MMS ili e-mail

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

MMS ili e-mail

Post od Lobachewsky »

Posto imam mobilni koji ne podrzava e-mail pa ne mogu da proverim nikako, zanima me sta je jeftinije:
-poslati MMS (meni u jedan MMS mogu da stanu 5 slika, maksimalna velicina MMSa) i kosta me 10 dinara (ne znam koliko tacno)
-ili tih 5 slika poslati preko e-maila sa mobilnog na mobilni (na cenu utice protok podataka kroz GPRS).

Zanima me i koliki je maksimalni kapacitet MMSa, a koliki je kapacitet e-mail poruke?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Ograničenje MMS-a je 100 kb i takva poruka kod Mobtela košta 10 din (i nešto malo više, čini mi se). Kod e-maila nema ograničenja (bar ih ja nisam primetio), jer sam bez problema slao i primao fajlove veće od nekoliko stotina kilobajta...
Kod e-maila ti naplaćuju samo prenetu količinu podataka... Znači tih 100 kb bi te (poslato e-mailom) koštalo (x 0,05) oko 5 dinara, tako da je dosta jeftinije (duplo).
Što ne ubaciš neki e-mail program urađen u Javi (nešto poput mMaila)?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

E, hvala ti... pretpostavio sam da je jeftinije, zato sam zaprvo i postavio ovo pitanje... A sto se tice ovog programcica, probacu ga :wink:
Glavno smo razjasnili (mozda ako neko zna koliko tacno kosta MMS :D :D :D ).
Ako ima neko nesto mozda da doda neka kaze...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Cekaj ja pre neki dan zvao mobtel i oni rekose da nema ogranicenja kod mms-a...kod vetjine nobijih telefona je 300 kb ogranicenje, tako da bi trebalo da radi... ili lazu... :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

100 kb je bio standard za MMS, ako se nije nešto skoro promenilo...

Što se tiče cene MMS-a, trebalo bi da je 10 din, ali mi se čini da uvek nekako ispadne malo više. Kao da naplate poruku 10 din, a zatim i GPRS prenos podataka (ili neki porez, šta li je već), no nisam sasvim siguran, ne mogu da tvrdim...

Koji telefon imaš? Evo ti link za download jednog besplatnog e-mail programa urađenog u Javi 1.0. Ne radi na Nokia telefonima (objašnjeno na toj stranici zašto), ali autor kaže da ga je isprobao na nekoliko Siemensa i SE T610...

http://mujmail.me.cz/english.html

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Što se tiče MMS, on košta 10 din ali bez poreza....tačnije PDV....pa računajte na tih 10 din još 18%...MMS izadje skoro 12 din...što opet, nije strašno...ali opet je e mail jeftiniji :wink: :)

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

Pa, nije toliko ni skupo, kada se uporedi sa cenom slicica i melodija, koje se narucuju putem 041 ili SMS servisa. Jos nesto - cena graficke poruke, koje imaju stariji telefoni sa monohromatskim displejom je oko 9 dinara, pa je i u odnosu na to MMS povoljan! MMS poruke kod Mobtela su 11.80 dinara, sa PDVom.
Ipak, e-mail je bolji, uvek stigne na poslatu adresu i, sto je jos vaznije - jeftiniji je, a i nema ogranicenja u velicini fajla, makar na novijim telefonima.
Pozdrav svima!

Marko MI2
Stop the madness!

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Mms kod mobtela mi se chini da je 100kb,bar sam ja tako primetio,a koshta oko 11 din..

A e-mail je bolji zbog tog shto nema ogranichenje i jeftinije je... :wink:

Odgovori