Koliko sam cuo na 6630/6680 se tesko/nikako menja IMEI pa ces mozda imati srece ako prijavis u policiju a i Mobtelu koji valjda moze da ga locira po IMEI broju,ako ga znas!
Pozdrav
Ako je originalna Nokijina kutija, pise i na kutiji.
Mada tesko da ce da ti se bakcu s tim, jedino ako imas neku vezu...
Bilo je mnoooogo price o ovome potrazi malo.
P.S. Kako su ti ukrali fon? Oteli il si ga zaboravio nedje il...?
Ma nema od posla nista ! mojoj koleginici maznuli t610,ona ti ode u policiju (kao ima vezu), prijavi, identifikuju ga,ali,mali narkoman ga odmah utopio za gudro. I tu se zavrsava cela prica, niti je mali snosio posledice,niti je njoj vracen tel., i ako ima garanciju, sve podatke(IMEI)...
Naravoucenije- Ne odvajajte se od svog telefona
ma ja dok sam bio u BG dva puta mi se desilo da kupim kao "nov" fon,i posle 5 dana me zove murija da ga predam,jer je kraden,i kao bla bla.....a kad su meni maznuli i ja prijavio,njih nema nigde,nikad ga nisu nashli,eto shto ti je pravda!
Pa što si to tek sad podelio sa nama?
Mogao si malo da ohrabriš Sony Ericsson sa svojim primerom...Mada, stvarno super, ti si prvi slučaj za koji čujem
kako neznam!? pa ochigledno znam te ljude kojima su vratili telefone koje sam ja kupio u radnjama,sa garancijom i "originalnim" pakovanjem!Ali kad se meni slichna stvar desila,taj savrsheni sistem je odjednom otkazao!
Jedino što možeš da uradiš je da zamoliš operatere da prebace telefon na Black List (IMEI telefona) tako da više ne može da se koristi! Inače Mogu da ga lociraju, jer kad se god telefon poveže sa mrežom šalje njoj svoj IMEI i Broj sa Kartice tako da Operater može triangulacijom da te nadje uvek, samo ako hoće! Bilo gde u svetu je to normalna stvar! Eh zemljo Srbijo!!!!
Pa pazi,morash da imash IMEI da odnesesh u policiju i da prijavish kradju telefona,kad ti oni tamo naprave neki zapisnik to odnesesh do Mobtela i oni mogu da ti ga lociraju posle...To ti je neki postupak koji bi trebao da odradish,al dal cesh uspeti da realizujesh to je drugo,znash kako sve to ide kod nas...
Ne mora da zna IMEI, bar je ranije tako bilo. IMEI moze da otkrije operater ukoliko mu kazes broj telefona koji si koristio u tom aparatu, a on onda moze da pogleda taj broj, odnosno kartica, koji je IMEI koristila. Znam da je ranije moglo tako. Za sada nisam siguran!
max_power, Kada ti ukradu da bi ti operator nashao tj locirao tvoju karticu treba mu IMEI tvoje sim kartice.... Ili morash pre toga da registrujesh karticu i onda sve to ide malo lakhse....
Dexter, kartica ima IMSI broj a telefon IMEI. Ovo što je napisao max_power je tačno, operator može da pogleda log liste i tačno vidi koji broj je radio u kom telefonu. Sve se svodi na dobru volju. Naravno, treba nekako dokazati da je kartica bila u nečijem vlasništvu.
Miskoni, jes,nisam mogao da se setim kako se zvashe,hvala....A to dokazivanje vlasnishtva jedino ako registrujesh karticu ili ako im donesesh daj IMSI broj koji se nalazi na pakovanju kad kupish sim karticu...
Al ja kad sam bio do Mobtela,rekli su mi da treba do policije da ponesem izveshtaj o kradji,makar i slagao i da sa tim nalogom ili shta vec dodjem do njih i oni ce ga onda locirati...
Al kao shto ste rekli,sve je to do njihove dobre volje....
Mojoj kevi ispao negde mob,da li mogu ovi iz mobtela da nadju pomocu kartice,jer imei telefona nema.Aj mala pomoc.Nije joj vazan toliko fon nego brojevi iz imenika da li mogu nekako da se oni opet povrate na novu karticu.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.