Prednosti E-maila?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
KaBoom
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 18:44
Kontakt:

Prednosti E-maila?

Post od KaBoom »

Dakle, ponosni sam vlasnik SE k750i i vidim da ima podešavanje za e-mail... Šta dobijam e-mailom? Imam običnuu porukicu i MMS i šta još e-mail pruža? Pa ako neko može neka mi malo pojasni razlike i prednosti... Ili Linkujte, ako već ima objašnjenje, nisam našao.
Hvala.
Sedi mrav na banderi
i umače keks u struju!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

im@il ti je sve u jednom :wink: a tvoj fontel podrzava dosta atacmenta tipa fotke u nebitnim rezolucijama,video,muzika mp3 drugi fajlovi koji nemaju ogranicenja u memoriji znaci mozes slati i primati sve navedeno ali i meni licno dosta gotivan mail je dopisivanje umesto sms'a jer ti uzme 50para po poslatom mailu sa tekstom i 50para po dobijenom mailu a to je za vise od par din. od klasicne poruke jeftinije :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

E-mail ti nudi veliki spektar mogucnosti od slanja tekstualnih poruka preko slika melodija muzike video zapisa podataka!!!Isto kao na kompu!!!Samo pazi ako saljes vece fajlove zbog protoka podataka moze dobro da ti ojadi kredu!!!!Uostalom experimentisi i videces!! :D
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

KaBoom
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 18:44
Kontakt:

Post od KaBoom »

Hvala vam ljudi! Znaci, dodje mu kao obican mail... Pa onda, u sustini - ni netreba mi...
U svakom slucaju hvala! Ako bude trebalo, tu ste mi na raspolaganju, nadam se... :wink:
Sedi mrav na banderi
i umače keks u struju!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

e-mail ti je duplo jeftiniji od MMSa, da znas. Da sam na tvom mestu ja bih ga konfigurisao... nije nista komplikovano...
Mail na mobilnom je kompatibilan sa e-mailom na PCu. Jedino sto je bezveze (ali to je e-mail ipak) je to sto te ne obavestava da ti je stigao nego moras da ga stalno proveravas. Pozdrav
Poslednja izmena od Lobachewsky u Pet, 05. Maj 2006. 00:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Veoma zgodna i korisna stvar kad hocete da proverite inbox a niste blizu kompa sa netom.Kad dodjete kuci,sednete i zavrsite posao :wink:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Zorraya pa meni recimo treba 1ili 2k za jedan mail tj. 240 karaktera i to mu dodje 8para pa sad ti vidi dali se isplati? :wink: meni da...

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

E-mail na mobilnom je svakako dobra stvar, ako ništa drugo, a ono zbog toga što možeš nekome poslati mail čak i ako nisi blizu nekog kompa, mnogo je bolje nego MMS, šteta je samo što mail ne podržava većina jeftinijih telefona.
Ghost

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

upravo je problem u tome shto vecina telefona podrzava MMS a ne e-mail...
zato cesh moci samo da shaljesh 'pojedincima' na mob...
ali neshto me zanima...
ako je mail i ako je identichno sa mail-om na kompu onda bi i trebalo na komp da shalje, a i sa kompa na mob... :unsure:
tu nisam siguran, pa ako moze neko da odgovori, bio bih vam veoma zahvalan... :D :wink: :D :wink:
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

vlaki, naravno da moze i sa kompa na mob i obrnuto... :) :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

Mail je definitivno dobra fora,pogotovo ako imas gprs za frei, ja sam namestio i u telefonu mail koji dobijes sa brojem...,i stvarno treba 1 do 2 kb,takodje ako si stalno nakacen na mail moze da ti stize zvuk o prijemu kao i za poruku,tako da se mnogo vise isplati od sms-a,samo steta sto nije toliko zastupljen :),inace me zanima da li se moze podesiti yahoo u profimailu,a da se ne placa dodatno
6630

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

bela, mislim da Yahoo ne moze, ali zato Gmail radi odlicno... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Zdravo Ninolina kazi mi molim te koju verziju profi maila koristis jer ove verzije koje sam ja skidao nesto mi ne radi ili vec :? ili ako mozes da me usmeris :blinky: hvala ti unapred 8) !
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

kroko035, nema neke velike razlike u verzijama...ja ih, eto, ipak redovno pratim...trenutno, najnovija je 2.50, ali one dosta cesto izlaze, a i sa prethodnima nisam imala nikakvih problema...U kom smislu ti treba usmeravanje...jel ne znas podesavanja ili u cemu je problem...? :unsure:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

kad ste vec kod toga,a da ne otvaram novu temu,nek mi neko kaze kako da podesim email inbox na p910 za gmail recimo......zasada koristim yahoo tako shto se prosto preko opere nakachim na sajt pa proverim poshtu,ali kad vec imam direktan account voleo bih da ga podesim.hvala unapred :)

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Ove verzije zipovane u raru kada ih raspakujem i instaliram ili nemam krakovanu verziju ili nemogu da ih raspakujem, te uopste nisam ni stigo do podesavanja :cry: Skidao sam sa bureka ali neznam sta da uzmem da radi zato te i pitam! :wink: a i ja bih hteo g mail na mom 6680 :blinky: Hvala! 8)
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

araphel napravis vise naloga tj. yahoo,gmail,hotmail, itd. ne secam se dali je radilo to kod mene :dry: mozda nece na svaki ali sigurno hoce na neki od ova naloga :wink:

kroko035 skini vise verzija ako nisi siguran dali je krakovan ili nije,pa proveri da li u zipovanoj datoteci pored programa postoji i krack file!

sorry ali ne sme o ovome da se pise :uhuh:

FOUSAdmin
Banned
Pridružio se: Sre, 07. Jun 2006. 18:55

Post od FOUSAdmin »

Lobachewsky napisao:Jedino sto je bezveze (ali to je e-mail ipak) je to sto te ne obavestava da ti je stigao nego moras da ga stalno proveravas. Pozdrav
Na mom protajderu,u okwiru paketa,koji koristim,postoji izvestan broj SMS poruka,u okviru te kvote,koje ti stizu,kao notifikacija,o prispelom mailu.To je bez veze ukoliko nisi filtrirao spam.

FOUSAdmin
Banned

Post od FOUSAdmin »

fain2daniel napisao:Zorraya pa meni recimo treba 1ili 2k za jedan mail tj. 240 karaktera i to mu dodje 8para pa sad ti vidi dali se isplati? :wink: meni da...
Nisam rekao da se ne isplati,daleko od toga,narawno da je ql,vec si ti generalizovao cenu m@ila pod 50para..cena maila ovisi o kilobajtazi,tj.,kolicini ukucanih karaktera.

FOUSAdmin
Banned

Post od FOUSAdmin »

bela napisao: takodje ako si stalno nakacen na mail moze da ti stize zvuk o prijemu kao i za poruku,tako da se mnogo vise isplati od sms-a,samo steta sto nije toliko zastupljen :)
Mozes iz ProfiMaila da podesis zvucnu notifikaciju na svaki minut,ali..i u "praznom hodu" cekirnja,on skida po nekoliko bajta,proracunavao sam,ne isplati se cekirana opcija za zv.notifikaciju,jer kada kolicinu tih bajta koje on "pojede" u praznom hodu,pomnozis sa 60,pa sve to @24h,cheksum bude veci nego da si slao SMS.Dakle,isplati se jedino opcija koju sam naveo u prethodnom postu..

Odgovori