Web mail/portal za slanje email notifikacije 2GPRS

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Zorraya
Banned
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 14:46

Web mail/portal za slanje email notifikacije 2GPRS

Post od Zorraya »

]Pošto sam non-stop konektovan preko GPRSa(jer je daleko jeftinije komunicirati e-mail-om preko GPRSa,nego SMSom i ograničenjem od 160 karaktera..bleh!)interesuje me da li postoji portal,ili web mail na nekom od provider-a koji nude opciju slanja SMSa/e-mail-a..,na mob. e-mail adresu(064343****@gm.telekom.yu),ukoliko je pristigao novi e-mail na POP server tog provider-a..tj.,da mi na mobilnu e-mail adresu (064*******@gm.telekom.yu) stigne obaveštenje (e-mail/SMS..or whatever) o pristiglom mail-u na tom provider-u..E sad,pošto imam više otvorenih naloga na raznim mail portalima,da li postoji neki koji nudi baš tu opciju ..da prikuplja informacije o pristiglim mailovima sa Sezama,Yahoo-a,gmail-a..i sl. i da mi ,o pristiglim mailovima,šalje notifikaciju na email adresu preko gprs-a..
D`voicewithin

JaneA
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 19. Maj 2006. 11:02

Post od JaneA »

Zorraya, bas sam i ja nesto raznisljao o ovome...

E sad, koje informacije imam a koje mozda mogu da ti pomognu. Znam da EUnet ima mogucnost slanja sms poruke na broj mobilnog telefona (063 sigurno, nisam siguran za 064 dugo nisam proveravao ovo) koji ti definises o prispecu mejla na tvoj eunetov nalog.
Takodje, posto koristim ProfiMail (a nize dole cu te pitati nesto) u njemu imam definisanu gomili naloga (ali ne i EUnet - ne radi jos uvek, ne znam zasto!?) i opciju o podesavanju vremena na koje ce mi azurirati sadrzaj mejlboksova za sve naloge koje sam definisao u njemu. I npr, podesim mu da mi proverava mejlove na pola sata, i onda primam uredno zvucne notifikacije o prispecu novih mejlova na definisanim nalozima (kao kad primis sms).
Ne znam koliko ti ovo znaci, znam da nisi to pitao otprilike, ali mozda ti pomogne da nadjes resenje u drugom pravcu.

E sad, pitanje jedno za tebe, imam 064 broj pripejd, da li sa njim mogu da otvorim mejl nalog u ugradjenom mejl klijentu nokije 6630, pa da mi adresa bude naravno broj@gm.telekom.yu?
Negde sam citao da nisu podrzani pripejd brojevi, samo postpejd.
Ako moze, mozes li da mi posaljes parametre za podesavanje, ili da me uputis na neki link gde mogu da ih potrazim?

Poz

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Post od Schkomi »

MOŽE! Ja sam aktivirao 064XXXXXX@gm.telekom.yu. Imam N6680, i sve funkcioniše besprekorno! NIsam instalirao nikakav dodatni email program, koristim onaj koji već postoji u telefonu. Jedino mi je frka od virusa, jer ne ćelim da instaliram nikakav antivirus - bojim se da mi to ne uspori telefon.

Inače, nisam morao da zovem operatera, pa da im kažem da hoću da mi se uključi email. Izgleda da to oni sami odrade, čim te priljuče na GPRS/MMS. Immam 064 prepaid broj...

Zorraya
Banned
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 14:46

Post od Zorraya »

JaneA napisao:Zorraya, bas sam i ja nesto raznisljao o ovome...
JaneA ,ja sam oficijelno na SezamPro-u..i to dugo godina,tamo postoji konferencijski sistem(ko se seća,zna da govorim o BBSu)koji je preživeo do dan-danas(serveru se pristupa DOS terminalom,dakle,još uvek kucamo syntax-e koje su slične/identične DOS komandama..cool stuff,zar ne;)..tamo sam postavio isto pitanje vezano za web portal.
Što se tiče Eunet-a,i web mail-a..to je Sezam još pre 1,5god implementirao u web interface,jer smo digli konzolni ustanak zbog Web mail-a nam:)..elem,danas svaki web portal ima gomilu mogućnosti,preko filtriranja spam pošte,pa do slanja notifikacije na domen ..malo smo zakomplikovali..e sad,problem je oko filtriranja spam pošte,ja sam to uklonio na Sezam web-u..mada postoje uslovi(conditions)koje postavljaš,ipak je uspeo da mi,svojevremeno,izbriše mails koji su bili regularni.Zamisli,dakle,da ti svaki čas stiže notifikacija na mob. o svim pristiglim mails(uključujući i spam),onda je to pomalo i neupotrebljivo(zahvaljujući spamu,naravno),inače bi bilo jako uslužno..istina,ProfiMail ima opciju "GetEntireMessage",koja,ako je isključena,radi samo preview headers-a na POP server-u..što može sprečiti DL spama..pa ih posle,nakdadno poubijati iz IE na PCu.
Pratio sam transfer iz ProfiMail-a "Sent" i "Receive" transfer(koji,video si možeš setovati na Current i Total Session..a postoji i Reset)i primetio da ukoliko setuješ da ti PE radi automatski Update mailboxes na vreme koje si mu ukucao..i ako nemaš pristiglih mails,on ipak skida sa računa nekih 3-4-5 para.Enable-ovao sam pročita samo headers,pa ako je Ok,skidam ceo mail..naravno..uz svu zvučnu notifikaciju).
U principu,možeš držati otvorenu web stranu (na Eunet-u,recimo,,..da je ne bi učitavao svaki čas i tako skidao 4-8dinara)u servisima za mail..,ali pošto ćeš morati da uradiš refresh strane,onda se ne isplati,to je besmisleno..mislim da vredi pokušati sa filterima,pa experimentisati,ali ..u svakom slučaju,za sve nove prispele spam mailove,moraćeš da otvaraš web mail portal,da bi ga naučio da ubuduće dotičnu spam poruku prepoznaje..huh..ma,puno je to smaranja.Zapravo,najbolje je imati 2-3 mail account-a,koje nećeš nigde koristiti na web-u,pod uslovom da ne dospeju u ruke crne berze mail nalozima.
JaneA,vidim da si ti u ProfiMail-u već definisao dosta naloga..ne mogu da verujem da ti ne stižu notifikacije za spam..koristiš filtere ili kako..?..ili primaš sve što ti prispe..? 8)
Ja sam se prebacio na " Neti" tarifu..možeš učiniti isto,pozivom na 789.Prvi put je besplatno otvaranje tarife,a svako naredno prelaženje sa "Neti" na "Tipi", ili "Toki" se plaća 50din...u principu,na tom broju ti i ne treba ništa sem "Neti" tarife,logično.
E sad,što se tiče otvaranja mail account-a preko GPRSa..,može to odraditi sve u ProfiMail-u..ideš na Menu/Account/New..pod:
Account name:kucaš proizvoljno ime
E-mail address:064*******@gm.telekom.yu
Mail server type:POP3
Incoming mail server: x1.gm.telekom.yu
Outgoing mail server: x1.gm.telekom.yu
Username: 064******* (znači,samo broj telefona)
Password: ukucaš pass

Pod Advanced Settings setuješ kako tebi odgovara.
btw,a možeš i da pozoveš korisnički servis (789) za detaljna objašnjenja i podešavanja..
Inače,imao sam samo otvoren nalog na telekomu,tj., 064@*******.gm.telekom.yu.
Evo,ukucao sam u ProfiMail (tj.otvorio sam novi account) sve ispravne parametre za SezamPro,ali mi pri login-u na server prijavljuje Error! "Outside access requires correct ALTPASS"
Gde da,u ProfiMail-u,ukucam taj ALTPASS,što i jeste logično,jer pristupam sa drugog provider-a na sezam..pored glavne,potrebna je i alternativna..e sad,sve je Ok,sem što ne vidim gde u ProfiMail-u da ukucam tu alternativnu lozinku..tja.,probaću umesto glavne da kucam ALTPASS.
Cheers!
;)
D`voicewithin

JaneA
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 19. Maj 2006. 11:02

Post od JaneA »

Zorayya, ne koristim nikakve filtere, i verovao ili ne, nisam primio jos nijedan spam!? :o Malo si me sad bacio u rebus, sad cu malo da procackam ovo da vidim o cemu se radi. Doduse, adresa na gmailu mi je relativno "ispod pokrivaca"! ;)
Hvala ti za ove paramtere za mts, nisam znao incoming i outgoing servere.
Izgleda da je problem sa Sezamom isti kao i za EUnet, ja sam probao i nisam uspeo, a i nisam uspeo da najdem u ProfiMailu da nadjem mesto za upis alternativne lozinke, u stvari, mislim da u najnovijoj verziji (2.42) i nema, jos uvek.

Poz

Odgovori