Koja je najbolja memorijska kartica za mobilni?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Shakal
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 23:54
Kontakt:

Koja je najbolja memorijska kartica za mobilni?

Post od Shakal »

Razmisljao sam o kupovini MultiMedialneKartice ali samo cuo od nekih likova da postoje MMC koje sluze samo za aparat pa kad ih stavis u fon usporavaju ga , zablokiraju ga , brisu fajlove....
E ako je to tacno zanima me koju onda MMC da uzmem , razmisljao sam o KINGSTON-u od 256mb(38 eura) , da li ona sluzi za fon ili nesto drugo.

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Ti likovi jedu ...
Postoje razni tupovi, ali u najgorem sluchaju ti odredjena kartica nece raditi u telefonu, daleko od toga da ce doci do gubitka podataka...
Ta Kingston-ova kartica je ubedljivo najbolji izbor! Gde si uspeo da je nadjesh, poshto ni ja sam nisam uspeo da je nadjem kad sam qpovao svoju MMC...
U svakom sluchaju: Go for it!
:wink:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Da, dr. Nick je u pravu. Biće ti dobra bilo koja koja na sebi ima napisano ime proizvođača ("firmirana")... Svaka MMC kartica je univerzalna i ide u bilo koji uređaj koji ima takav slot. Jedino ako nisi takav baksuz pa da kupiš neku koju telefon ne prepoznaje, no mala je verovatnoća za tako nešto.
Jedini savet, ne idi preko 256 mb, nema potrebe...

Shakal
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Shakal »

hvala , karticu cu da testiram na licu mesta tako da i ako mi tel ne prepoznaje vraticu je.Nego pricao sam s nekim tipovima o tome i jedan kaze da kartica treba da se formatira kad se kupi , a drugi kaze da ne treba , sta ustvari treba.

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Teško da ćeš moći vratiti ako probaš... Naime, većina kartica (da ne kažem sve) upakovana je "hermetički", pa kada otvoriš originalno pakovanje - nema više vraćanja jer prodavac više ne može da je proda kao novu sledećem kupcu... Jedino ako nemaš poznanika prodavca, pa on nešto smuva, ili ako već nema neku karticu izvađenu iz pakovanja.... U svakom slučaju, probaj.

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 05. Dec 2004. 01:26

Post od La Dur »

Shakal, ti pitaš u radnji da li je to MMC kartica, na šta će prodavac naravno reći da jeste. E kad je uzmeš, odmah je pred njim staviš u fon i ako ne radi, pokažeš prodavcu, kažeš mu da je kartica neispravna jer tvoj telefon prima sve vrste MMC kartica i vratiš mu je nazad.

Ili mu odmah kažeš da ćeš kupiti karticu ali samo ako može ići u telefon. E ako prodavac kaže da može, probaš na licu mjesta ....

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak

Sve zavisi od prodavca, ali cesh verovatno moci da probash...
Mem. karticu cesh morati da formatirash u telefonu da bi je koristio...
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Ma nemoj da brines, ako na kartici pise koja je marka (pogotovo ako je Kingmax) mora da radi. Nema potrebe da probas nista, radice 100%.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ja nikad nisam imao promlema sa karticama....a nisam ni chuo da je neko kupio firmiranu karticu a da je imao problema.... :wink:

Ne trebash da brinesh toliko....radice ti.... 8)

Wobby
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 12. Dec 2004. 23:02

Post od Wobby »

Mada ti ipak pitaj da probash pred prodavcem,jer ima dosta muckanja pogotovo danas......probaj ali i ja verujem da ce raditi firmirana! :wink:
Ovaj post je pisan iskljucivo radi povecanja ukupnog broja postova u mom profilu i ni u kom slucaju ne odrazava moje stvarno misljenje o doticnoj temi.

Shakal
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Shakal »

`Dr. Nick Riviera` napisao:Sve zavisi od prodavca, ali cesh verovatno moci da probash...
Mem. karticu cesh morati da formatirash u telefonu da bi je koristio...
Jedan moj prijatelj je kupio novu MMC i rekao mi je da nije morao da formatira karticu , da li me on zeza pa mozda nije kupio novu ili su ga prodavci zeznuli pa mu dali polovnu ?

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak

Pa ako je nova, onda bi morao da mu radi format...
Format jedino moze da ne radi ako je bash neispravna kartica...
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Shakal
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Shakal »

Evo sad sam ga pitao , izgleda da se nismo dobro razumeli , njemu i meni nije jasno zasto da formatira karticu koju je vec dobio formatiranu ?

ptomic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 02. Okt 2004. 22:08
Kontakt:

Post od ptomic »

Evo i ja da pitam nesto. :)
Kakve su Transcendove memorije, valjaju li cemu ?? Mislim na MMC, obzirom da treba da dobijem iz Pin-a po "nekoj" ceni.

balansero
Banned
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 13:00

Post od balansero »

Sve zavisi od modela telefona. Nisam jos video MMC koja na 6600 ne radi. Pa cak i one noname. Vec na 6230 je veliki problem. Kingston radi sigurno ali ostale ne prepoznaje uopste. Doduse nisam probao bas sve firme ali vecinu jesam. Nebitno, potrebno je u svakom slucaju karticu probati na licu mesta.

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 05. Dec 2004. 01:26

Post od La Dur »

Juče smo probali u Nokiu 6230 da ubacimo staru dobru MMC iz Siemensa SL45i (32 MB), i nakon formatiranja je radila bez problema.

balansero
Banned
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 13:00

Post od balansero »

Ja te kartice ne zovem noname (ne znam koje Siemens koristi). Govorim o novim karticama koje se prodaju na nasem trzistu. Sad se ne secam imena proizvodjaca ali znam da sam se namucio dok nisam kupio Kingston koji je radio. Najinteresantnije je sto su 6600 i 3330 prepoznavale sve, a 6230 ni u ludilu, i to ne samo moja nego sve u prodavnici.

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak

@Shakal
Svaka mem. kartica mora dodatno da se formatira za upotrebu na nokija telefonima, iako je ona vec fabrichki formatirana... :wink:

@ptomic
Sve firmirane mem. kartice su sasvim dobre... Samo one "no name" hoce ponekad da prave probleme, mada ni to ne mora da znachi...
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

U potpunosti se slazem sa `Dr. Nick Riviera`-om.Biraj samo brand(Kingston),i nema problema.
Ukoliko ih i bude,fabricka je greska. :wink:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak

Da, i kod brendiranih se uglavnom dosta dobro poshtuje garancija, tako da ako budesh imao bilo kakvih problema, mozesh da je vratish odnosno zamenish... :wink:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Odgovori