viza ili master card

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
gigili
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Mar 2006. 13:10

viza ili master card

Post od gigili »

da li neko zna u kojoj prodavnici u bgd telefoni mogu da se kupe uz pomoc viza ili master kartica? U vreme kada cekovi vise nisu u funkciji a kesa j3e sve manje ove opcije gotovo i da nema.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Mozda bi dobro bilo da admin ubaci pored prodavnica, da li omogucavaju placanje karticom i kojom. Evo predloga, mada mislim da je to vec u planu... ali trebalo bi sto pre.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

welja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 04. Apr 2006. 20:55

Post od welja »

E ovako iz mog iskustva sa karticom moze da se kupi u Roaming-u ali su im cene do nebesa ( orginali ). Bio sam po mnogi radnjama na kojim ima zalepljene slicice za katrica i prodaju sve (punjace, maske, baterije...) sem telefona. Sto ti govori da se radi na crno sa telefonima. Eh Srbija...

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

pa digni kes na bankomatu viyom ili masterom pa plati u kesu a sa mastera ce ti ako je kreditna skidati mesecne rate i gotov posao, izgubices 3% na transakciju ali cey taman za razliku moci da biras radnju :wink:

welja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 04. Apr 2006. 20:55

Post od welja »

Ispravka! I u ComTrade-u mozes da kupis fon na karticu. Ali kako rece dobri Nebojsa, digni pare na bankomat pa kupi gde hoces! Imaces vecu kamatu od banke, ali ces kupiti telefon po jeftinijoj ceni! :D

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Tacno tako, i meni je prodavac gde sam kupio telefon predlozio da dignem pare na bankomatu pa da kupim fon za kes
HOX Titanium gray

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Post od Schkomi »

Inače, S V I prodaju telefone na crno! to im je jedini način da ne premaše limit od 2 miliona dinara mesečno, jer svi koji imaju promet novca manji od 2miliona ne moraju da uđu u famozni PDV.... tako da SVI lažu... kao prodaju maske i baterije... :wink:

Za ComTrade ne znam, oni se kao nešto pale da rade sve pošteno... Iskreno, pare koje oni zaradjuju nisu od prodaje telefona! nego od kompjuterskih komponenti gde drže monopol . . :D :chytry: :disgust:

Svako ko je iole normalan će otići i kupiti mobilni za 100-200EUR jeftinije. 8)

Da je Srbija Nemačka ili Austrija, onda bi se možda i razmislio da kupim legalan telefon... ali ovako.... :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Sve dok operatori kod nas ne budu davali aparate(dzabe ili mesecnom otplatom) putem ugovora,nece nam sinuti sunce u pogledu original i legalnih telefona.To je kod nas nemoguce ostvariti...
U svetu je to svakodnevica,ali naravno,Srbija jos nije u tom timu.....nazalost

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Green, to i ja kažem, dok ne budemo mogli kupovati aparate od naših operatera (mislim na sve modele, a ne šatro ponude koje se sada pojavljuju) nema pomaka...Nadam se da če prodajom Mobtela stvari krenuti na bolje... :roll:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

A da li to znaci da ce automatski operateri ugradjivati njihov softver? Meni se to ne svidja. Evo, vodafonov softver za SE je mnogo ruzan i fale mu neke stvari. Jel' mogu ja da ubacim originalan softver dok traje ugovor sa operaterom?

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

verovatno je to deo ugovora pa nebih ti telefoni bili tako jevtini da konstantno na svakom koraku ne reklamiras operatera pa i preko softverskih aplikacija :wink:

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Lobachewsky, mozes ali gubis garancuju,ili da trazis u njihovom servisu da ti stave cist fw iz nekog razloga.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Pa...delimicno ste u pravu sto se tice otkljucavanja s neke mreze.
Australijski Vodafone ce vam ustupiti unlock sifru za dz,samo zatrazite,ali bicete ipak vezani za ugovor,normalno.U svakom prospektu to napisu(This handset is locked to the Vodafone network.Vodafone will suply your unlocking code free of charge).Ostali manje-vise naplacuju(3-ojci se mora isplatiti preostali iznos koliko traje ugovor),ali se nigde ne spominje gubitak garancije.Ovde uglavnom ljudi ne ubacuju "ciste" sofware,ali niko vam nece ponistiti ugovor ako ste to ipak uradili.Ugovorom se to nigde ne precizira.Neke mreze prodaju svoje aparate s punom cenom koji su brandovani(mada ne svi modeli),ali ipak su po sistemu telefon u ruke,rade s bilo kojom SIM karticom.
To sto kod nas ovo ne postoji(brandovanje fonova s mreze) je zato sto se operatori jos nisu nahvatali dovoljno love!? :roll: :roll: pa da mogu da daju aparate za dz ili na neke mesecne rate.
Odosmo malo u off,ali koga zanima kako se to odavno radi ovde na petom kontinentu,nek se javi na PP ili mogu da otvorim temu za caskanje... :) :)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Otishli ste u off... :chytry: :wink:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Interesantna je diskusija. Green, ako bas ne moze ovde da se pise otvori novu temu, mada bi bolje bilo da je sve u kontinuitetu.

Odgovori