Original ili ne?!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
minnie_di
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 01. Jun 2011. 13:49

Original ili ne?!

Post od minnie_di »

Imam jedno pitanje i bila bih zahvalna ako bi iko mogao da mi pomogne da resim dilemu.

Ovako: kupila bih N97 mini gold, ali me buni kako da znam da li je original ili kinez jer mi je strahovita razlika u ceni. Inace, privatno poznajem vlasnika radnje koji bi mi je prodao, naravno tvrdeci da je originala uz svu propratnu dokumentaciju i opremu, uz mnoooogo manju cenu u odnosu na onu koja je u npr. BIG BANG-u i uz garanciju od 6 mes dok u pomenutoj radnji BB je garancija 2 god. Cena kod ovog prijatelja je 220e a u radnji 600e :o Imam poverenja jer sam i prosli tel tamo kupila, ima vec 2 god nikad mu nista nije falilo i prezadovoljna sam, tvrdi i garantuje da nije kinez i da ne radi sa kineskim tel. Kako da znam i proverim??! Molim za savet nekoga ko ima iskustva ili se razume. Hvala unapred!!!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

pogledaj specifikaciju telefona na www.gsmarena.com i onda proveri da li sve to ima taj sto bi kupila... drugo, taj kinez bi verovatno imao slabiji ekran, tv prijemnik sto original nema... inace cena i jeste oko 200-250 eur... poz :wink:

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

U ovlascenoj radnji je N97, sa 24mes. garancije 45.999. Kakva je ta radnja u kojoj je 600€? :-S Inače to što je 220€ ne znači da nije original, već je samo uvezena na crno.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ako prihvata neku symbian aplikaciju trebalo bi da je original. Slika

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

deksicom, da ali pravo pitanje je, kako da zna djevojka na "pogled" da li je pravi ili ne?! Jer mislim da ti niko nece dati da probavas telefon ili da ga nosis kuci i ubacujes app na njega :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

zavodnick, znam da nece niko dozvoliti ali u ovom slucaju njih dvoje se poznaju pa je ipak izvodljivo.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

*#0000# proveris verziju softwarea. pre toga proveris koji rm-pa broj od tri cifre je za n97 mini na googlu.

minnie_di
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od minnie_di »

luca, kako je to cena, kad evo juce bila u Uscu, radnja Big Bang 600 e, a i pogledaj ovde na mob.svetu nema je ispod 677e?!

mezzano, to sam i ja pomislila prvo jer znam coveka, napomenula sam da necu kineza i da bih pre dala vise para, ne verujem da bi me zavrnuo, mada mozda nije mogao preko tel da mi kaze da nije carinjen. Ufff jbt da nije toliko skupa, otisla bih i kupila u ovlascenoj radnji... :smutny: Ako neko ima jos neki savet, predlog, recite ljudi dal' da rizikujem ili ne???

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

minnie_di, Taj telefon realno vredi ne više od 150 eura, sve preko toga je bacanje para na prastari telefon...
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

minnie_di
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od minnie_di »

By the way :) Hvala svima na odgovoru, bas ste brzi sto mi mnogo znaci jer sam otkinula za telefonom od kad sam ga drzala u rukama juce i hocu ga sto pre :lol:

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Ja se izvinjavam, prevideo sam da se radi o Mini Gold modelu. Njegova cena je u ovlašćenim radnjama zaista oko 65.000 din. Razlika je zaista ogromna. Obično nisu tolike razlike između ovlašćenih radnji i radnji na crno. Što reče snenad, najpouzdanije ti je da ono što ti izbaci na *#0000# ukucaš u google i vidiš rezultat. Ako ti izbaci da je to verzija softvera za n97, onda uzimaj.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

minnie_di, ja ti kao i ostali sa ovog foruma ne savetujem kupovinu tog telefona, ali ako si bas bas zapela, ima nekoliko nacina:
1) ovo sto su ti rekli sa *0000#
2) ukucas *92702679# u telefon, i tu vidis sve specifikacije - ako je zaista Nokia
3) odes, uslikas ga i stavis ovde sliku pa ti mi kazemo
4) povedes nekog od nas sa sobom, koji ce na licu mesta da ti kazu vadi pare i placaj, ili bezi od ovoga
5) ako neko ima jos koji predlog slobodno iznesite
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

miodrage, samo da te prepravim za stavku broj 2. Treba ukucati kod *#92702689#. :) Tu ce prikazati koliko ima sati razgovora dok na na kod *#0000# izbacuje verziju softvera i ostale podatke podatke koje ti kineska verzija nece bas vjerno prikazati iako je moguce da izbaci neke podatke to opet nije to. :)

minnie_di
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od minnie_di »

Ok, ali zna li neko sta bi trebalo da mi izbaci kad ukucam ovaj kod za verziju softvera? Koliko cifara ima taj br, kako da znam da prepoznam da li je pravi ili ne, jer se nisam susretala nikada sa tim?! :unsure: Videcu, videcu...nisam pametna :uhuh:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

janka_88 ja sam video kineza n95 8gb koji je po svemu isti kao moj osim jedne stvari a to je sočivo kamere koje je mnooooogo manje tj ona blenda.e sada ovo sam napisao jer svi ovi kodovi sa nulama i waranity rade i na kinezu.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

VeNoM, imao je jedan moj kolega takav model i stoji to sto kazes. Ja sam odma provalio razliku jer ne pise slicno i sve je to malo drugacije. Cim se udje u meni odma se vidi po ikonicama razlika i sve. Jedino ko ima N97 pa da postavi screenshot pa da ona sebi prebaci na mob koji ima da zna bar po meniju i po tim stavkama uvidjeti razlike koje su vidljive kad se uporedi sa originalom. Jer ako je tu identicno onda je original, ako je vizuelna razlika vidljiva onda je kinez jer ni font slova nije isti i jos dosta detalja...

minnie_di
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od minnie_di »

janka_88, jao, pa to bi bilo idealno i jedino resenje, mislim stvarno se ne razumem u telefone toliko i ne bih mogla da vidim razliku bez pomoci :smutny: Ako je iko u mogucnosti da postavi kako to izgleda, bilo bi super!!!

Izmenila Ninolina:: nemoj citirati celu poruku koja je odmah iznad tvoje, podrazumeva se da na nju odgovaraš... Pročitaj pravila foruma..

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Kinezi dosta lose i slikaju i to dosata lose, mislim da su im kamere vga 0.3 mgp.
Mozemo mi tebi pisati predloge do sutra i opet neces biti sigurna dali je ili nije original, najbolja varijanta je da pronadjes nekog iskusnog i ko ima taj telefon pa ti i taj kolega sa njegovim telefonom pravac na suocenje ili nekog ko je puno radio sa symbianom i on bi ti mogao pomoci puno.
Moze ti pomoci i youtube tu nadji neki video gde ces videti kako izgledaju ikone, meniji, kako se startuje i jos poneke detalje.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

E ovako kod mene to izgleda na N8 sa standardnom temom a koliko se sjecam i na N97 bi trebalo isto tako izgledati, eventualno boja teme da je drugacija:

Pocetni meni:

http://imageshack.us/photo/my-images/58 ... 002ec.jpg/

Ovo je glavni home screen kad se telefon okrene na stranu pa se slika automatski rotira:

http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... 0004s.jpg/

Ovo je kada se na glavnom home screen-u drzi prstom par sekundi da se otvori podesavanja za widget koji gdje da stoji:

http://imageshack.us/photo/my-images/65 ... 005nt.jpg/

Ovo je kada se ukuca kod *#0000#:
1. dio

http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... 007uu.jpg/

2. dio

http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... 0008m.jpg/

To bi bilo to ukratko. Ja mislim da je i na N97 skoro identicno bar po ikonicama i po provjeri verzije softvera. Najbolje bi jos bilo da postavi neko ko ima N97 pa da se odma zna. Izvinjavam se sto sam ovako u linkovima ali nikako mi ne ide da postavim da se vidi mala slicica umjesto linka, zaboravio sam kako ide. :oops:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

mezzano ti je odgovorio za cenu, tu je sve jasno... mogla bi da odes do radnje i pogledas original pa da zapamtis neke detalje ako se bas ne razumes u telefone... :wink: :wink: :wink:

Odgovori