MOBILNI SA DOBRIM SIGNALOM

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
rayli
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 04. Jan 2006. 00:27

MOBILNI SA DOBRIM SIGNALOM

Post od rayli »

Hitro potreban tel sa odlicnim signalom. Imam T-610 i ima ocajan signal
Radim u podrumu tako da imam los prijem, zato trazim neki koji ima odlican signal.
ZATO POMAGAJTE
HVALA UNAPRED
povic

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

T610 meni nije bio los sto se signala tice ali ako tebi jeste onda bolje uzmi neki sa eksternom antenom,oni moraju da imaju malo bolji signal ali ne preterano!
Imas fine LG modele za nevelike pare kao sto su 8330 ili 8380,zavisi zasta imas love (licno preporucujem 8380)!
Pozdrav 8)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

U podrumu ti neće biti mnogo od pomoći ni telefon sa eksternom antenom... Tek su za nijansu bolji od ovih današnjih - savremenih, sa uvučenim antenama...

Možda da nabaviš neku antenu koja ide za krov automobila, izbaciš je napolje i povežeš kablom sa telefonom?

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Uzmi neki noviji tri band telefon,on bi trebalo da ima malkice bolji signal,al o5 je to podrum,ne znam koliko ceti to pomoci... Koliko bi ti da dash para za taj fon, i koliko ti je losh signal u podrumu,jel ga uopshte nemash?! :roll:

wisdomseeker
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 03. Jan 2006. 23:47

Post od wisdomseeker »

Signal ne zavisi toliko od telefona koliko od postavljenih repetitora, ako si dosta udaljen od istog i još si u podrumu (još ako je beton armiran, ''pomalo vuče na faradejev kavez''), nema ti pomoći! Neki telefoni se prave sa mogućnošću priključivanja eksterne antene u obliku žice ako sam dobro video kod nekih modela! Ako ti je slab signal i često se gubi i telefon ga stalno traži postoji mogućnost da ti baterija ode jer se mnogo energije troši da primopredajnik pronadje signal tj. mrežu!

dan555
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 04:48

Post od dan555 »

Neko vreme i ja sam radio u podrumu (Terazije) i moj K700i nije imao problema sa signalom, osim u jednoj prostoriji.Tu je od nas petoro samo koleginica sa prastarim Alkatelom sa antenom na izvlačenje imala dobar signal.
Telefon sa jačim zračenjem trebalo bi da bolje drži vezu, a taj podatak može se naći u specifikacijama.

jok_jok
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Nov 2005. 13:54

Post od jok_jok »

u jednom našem Hrvatskom časopisu za mobitele, neki je čovjek postavio slično pitanje. ovi iz časopisa su mu odgovorili da su motorole pokazale da imaju jak signal, a rekli su da posebno jak signal ima nokia 2600

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa Motorola je izgradila svoju reputaciju na tome(zato je milicija i vojska koriste)al o5 mislim da ti nema pomoci...Ja imam slichnu sitaciju kad blejim u metrou kod mene,gde nema dometa,d500 koji je tri band hvata ali nema konstantan signal a 6630 isto jedva hvata,i to ne konstantno,tako da mislim da ne postoji neko reshenje,sem da izadjesh iz podruma...

max_power
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 02. Nov 2005. 15:20

Post od max_power »

Imam motorolu V980 i 6600. Motorola ima daleko bolji signal od nokije. A sto se podruma tice, skoro sam svirao u jednoj diskoteci koja je u podrumu, inace tako se i zove. Signal na motoroli sam imao skoro sve vreme. A bas mi je bila potrebna. Tako da me je odusevila i toplo je preporucujem za sve underground poslove :wink:

Odgovori