Problemi sa sitnim slovima u SMS podesavanjima

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
blackcat1963
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 28. Jun 2011. 11:42

Problemi sa sitnim slovima u SMS podesavanjima

Post od blackcat1963 »

Da li neko ima saznanje da postoji mobilni telefon kod koga mogu povecati slova KAD PISEM I PREGLEDAM SMS PORUKE?
Moj vid je unatrag par godina narusen i mala slova ne vidim dobro. Kada je losa osvetljenost ni srednja slova ne vidim vise dobro te kada dobijem poruku prvo moram da stanem negde sa strane (ako sam u gradu recimo) pronadjem naocari u dzepu, stavim ih i tek tada mogu procitati poruku.
Pregledao sam desetak modela telefona ali nigde nisam pronasao opciju da povecam slova prilikom pisanja ili citanja SMS poruka. Da li to igde postoji na svetu?[/b]

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Po defaultu ne verujem da postoji telefon koji to ima. Na androidu (a verujem i na iPhoneu) imaš sms aplikacije da skineš sa marketa koje imaju podešavanje veličine fonta. Ali pošto ti vid nije savršen ne verujem da će ti odgovarati softverska tastatura.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

blackcat1963
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od blackcat1963 »

Hvala lepo. Da li mozda znate koje su to aplikacije na Androidu?
Sa kucanjem cak i na softverskoj tastaturi nemam problema jer koristim mobilni dovoljno dugo pa sam naravno zapamtio raspored pa mogu da kucam i zmureci :) MOj vid na daljinu je sasvim ok i zato i ne nosim naocari osim kad trebam citati mala slova
Jedno vreme sam imao Nokia 5800 xpress music telefon i softverska tastatura je bila odlicna i nisam imao problema sa njom

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

blackcat1963, blackberry uređaji imajunopciju promene fonta kako za čitanje tako i za pisanje, kao i sistemskih fontova, koliko je meni poznato. takođe, neki od starih HTC modela, mislim Meteor, su tu opciju imali. Što se tiče aplikacija, nažalost ne mogu da pomognem.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

blackcat1963, Znam da Handcent SMS može svugde da povećava font, dok Go SMS može samo u balončićima ne i u polju gde se kuca.
Slika

Slika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Све Нокие колико ја знам могу да повећају фонт у порукама, питање је само да ли је теби то довољно.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Da kada sam pisao gore nisam se dobro izrazio, ima telefona koji imaju podešavanje fonta ali samo da biraš između već predifinisanih veličina (na dumb nokiama), što sam mislio da si već proverio.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Na samsung Wave mozes da povecas slova u poruci koju citas,mogu da budu bas velika ali kada pises poruku ne mozes...

blackcat1963
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od blackcat1963 »

Hvala svima na odgovorima. Koliko vidim resenje je Handcent sms odnosno nezavisni programi za Android platformu :roll:

Odgovori