Prevara pomozite mi nekako!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Jan 2012. 01:50

Prevara pomozite mi nekako!

Post od bocko89 »

pozdrav imam problem pa ako mozete da mi pomognete bar nekako.

uglavnom prevaren sam od strane nekog lika iz leskovca bas danas.
narucio sam telefon samsung galaxy s2 a on mi je poslao neki krs samsung f450 ili sta vec koji nemoze da se upali ustvari to je nebitno. i platio sam 24000din! :x a paket sam primio preko postexpresa pouzecem. i uglavnom ja kad sam vec potpisao da sam preuzeo paket i otvorio nisam mogao da dobijem pare nazad!

Malopre sam se ja cuo sa covekom i rekao je da je greska u pitanju da nije on pakova paket nego kao sestra. i da mi je telefon (galaxy S2) sto sam ja narucio poslat danas i da stize sutra 11.01.2012. i kontam da ga sacekam do sutra. al je meni jako sumnjiv!

imam ja sve njegove podatke tu broj telefona, ime prezime, ulica. odakle da pocnem sutra ako ne stigne to sto treba? da li policija to moze da resi? jel moze da se locira pomocu njegovog mobilnog broja? neznam sta da radim?! dajte neki savet ako ste imali vec ovakav slucaj!

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Re: Prevara pomozite mi nekako!

Post od Behemoth »

Prvo,nikad ne uzimaj na slepo i na rec tamo nekog.
Uvek naglasi proveru paketa pre nego sto platis.Znaci otvoris paket i uveris se u ispravnost robe.
Iskljucivo je tvoja krivica sto si se tako zaleteo,inace ako ti ne stigne sutra prijavi policiji,mada su male sanse da ce nesto da urade ako nemas vezu u istoj.Ako nisi daleko od Leskovca,sedi u kola sa par ortaka pa umlati skota.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

znam da sam sam kriv sto sam na slepo uzimao telefon! ali u postexpresu nije dozvoljena provera paketa. ja sam trazio da otvorim prvo paket pa mi nisu dali dok ne potpisem. a bogami daleko sam od leskovca ja sam skoro na severu backe.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

bocko89, znas i sam da si sam kriv, ali moram da te dezinformisem, u postexpressu dozvoljavaju otvaranje paketa pre preuzimanja. Ja sam nekoliko paketa slao, i primao, i nikad nije bilo problema. To sto se kuriru zuri, to mene najsavrsenije zabole. Uvek ga ponudim da sedne, moze da dobije casu soka, ali ja cu narucenu robu da proverim.
Ti sacekaj do sutra, mada garant neces dobiti nista... eventualnod a zoves lika i da ti kazes broj paketa koji je poslao pa da vidis da li je takav paket zaista poslat. Ako ne, onda policija, ali tesko da ces ista da uradis bez veze kako je Behemoth, vec naveo.
Ovo ti je nauk za ubuduce, prosao si sa kaznom od 200€... :( :x :angry: :x
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

e majku im meni kurir kao nemozes prvo potpis..i u glavnom sad sam pokusao da opet zvem ovog prevaranta i nije dostupan. imam neki osecaj i sutra ujutru ako dodje kurir doce mi neki krs zapakovan u kutiju.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Mnogo smo pisali o riziku kupovine na nevidjeno,preko oglasa i voleo bih da se varam,ali 90% mislim da je prevarant.Cudno je da ti se uopste javio na poziv i to ti daje neku nadu ali izgovor da mu je setra pakovala telefon mi ne deluje dobro.Policija uglavnom nece da se angazuje za ovakve slucajeve a da odes u LE,tesko ces ga tamo naci.Uglavnom imaju kartice koje bacaju posle prodaje telefona(novi broj je 200 din za novi oglas).Kupovao sam na takav nacin ali u dogovoru sa prodavcem i kurirskom sluzbom da placam posiljku kada otvorim,pregledam i uverim se da je sve kao sto je dogovoreno.Nisam imao problema,sve je bilo u redu,telefoni stari dan-dva kupljeni preko operatera sa svim papirima po povoljnoj ceni a poslati iz Vrsca,Subotice...Necu da te obeshrabrujem,ali ako sutra ne dobijes telefon,probaj prvo u policiju,posto vrednost prevare prelazi 18 000 spada u tezi oblik prevare ili ako imas nekog poznanika u policiji,pomoglo bi.U svakom slucaju,javi nam sta se dogodilo da znamo.
LG G2 Black,16GB

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

kad smo se culi trazio sam od njega i da mi slika licnu kartu da mi posalje na mejl ali sad nije dostupan vise na mob. cak mi je lik kao dao i svoj profil na fejsbuku dok smo pricali telefonom ako je to on uopste. ali ne prihvaca poziv za prijateljstovo. pisacu vam sta je bilo sutra i sutra cu vam napisati kako se on zove. ali sam rekao vise ne kupujem telefon vracam se starim nokijama.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Ne bih da propagiram nasilje,ali ja bih to resio na jedan vrlo fin nacin kao sto rece Behemoth,sednes u kola i znas vec kako to ide... :) Uglavnom za nastalu situaciju si kriv ti ,jer kupovina tako na slepo da ne proveris je stvarno glupost.Al nema veze sad verujem da si i sam svestan svoje greske. Jel ti dao tu sliku licne kao sto si trazio ? Nesto ne verujem da ces sutra dobiti telefon. Javi sta se desilo...

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

On je mogao neciju izgubljenu ili ukradenu licnu da slika, mislim moras biti genije da sa licnim podacima vrsis prevaru. Nista nasamaren si, jedino policija sada moze da ti pomogne, a svi znamo koja je vajda od njih :disgust:

PS. ne znam zasto ali kada god procitam ovakvo iskustvo uvek likovi budu ili iz Nisa, ili nekog grada dole. Ja da kupujem uzeo bi nesto sto je blize meni, da odem licno da probam telefon.Cudi me da nisi nasao neki sgs2 blize, nije 24000 tako povoljno, pogotovo ako nije nov.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

artifex, ma kakvi nije poslao tu fotografiju licne. ne verujem ni da ce mi paket stici. i ja bi najradije otisao za leskovac al ce me put do tamo i nazad izaci verovatno jos toliko. stvrano neznam sta bi! trenutno se osecam sjeban i skenjan jako. :( (izvinite na recniku).

a ima jedna stvar sto nisam naveo neznam da li smem da napisem. da sam oglas nasao na jednom sajtu gde su i slike telefona okacene. i ima 3 oglasa na svom profilu i jos ih nije obrisao sa svog profila. pa sam ovde okacio temu posto tamo nema forum. mislim da znate na koji sajt mislim.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pretpostavljam da je u pitanju Kupujem prodajem.
Da li prodavac ima ijednu pozitivnu ocenu?
Neću ti stajati na muku sa tim da si trebao zahtevati otvaranje paketa, ali nisi smeo davati nove i potpisivati bilo šta na slepo!

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

IDzO, jeste kupujemprodajem i nema pozitivnu ocenu. ispao sam debil sve sam to vec shvatio. i uglavnom ceo zivot sam donosio pogresne odluke kao i sada.

jedino sto me tesi je to sto znam da ima dosta gorih stvari koje se mogu desiti coveku. i kao sto mi je keva rekla bitno da sam ja ziv i zdrav.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Kako si gore opisao to je Vlajko i vidim da mu je i S3 ispod cene, tako da verovatno čovek ide na nisku cenu da navuče kupce i ostatak se zna.
U svako slučaju sačekaj sutra i ako nema ništa od pravog telefona OBAVEZNO prijavi policiji. Na Limundu je isto bio neki prevarant pa su ga navodno uhvatili.
U međuvremenu obavezno napravi "screen shot" oglasa sa podacima pa ćeš im sve priložiti kada budeš podnosio prijavu.

edit:
isto tako posavetuj se sa adminima sa KP (kontaktiraj nekoga i iznesi svoj problem pa ćeš čuti da li ti mogu i kako ti mogu pomoći)

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Platio si skolu...Kako on podigne te pare posle,mora da ima negde u evidenciji broj licne karte onog ko je podigao,nije to tesko naci?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

bocko89, ako si mu slao privatnu poruku sigurno ti se pojavila i e-mail adresa tako da i to zapiši možda može biti od koristi.
dzonsi, mislim da poštari/brza pošta ne traže LK kada s donosi novac od prodaje paketa (dovoljna je samo potvrda od poslatog paketa), ali neka me neko ispravi ako grešim! :?

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od dzonsi »

Nije mi jasno,tom liku trebaju ovi iz postexpresa da daju 24 soma,jel on ide to negde da podigne ili mu kurir donosi? I kako je on poslao taj paket,na salteru poste,ili je dosao kurir po njega?

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

IDzO, napravio sam sve te skirnshotove tu prepisku i dogovor izmedju mene i njega sve sam sacuvao.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

bocko89, pokušaj ga preko mejla naći na FB. Gore gde se kuca, kada tražiš ljude, ukucaj njegov mejl pa vidi da li će ti išta izbaciti. Probaj, ne može škoditi! :wink:
dzonsi, kurir donosi na kućnu adresu, ako nisi kući ostavljaju ti priznanicu i podižeš lično u pošti, ali ne traže LK (tako funkcioniše post ekspres).

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od dzonsi »

IDzO, ok ,nisam nikada slao,pa ne znam,to znaci da policija moze njega da nadje vrlo lako,ako hoce da se iscimaju,sto je opet vrlo tesko..

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Trebali bi raditi svoj posao, jer su za to plaćeni, ali da ne ulazimo u tu tematiku...
Vrednost prelazi 15.000,00 RSD pa bi trebali da se aktiviraju, jer do 15k se neće bakćati. To je "sića" za drugove organe! :wacko:

Odgovori