007)
Rank Operator Technology Subscribers
(in millions) Ownership
1 Zain GSM 2.445 [99] (June 2009) Zain Group (96.52%)
2 Orange Jordan GSM 1.613 [100] (June 2009) France Telecom
3 Umniah GSM 1.430 [101] (December 2008) Batelco
4 XPress iDEN 0.1[citation needed] () Private shareholders
Daklem bitno je da ne kupi telefon za iDEN mreze. Mobilni telefoni namenjeni GSM mrezama standardno podrzavaju 900/1800 MHz mreze koje se koriste kod nas.

http://www.orange.jo/en/index.php
http://www.umniah.com/umniah/mainE.aspx
http://www.jo.zain.com/English/Pages/Home.aspx
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

tomas.hokenberi, mislim sa eventualno za SE i Samsung(Anycall) koji se prave za pojedina azijska trzista......
Pedjacar, za tu razliku u ceni ti se po mni i ne isplati da uzmias konkretno 5800,jer se kod nas moze isit naci za malo vise novca ali najcesce sa 2 god garancije.....mada ti najbolje znas sta ti je povoljno a sta nije!
D500&E71

Odgovori