Koja je najbolja memorijska kartica za mobilni?
Koja je najbolja memorijska kartica za mobilni?
Razmisljao sam o kupovini MultiMedialneKartice ali samo cuo od nekih likova da postoje MMC koje sluze samo za aparat pa kad ih stavis u fon usporavaju ga , zablokiraju ga , brisu fajlove....
E ako je to tacno zanima me koju onda MMC da uzmem , razmisljao sam o KINGSTON-u od 256mb(38 eura) , da li ona sluzi za fon ili nesto drugo.
E ako je to tacno zanima me koju onda MMC da uzmem , razmisljao sam o KINGSTON-u od 256mb(38 eura) , da li ona sluzi za fon ili nesto drugo.
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59
Ti likovi jedu ...
Postoje razni tupovi, ali u najgorem sluchaju ti odredjena kartica nece raditi u telefonu, daleko od toga da ce doci do gubitka podataka...
Ta Kingston-ova kartica je ubedljivo najbolji izbor! Gde si uspeo da je nadjesh, poshto ni ja sam nisam uspeo da je nadjem kad sam qpovao svoju MMC...
U svakom sluchaju: Go for it!

Postoje razni tupovi, ali u najgorem sluchaju ti odredjena kartica nece raditi u telefonu, daleko od toga da ce doci do gubitka podataka...
Ta Kingston-ova kartica je ubedljivo najbolji izbor! Gde si uspeo da je nadjesh, poshto ni ja sam nisam uspeo da je nadjem kad sam qpovao svoju MMC...
U svakom sluchaju: Go for it!

¨°o.O Nokia N70! O.o°¨
Da, dr. Nick je u pravu. Biće ti dobra bilo koja koja na sebi ima napisano ime proizvođača ("firmirana")... Svaka MMC kartica je univerzalna i ide u bilo koji uređaj koji ima takav slot. Jedino ako nisi takav baksuz pa da kupiš neku koju telefon ne prepoznaje, no mala je verovatnoća za tako nešto.
Jedini savet, ne idi preko 256 mb, nema potrebe...
Jedini savet, ne idi preko 256 mb, nema potrebe...
Teško da ćeš moći vratiti ako probaš... Naime, većina kartica (da ne kažem sve) upakovana je "hermetički", pa kada otvoriš originalno pakovanje - nema više vraćanja jer prodavac više ne može da je proda kao novu sledećem kupcu... Jedino ako nemaš poznanika prodavca, pa on nešto smuva, ili ako već nema neku karticu izvađenu iz pakovanja.... U svakom slučaju, probaj.
Shakal, ti pitaš u radnji da li je to MMC kartica, na šta će prodavac naravno reći da jeste. E kad je uzmeš, odmah je pred njim staviš u fon i ako ne radi, pokažeš prodavcu, kažeš mu da je kartica neispravna jer tvoj telefon prima sve vrste MMC kartica i vratiš mu je nazad.
Ili mu odmah kažeš da ćeš kupiti karticu ali samo ako može ići u telefon. E ako prodavac kaže da može, probaš na licu mjesta ....
Ili mu odmah kažeš da ćeš kupiti karticu ali samo ako može ići u telefon. E ako prodavac kaže da može, probaš na licu mjesta ....
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
Jedan moj prijatelj je kupio novu MMC i rekao mi je da nije morao da formatira karticu , da li me on zeza pa mozda nije kupio novu ili su ga prodavci zeznuli pa mu dali polovnu ?`Dr. Nick Riviera` napisao:Sve zavisi od prodavca, ali cesh verovatno moci da probash...
Mem. karticu cesh morati da formatirash u telefonu da bi je koristio...
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
Sve zavisi od modela telefona. Nisam jos video MMC koja na 6600 ne radi. Pa cak i one noname. Vec na 6230 je veliki problem. Kingston radi sigurno ali ostale ne prepoznaje uopste. Doduse nisam probao bas sve firme ali vecinu jesam. Nebitno, potrebno je u svakom slucaju karticu probati na licu mesta.
Ja te kartice ne zovem noname (ne znam koje Siemens koristi). Govorim o novim karticama koje se prodaju na nasem trzistu. Sad se ne secam imena proizvodjaca ali znam da sam se namucio dok nisam kupio Kingston koji je radio. Najinteresantnije je sto su 6600 i 3330 prepoznavale sve, a 6230 ni u ludilu, i to ne samo moja nego sve u prodavnici.
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak