dve SIM kartice u jednom telefonu
- DJ_Boris
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
- :: Samsung Note 8
- Kontakt:
Naravno da postoji ta mogucnost...
Kinezi prave za sve telefone ledja sa 2 kartice...
Za svaku Nokiu imas da nadjes takva ledja...ali su kineskog kvaliteta...
Uzasne su... otprilike svaka 3 ne radi, jer su bez veze napravljene...
Flat kabl koji spaja ledja telefona (u kojem se nalaze 2 drzaca kartice) i drzac kartice u telefonu je vrlo nezan i lako kidljiv...
Samo da ti napomenem da nikako nije moguce da ti obe rade istovremeno...
Po meni sve ti je to prevazidjeno...
Bolje kloniraj 2 kartice u 1....
Pozdrzav...
Kinezi prave za sve telefone ledja sa 2 kartice...
Za svaku Nokiu imas da nadjes takva ledja...ali su kineskog kvaliteta...
Uzasne su... otprilike svaka 3 ne radi, jer su bez veze napravljene...
Flat kabl koji spaja ledja telefona (u kojem se nalaze 2 drzaca kartice) i drzac kartice u telefonu je vrlo nezan i lako kidljiv...
Samo da ti napomenem da nikako nije moguce da ti obe rade istovremeno...
Po meni sve ti je to prevazidjeno...
Bolje kloniraj 2 kartice u 1....
Pozdrzav...
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/
Za DJ Borisa-kloniranje dve kartice u jednu
Borise,ja okrenuh naglavacke forum da mi neko kaze kako klonirati
jos jednu karticu u telefon.Vidim da si Pedji dao savet da klonira dve kartice u jednu.Molim te objasni mi kako to uraditi.Hvala unapred.Zdravo....
:
jos jednu karticu u telefon.Vidim da si Pedji dao savet da klonira dve kartice u jednu.Molim te objasni mi kako to uraditi.Hvala unapred.Zdravo....

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Odnesi kartice u neki servis koji to radi, sam ces tesko ista uraditi. Postoje kartice velikog kapaciteta u koje je moguce isklonirati do 8 obicnih kartica. Mozda gresim, tako sam cuo, ali u svakom slucaju je izvodljivo. Te iste kartice (gold, blue, green) se mogu koristiti i za satelitske risivere. Koliko se secam, kostale su negde oko 10-ak evra i trebalo je oko sat vremena da se jedna kartica iskopira. Jedan moj prijatelj se zezao sa tim, pitacu ga za detalje. 

● PRAVILA FORUMA ●
- DJ_Boris
- Ex-Moderator
- Kontakt:
Moze, Miskoni, moze...
Ima i novijih kartica koje mogu da prime i do 15 brojeva 8O jes, jes...15...
Manjevise, tesko da ces odlazenjem u neki servis nesto da uradis...
To o cemu mi polemisemo ovde je zabranjeno, tj. nelegalno...
Ako poznajes nekog ko ima programator, onda si resio problem, ako ne... Onda ces morati da pojuris ko ti to moze uraditi...
Ima i novijih kartica koje mogu da prime i do 15 brojeva 8O jes, jes...15...
Manjevise, tesko da ces odlazenjem u neki servis nesto da uradis...

To o cemu mi polemisemo ovde je zabranjeno, tj. nelegalno...
Ako poznajes nekog ko ima programator, onda si resio problem, ako ne... Onda ces morati da pojuris ko ti to moze uraditi...

- Miškoni
- Administrator
Ah, znači pojavile se nove kartice, baš lepo.
Slažem se da je donekle nelegalno, ali... :arrow: recimo, moja kartica se toliko ofucala jadna da više nema foliju na sebi, sva je kriva, pitanje je koliko će još raditi. A dragi MTS-ovci mi traže pare za novu, iako ova još radi, nije izgubljena, spaljena i sl., i vodi se na mene. A ja (i mnogi drugi) smatram da treba da mi je zamene besplatno, jer sam njihov korisnik skoro 6 godina i biću još, ako budu korektni. I neću da im plaćam za nešto što smatram da spada u normalnu, besplatnu korisničku uslugu.
I onda ću lepo da odem kod drugara koji ima programator i da završim posao, pa neka je nelegalno.

Slažem se da je donekle nelegalno, ali... :arrow: recimo, moja kartica se toliko ofucala jadna da više nema foliju na sebi, sva je kriva, pitanje je koliko će još raditi. A dragi MTS-ovci mi traže pare za novu, iako ova još radi, nije izgubljena, spaljena i sl., i vodi se na mene. A ja (i mnogi drugi) smatram da treba da mi je zamene besplatno, jer sam njihov korisnik skoro 6 godina i biću još, ako budu korektni. I neću da im plaćam za nešto što smatram da spada u normalnu, besplatnu korisničku uslugu.

I onda ću lepo da odem kod drugara koji ima programator i da završim posao, pa neka je nelegalno.

● PRAVILA FORUMA ●
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59
Kad sam bio u servisu pre neki dan, sluchajno sam se setio da ih pitam za kloniranje, i kad su chuli, rekli su mi: tishe, tishe neko ce te chuti.
Potom sam saznao da je to izuzetno nelegalno (i kaznjivo) i da ce ti to uraditi samo najbolji poznanik iz servisa (ako me razumete
).
Miskoni, jel bi mozda taj tvoj ortak to i meni uradio (uz doplatu)
:

Potom sam saznao da je to izuzetno nelegalno (i kaznjivo) i da ce ti to uraditi samo najbolji poznanik iz servisa (ako me razumete

Miskoni, jel bi mozda taj tvoj ortak to i meni uradio (uz doplatu)

¨°o.O Nokia N70! O.o°¨
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- Miškoni
- Administrator
Nećemo više pominjati kloniranje ovde, pošto je "izuzetno nelegalno (i kažnjivo)"
, ja sam samo izrazio svoj revolt po pitanju tih stvari, i to je to.
Her doktore, obavestiću te na PP kako stoje stvari za ono što si me pitao.
A ubacivanje više brojeva na jednu karticu rade i Telekom i Mobtel, ali ne znam detalje.

Her doktore, obavestiću te na PP kako stoje stvari za ono što si me pitao.

A ubacivanje više brojeva na jednu karticu rade i Telekom i Mobtel, ali ne znam detalje.
● PRAVILA FORUMA ●
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- Miškoni
- Administrator
E, pričao sam sa drugarom koji to može da odradi, ceo postupak je legalan (zato i nastavljam ovu temu!
) dokle god se koristi za "ličnu upotebu", ali ako se zloupotrebe tuđi IMSI brojevi, to onda jeste kažnjivo. I ima vrlo zgodnih mogućnosti, može se organizovati memorija na kartici, tipa - hoću 500 brojeva, 100 poruka, 4 broja, ili za sms manijake, 300 poruka, manji imenik. Sama kartica će u telefon dodati još jednu opciju gde korisnik može da bira kako će da koristi mogućnosti. Sve u svemu, vrlo zgodno, moram priznati. Izgleda da je malo teže doći do praznih kartica, jer se one uglavnom koriste za satelitske risivere, gde nema potrebe za tolikom memorijom, ali mogu se nabaviti. Kad stignu kartice, nastavljam sa pisanjem!

● PRAVILA FORUMA ●
- DJ_Boris
- Ex-Moderator
- Kontakt:
Znam ja jednog lika koji prodaje prazne kartice... Ima i ovih novih Green 2, mnogo su dobre, mislim da su od 128 kb...
A da dodam da nije legalno, niti ce postati... Nego ako se koristi za sopstvenu upotrebu, niko te nece dirati i ne moze niko to da provali... A ako se koriste tudji IMSI kodovi...onda vec...
Inace sto se tice tog uredjivanja kartice, u nju se ubacuje emulator SIM karice koji dozvoljava da se konfigurise...

A da dodam da nije legalno, niti ce postati... Nego ako se koristi za sopstvenu upotrebu, niko te nece dirati i ne moze niko to da provali... A ako se koriste tudji IMSI kodovi...onda vec...

Inace sto se tice tog uredjivanja kartice, u nju se ubacuje emulator SIM karice koji dozvoljava da se konfigurise...

- Miškoni
- Administrator
Kao što Boris reče, na kartici je SIM emulator, koji će dodati još opcija telefonu (kao na pr. Mobi Go). Izabereš broj koji hoćeš da koristiš, telefon se restartuje (zavisi od modela), prijavi na mrežu, i to je to. 

● PRAVILA FORUMA ●
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
Opet ja. Kad vec pominjete dva broja na jednoj kartici, zar ne moze nekako da se ukljuci ili napravi nesto slicno opciji "Line 1", "Line 2", koju sam video na nekim Ericsson i Motorola telefonima pa da odjednom rade oba broja?
Ili je to iskljucivo do operatera koji treba da ponudi takvu uslugu?
Ovako je to prilicno traljava varijanta i dodje vam skoro isto kao da imate fizicki dve kartice. Plus kod ove opcije po meni je jedino to sto ne morate da odvajate bateriju od telefona i postavljate drugu karticu u leziste.
Ako bi ono prvo bilo moguce, to bi bilo super, jer bi to znacilo da bi u nasem slucaju mogli na jednoj kartici imati i 063 i 064 broj...
Ili je to iskljucivo do operatera koji treba da ponudi takvu uslugu?
Ovako je to prilicno traljava varijanta i dodje vam skoro isto kao da imate fizicki dve kartice. Plus kod ove opcije po meni je jedino to sto ne morate da odvajate bateriju od telefona i postavljate drugu karticu u leziste.
Ako bi ono prvo bilo moguce, to bi bilo super, jer bi to znacilo da bi u nasem slucaju mogli na jednoj kartici imati i 063 i 064 broj...
- Miškoni
- Administrator
To je upravo to, samo što može da se završi sa Line 15...
Ali u slučaju prelaska sa 063 na 064, telefon mora da se restartuje da bi se prijavio na drugu mrežu. Zavisi i od modela telefona, kako je izvedeno hardverski, moguće je da ovi novi telefoni čak i ne moraju da se restartuju, jednostavno se odjave i prijave, videćemo!

Ali u slučaju prelaska sa 063 na 064, telefon mora da se restartuje da bi se prijavio na drugu mrežu. Zavisi i od modela telefona, kako je izvedeno hardverski, moguće je da ovi novi telefoni čak i ne moraju da se restartuju, jednostavno se odjave i prijave, videćemo!

● PRAVILA FORUMA ●
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
Za kopiranje tvoje kartice (nisam rekao kloniranje
treba ti:
1. SimEmu softver , od verzije 5.0 pa na dalje
2. Citac i programator za Smart cardove (jedno te isto, uglavnom)
3. Silver wafer (8 tel, 100 u imeniku, 20 smsova , koliko se secam) pa na dalje. On je oko 10e, a green waferi bi trebalo da su bolji, ali su drugi pic-ovi u njima , a za silver znam da sve radi lepo i na svim telefonima, a memorija ti ionako vise nije vazna jer sve ide u tel.
4. Citanje kartice traje od 4 do 36h
5.Ne mogu (koliko ja znam) da se procitaju novije kartice (one sa vecom memorijom, i dodatnim opcijama)
6. PAZI ko ti cita karticu, jer njemu ostaje kopija
Inace, super radi, i uvek imas kopiju tvoje kartice. Samo pazi sta radis s njom

1. SimEmu softver , od verzije 5.0 pa na dalje
2. Citac i programator za Smart cardove (jedno te isto, uglavnom)
3. Silver wafer (8 tel, 100 u imeniku, 20 smsova , koliko se secam) pa na dalje. On je oko 10e, a green waferi bi trebalo da su bolji, ali su drugi pic-ovi u njima , a za silver znam da sve radi lepo i na svim telefonima, a memorija ti ionako vise nije vazna jer sve ide u tel.
4. Citanje kartice traje od 4 do 36h

5.Ne mogu (koliko ja znam) da se procitaju novije kartice (one sa vecom memorijom, i dodatnim opcijama)
6. PAZI ko ti cita karticu, jer njemu ostaje kopija

Inace, super radi, i uvek imas kopiju tvoje kartice. Samo pazi sta radis s njom

Pozdrav od Djordja